Reklama

Reklama

Popravčí

  • Velká Británie The Headsman (více)

Obsahy(1)

Dva sirotci, George a Martin, vyrůstali společně v klášteře. Zatímco Martin se upsal armádě, George zasvětil svůj život církvi a časem se stane převorem opatství. Ve společnosti sílí zájem o protestantská kázání a reformní hnutí. Martin se zamiluje do dcery místního kata. Jeho bratr jejich vztah odmítá. Martin se přesto ožení, ale musí čelit daleko většímu nepříteli – španělské inkvizici. (Magic Box)

(více)

Recenze (79)

Smok 

všechny recenze uživatele

Ponuré, špinavé a depresívne prostredie - áno taký naozaj stredovek bol. A keď z neho ešte vycucneme príbeh o stredovekom katovi, dostaneme esenciu ponurosti ktorá vás ale strhne so sebou a garantujem že od filmu sa nepôjdete ani vyčúrať. Klobúk dole pred mne doteraz neznámym režisérom a zdarilej koprodukcii. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad sa môže film „The Headsman“ javiť ako celkom kvalitná historická dráma z europskej koprodukcie. Dobrá voľba prostredí, autentické dobové kostímy, výborná práca maskérov... takmer som cítil smrad toho stredovekého mesta. Lenže so scénarom je to už o poznanie slabšie. Je deravý a plný nelogickostí. Vadilo mi najmä divné konanie niektorých postáv, ktoré sa vôbec nehodilo k ich postaveniu a dobe, v ktorej žili. Taktiež by to chcelo aj výraznejšie hudobné podklady. A ani herci sa nijak zvlášť nesnažili. *** ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Historických filmů je jako šafránu a těch dobrých ještě méně. Z mého pohledu Popravčí dobrým filmem je. Má příběh, sympatické obsazení a především nepostrádá syrovou dobovou věrohodnost. Je sice pravda, že závěr celkový velmi dobrý dojem pokazil, ale na druhou stranu když si představím, co by s tím asi dokázali vyvést Američané, kdyby to dostali do spárů, dopadlo to ještě dobře. Víc evropských historických filmů. 80% ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Aby byl Popravčí opravdu "velkým" filmem, musel by být buď výpravnější nebo psychologicky pronikavější (podle toho čím kdo "velikost" filmu poměřuje). Ale ani jako "středně velký" není k zahození. Dobové reálie působí věrohodně, příběh dokáže zaujmout, postavy nejsou ploché, jejich představitelé (aspoň někteří) slušně hrají,to všechno ale pořád v omezené míře, která neumožňuje opravdové vzrušení. Doporučuji nečekat moc, pak se z Popravčího vyloupne docela kvalitní historické drama. 70% ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený středověký historický film, který vás už od prvních okamžiků vtáhne do svého děje, jistě určitě má své chmury jako jiné ale své očekávání splnil. Podle mne i docela reálný příběh, který se mohl kdysi i mezi těmi výše postavenými odehrát. Rozkol mezi katolíky a protestanty, šířící se španělská inkvizice, lidská zloba, vášeň, zrada, i láska to vše tu v dobře sestavené a zahrané kombinaci najdete. Moc církve v té době byl opravdu veliká a rozhodující v mnohém to připomínalo monstrózní vykonstruované Komunistické procesy z padesátých let. Výborný film. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama