Reklama

Reklama

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá... Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte ale splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti. Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey (Anya Taylor – Joy), která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude ho potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 066)

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Film splnil má očekávání, drama jsme mohli prožívat jak vnější, tak i vnitřní, bitva jak ve Warcraftu Aliance proti Hordě, i když jen na psychické bázi a samozřejmě nezklamal závěr prozrazující spojitost s filmem Vyvolený a jakožto preview k filmu The Glass! :) Už se těším!! :)) ()

tribican 

všechny recenze uživatele

Nějakým způsobem je to podle mě nedotažené. Příběh Casey, který je postupně odhalován, je samozřejmě důležitým střípkem pro celý scénář. Ale ani zážitky Casey, ani zážitky a vzpomínky Kevina nevysvětlují dostatečně celou krizi, ke které ve filmu došlo. Racionalita Casey mi v některých chvílích přijde tak nepřiměřeně větší na rozdíl od zbylých 2 dívek, že pochybuji o realističnosti filmu. 70 % ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Nedostalo ma to veru tak, ako som dúfal a vzhľadom na hodnotenie trochu aj čakal. Určite je to opäť posun vpred oproti niektorým nedávnym prešľapom Shyamalana, ale v mojom osobnom rebríčku je trochu vyššie aj Osada, ktorá mi prišla jednoducho krajšie natočená. Aj toto má síce pomerne hutnú atmosféru a pokus o návrat k počiatočnej tvorbe oceňujem, no dávna tvorba Shyamalana ma priveľmi rozmaznala na to, aby som ho za toto opäť vynášal na kinematografický Olymp. Vzhľadom na záverečnú scénu som však pripravený zvýšiť po zhliadnutí chystaného Glass, ak sa z toho vykľuje nečakaná premyslená trilógia spolu s Vyvoleným. - edit: predsa si to tie štyri zaslúži ()

Vive 

všechny recenze uživatele

Takto sa DID neprejavuje, ale vzhľadom k náture filmu som to dokázal odpustiť. Skvelý výkon McAvoya, zvládnuté napätie ana konci na môj vkus príliš scifi. Neni to vôbec zlý film, rozhodne nadpriemer, ale zároveň neprináša nič neobyčajné, takže nemám dôvod si film pozrieť znovu. 71% ()

Zaba 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo fakt MOC. McAvoye mám ráda a tady se fakt předvedl. Leč na 5 hvězd mi tam něco nedefinovatelného chybělo. Utíká to svižně, děj je taky fajn, herecký obsazení taky v pohodě, film mě moc bavil... ALE! Prostě to nejde popsat... ale je to jen můj pocit, každopádně všem doporučuju! ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rád Shyamalana. Bohužel tenhle film, který celou dobu působí jako výborně budovaný psycho thriller podávaný jako reálná záležitost s reálně působícími popisy diagnózy psychiatričkou, je nesmyslně popraven a postaven na hlavu komiksovým koncem a nadpřirozenými schopnostmi. 70% ()

Gemeroid 

všechny recenze uživatele

Tak dokonce i Glum se dočkal vlastního filmu. Téma, zpracování, dialogy, prostředí, příběh, postavy, to vše bylo naprosto skvělé, nemohlo to být lepší. Prostě je to nejlepší film posledních let, to každopádně. Klobouček. ()

B.e.r.n.y 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznak spoileru... Myšlenka filmu je bezesporu zajímavá, herecké výkony bravurní (McAvoy, Anya Taylor-Joy, příběhově slabší. Děj zamrzává pořád na stejném místě a je složen z psychiatrických sezení a vyhrocených pokusů o útěk. Zalíbilo se mi, že se v průběhu filmu seznamujeme i s pokroucenou minulostí dívky, ne jen s tou Kevinovou. S přiměřenými fantasmagoriemi ve filmech/knihách problém nemám, ale sem mi ta poslední půlhodinka prostě nezapadla, ačkoliv jsem happyend neočekával... Atmosféru a napětí film kouzlí slušně, ale nemůžu se zbavit pocitu, že by tento počin byl o mnoho lepší/působivější v knižní podobě. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Čeho všeho je schopen lidský mozek? Známe ho jen jako nástroj fungující na deset procent, tak proč by nemohl i věci, které dokázal skvělý McAvoy? Noční Šílenýšaman opět ukazuje, jak se buduje atmosféra. Tři neschopné oběti sice mohly dokázat vybojovat svobodu, ale musíme přimhouřit oči, protože měly ženské mozky. Psycholožka se taky nemusela chovat jako blbá kráva pohrdající vlastním životem, ale to jsou jen detaily. Je to akčnější, svižnější, ukecanější a hororovější než Vyvolený, ale chybí tomu klasický šamalanský finální šok-zvrat. I přesto jsem se bavil a ke konci pociťoval jakési šamalanovské uspokojení. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Parádní, napinavej příběh vypiplanej do nejmenších detailu. Cely me to zaujalo, přesně tak jak to bylo. Super hereckej vykon hlavniho hrdiny. Celkem zajimavy byly na iTunes i vymazaný scény a alternativní konec. Pokud máte rádi filmy plné napětí a umíte popustit alespoň trochu fantazii, tak neváhejte. Celkem 4,9* ()

Eric.Kosar 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady zase vychvalovat McAvoyův herecký výkon, nebudu tady zase vychvalovat kameru, která se soustředila na sebemenší detaily, protože ani nemusim. Prostě se to vyvedlo, a to pořádně. 24 různých indetit v jednom člověku nezní jako špatnej námět na film, a ani není. Plus se do toho teda ještě zapletou ty 3 holky, samozřejmě ta hlavní to bude celý tahat, a ty ostatní 2 pipky ani nepodali kvalitní herecký výkon, ale to je jediný negativní na tomhle filmu. Z kina jsem odcházel lehce vynervovanej, protože to co tady předvedl James, to bylo prostě famozní. M. Night Shyamalan natočil něco, co se perfektně hodí k Vyvolenýmu. Pěkně. ()

Andulicicka 

všechny recenze uživatele

O filmu rozpolcený jsem docela často slýchala, ale nějak jsem jeho zhlédnutí pořád odkládala. Každopádně dnes přišel ten den a ja se na něj koukla. Musím říct, že nelituju, konec byl trochu přehnaný v tom, že jeho jedno alterego je jakoby zvíře ze Zoo a umí lézt po stěnách a nezabily ho dvě rány z brokovnice a podobně, ale ani to mě neodradí od toho, že podle mého názoru je 5* pro tento film málo. Film obsahuje super herecké výkony, super nápad, zkrátka super všechno. Nemám slov ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Myšlienkovo hlboký počin skúseného chlapíka. Ibaže na môj vkus tomu chýbal väčší moment prekvapenia a scény, pri ktorých by som sa vyložené bál, alebo by ma psychicky položili. Priestor na to bol a zopár nervových zakončení to zaskočilo, no i napriek zvrátenému a výbornému McAvoyovi, u ktorého ale osobnosť č. 24 nebola tá najhoršia, ale mala byť, mi tam chýbala väčšia grandióznosť ako pri prvotných Shyamalanových filmoch. ()

chlievik 

všechny recenze uživatele

Zjavne stupídny príbeh. Už začiatok nezmysel, takto ich uniesť?....ich typické retardované americko-dievčenské správanie, úplne predvídateľné reakcie. Takéto chovanie pseudo-rozpolteného človeka? Chvíľku kvázi dobrý, potom zas zlý, najprv ľútostivý, potom krutý.. :) celé je to smiešne a typické :) Film na predaj. Nič iné. Neviem prečo musia vždy do rozpoltenosti dávať že "on" je časť ženskej a časť mužskej osobnosti? Načo ten transvestitívny charakter k tomu? To musí byť každý rozpoltený čiastočne Monou Lisou? Nič v zlom, ale ako niekto tejto sračke dá 4 hviezdičky? lol ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Chybelo mi tu to prekvapeni, a chvilkama uz jsem se nudil.... Presto jsem zvedavy, jak se to ve tretim dile vsechno propoji... 28/4/2021 66% ()

Janoss98 

všechny recenze uživatele

Docela škoda. Ze začátku měl hodně dobře rozjeto, ale ke konci to trošku upadlo. Ne moc, ale stalo se z toho něco, co jsem úplně nechtěl. No ale jak často říkám, tak to nebylo špatné a nějakých 75% si film jistě zaslouží :) ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Horor, horor - vysoká jsi! Dobrý obsahový přesah v tom, zda rozdzvojené, roztrojené a vůbec zmnožené osobnosti nejsou společenským handicapem, ale jsou spíše fenoménem, který nám ukazuje na možnosti rozšíření vědomí. Filmově ale bohužel ponížené na úroveň hlavních hrdinných středoškolaček. ()

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Reklama

Reklama