Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa odohráva na novo objavenom ostrove, kam je poslané vyšetrovacie komando k prebádaniu terénu. Ich objav je šokujúci! Ostrov obýva obrovský varan a nenásytná kobra. A sú naozaj veľmi hladní. Celý tím musí nasadiť všetky svoje sily a postaviť sa dvom hrozivým predátorom. (oficiální text distributora)

Recenze (170)

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem mačkal tlačítka playstationového ovladače a až ke konci jsem pochopil, že to není hra, ale film!!...ale grafickým provedením se film velice podobal hře z P1:)...strašný, prostě strašný, parta lidí jsou ti nejdementnější ze všech, běhají nějakým národním parkem a honí je gumovej varan a papírová kobra...supr zábava, ale tak po patnácti dvanáctkách... ()

psychous3 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak špatný film, že ani konzumace psychotropních látek nepomůže k tomu, abych měl lepší dojem než když píšu tento komentář. Kvalita "predátorů" by mohla konkurovat těm z Godzilly (té původní z roku 1954), herecké výkony jsou avšak na úrovni naší "Ordinace v růžové zahradě". Nicméně pár detailů mě v tomto filmu nepřestalo udivovat, jako třeba počet nábojů v Berettách (které podle mě používaly, i když tvrdí, že užívali .38, což je úplná hloupost), dodnes jsem si myslel, že Beretty mají většinou nábojů 13 ( revolvery užívající .38 jich mají 6), ale hrdinové ve filmu z nich střílejí jako kdyby měli zásobníky legendárního kulometu Špagin (PPSh, 71 nábojů). Jako další jsem nevěděl, že tři patra pod zemí jsou zřetelně slyšet stíhačky a je cítít rázová vlna od výbuchu. Pokud se tedy chcete divit a v televizi zrovna nedáváají přímý přenos z poslanecké sněmovny, můžete si pustit tohle, jinak radši už nikdy ne ;) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sám sebe sa čudujem prečo ešte stále strácam čas s týmito mizerne natočenými súbojmi gigantických monštier. Už som videl duely "Megažralok vs. obria chobotnica", "Boa vs. pytón", "Megakrajta vs. gatoroid" a teraz som si pozrel súboj "Varan vs. kobra". Všetko sú to nízkorozpočtové video filmy s úplne bláznivým scénarom, mimoriadne slabými hercami a totálne primitívnymi digitálnymi trikmi. Fakt neviem prečo si už s takýmito hlúposťami nedám pokoj. * ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, lidi, vy to berete moc vážně :o) Víte, jaká je to pohoda, pustit si Wynorskiho opus magna, otevřít si k tomu pivko, vychutnávat si žánrová klišé, smát se špatným trikům a tragickým hercům a s kamarádem odhadovat, která z následujících postav zhebne? První musel být kuřák, to je jasné, to je dnes škodná a až do samotného závěru jsem měli 100% úspěšnost odhadu, škoda, ten konec nám to pokazil :o) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmov je akosi chybne vnímaný. Väčšina ľudí s akým-takým úsudkom si povie presne to, čo tu napísal radagast, ktorého úsudok je skôr polovičný, pretože takýto druh filmov je účelovo nakrúcaný a nejde v ňom o žiadnu umeleckú hodnotu ale len čisto o zábavu. A tak aj k týmto filmom treba pristupovať. K tomu potom aj pristupujú scenáristi, v prípade Varan vs. kobra nieje scenár až tak zle vystavaný, dokonca má aj slušnú zápletku i keď si tvorcovia neodpustili aj niekoľko ukážok suchého humoru, za všetko príklad, keď sa hrdinovia plavia na ostrov a sú uprostred šíreho mora: ,,UŽ SME BLÍZKO?" ,,VIDÍTE TAM NIEKDE OSTROV?" (pohľad na nekonečné more) ,,NIE." ,,TAK NIE SME BLÍZKO." Vizuálne efekty sú síce otrasne odvedené (poteší uťahovanie si s hollywoodskych špeciálnych efektov), avšak tiež sa dajú vidieť ako istý druh zábavy, navyše konanie niektorých postáv je neskutočne proti logike, poteší keď nevyčerpateľnými zásobníkmi strieľajú do 2 obávaných plazov a tvária sa pritom ako keby strielali na plechovky. Doteraz som mal tú česť iba s jedným podobným filmom - Boa vs. Pytón - a to bol skutočný výplach, takže 1* je v tomto prípade viac než len na mieste, okrem toho ja som sa celkom bavil, takže možno niekedy hodnotenie aj prilepším (teraz je to tak na 1.5*). Režisér Jim Wynorski je uvádzaný v tomto filme pod pseudonymom Jay Andrews. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Aj napriek faktu, že sa vo filme výslovne uvádza, že vojaci sú príslušníkmi americkej armády, lietadla na záberoch sú ruské MiG-23, dokonca aj s ruskou vlajkou na chvoste. (beso74)
  • V českém dabingu se dozvídáme, že varan a kobra byli vybráni k vojenským experimentům, protože jsou obojživelníky. Ve skutečnosti patří oba tito živočichové mezi plazy. (pajik)
  • Ve scéně, kdy jedna z postav střílí po kobře u domu, vypálí ze své pistole bez nabíjení sedmapadesátkrát v kuse. V další podobné scéně o několik minut později téměř stokrát. (Stejšn)

Reklama

Reklama