Reklama

Reklama

Pierre Levasseur je bohatý a vlivný muž. Stojí v čele velkého podniku, ale hlavním akcionářem je jeho žena. Když se tedy v bulvárním tisku objeví fotografie, na níž stojí vedle své milenky, má problém. Rozvod si nemůže dovolit, i když to milence už dva roky slibuje. Zdá se, že jedinou možností, jak z toho ven, bude zaangažování třetí osoby. Na fotografii je totiž zachycen ještě náhodný kolemjdoucí, jakýsi Francois Pignon, zaměstnanec parkoviště, kterého právě odmítla jeho vyvolená Emilie. Levasseur namluví ženě, že na fotografii se sám ocitl náhodou, že modelka Elena patří k tomu druhému muži - Pignonovi. Zároveň Pignona kontaktuje a za určitý finanční obnos jej i Elenu zapojí do předstírací hry. Ale paní Levasseurová také není dnešní a Pignonova vyvolená Emilie zjišťuje, že se s odmítnutím nabídky k sňatku poněkud unáhlila. A tak se situace poněkud zamotává... Nejnovějším příspěvek do pignonovského cyklu je určen všem milovníkům inteligentní francouzské komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ano, zápletka je jednoduchá, ale je obepsána mistrem svého oboru, takže se možná nebudete za břicho popadat, ale aspoň usmívat určitě ano. Ženy jsou tady potvory....ale nelze jim nefandit, protože přesně takové si je muži zaslouží. Oceňuji, že se Veber vyhnul stereotypnímu vnímání modelek i podváděných manželek. Jen je velká škoda závěru, který byl podivně utnutý, aniž by přišla nějaká fajn pointa. 4* i tak dám, ale poblikávají. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dablér je príjemná typická oddychová francúzska komédia, ktorá má s realitou spoločného asi toľko, čo Transformeri s mimozemským výskumom. Zo začiatku je to veľmi svižné a vtipné, lenže potom si uvedomíte, že film je priehľadne predvídateľný a nemá v zálohe jediný neočakávaný zvrat, poprípade aspoň jednu zapamätania hodnú vtipnú sekvenciu. Vždy, keď zapnem nejaký francúzsky film z nedávnej doby, hrá v ňom Auteuil. ()

Reklama

Chandell 

všechny recenze uživatele

Tak jsem namísto nervů při finále Ligy mistrů (stejně to dopadlo jinak než bych si přál) zvolil oddychovou romantiku, při které se mi udržel úsměv na tváři po celou dobu. Milé, inteligentní, Francouz(s)ky nádherné - Alice Taglioni (topmodelka Elena) s Eiffelovkou v pozadí (viz galerie k filmu), to je pohled na který se nezapomíná … --- “Vy mi zaplatíte, abych bydlel s topmodelkou?! “ ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Určitě jsou Veberovky, u kterých se nasmějete více. Nicméně - Dablér také není k zahození. I když popravdě: tipuju, že většina žen bude upřímě rozhořčena jaký hajzl je ten Levasseur, zatímco muži si zasněně budou představovat, že by se aspoň na pár dnů octli v kůži F. Pignona. Protože, co si budeme povídat, Alice Taglioni je opravdu extratřída... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Veberův vybroušený filmařský styl mám rád a ani tentokrát mě nezklamal, byť z pohledu celé jeho tvorby určitě nejde o nejlepší kousek. Kdo čeká komedii se smrští gagů ve stylu Hračky s Pierre Richardem bude sklamaný, na to už ke stáru Veberovi přece jen schází energie a nápady, nicméně nadhled, jiskřivé dialogy a přiměřená dávka situačního humoru Dablérovi určitě nechybí. Na rozdíl od přeslazených amerických romantických komedií dokáže Veber udržet úroveň a nesklouzává k podbízivosti.Jeho příběh o nevěře je sice v zásadě moralita, podaná ale vlídně, s pochopením a s elegncí. Snad jen finále mohlo být nápaditější...Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení skočil ze střechy paláce Chaillot sebevrah. Nikomu jinému se naštěstí nic nestalo, nicméně některé herce a členy štábu dělilo od padajícího těla jen několik metrů. Někteří diváci, kteří netušili, že se nejedná o kaskadéra, začali tleskat. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)
  • Terasa restaurace u paláce Chaillot, vedle které se nacházelo stanoviště parkovačů aut, byla falešná. Přesto se u ní zastavovali japonští turisté, kteří si tam chtěli rezervovat stůl. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama