Reklama

Reklama

Most do země Terabithia

  • USA Bridge to Terabithia (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. (SPI Film)

(více)

Recenze (780)

epoh 

všechny recenze uživatele

Vynikající dětský film, který svou fantasy linku používá jako prostředek k zabývání se tématy, jež se dnes v dětských filmech často nevidí - odvaha zachovat si svou odlišnost a nepřizpůsobovat se většinému průměru a smrt. Už dlouho mě žádný film určený dětskému divákovi tolik nenadchl, jako právě Terabithia. Těším se, s čím režisér přijde příště. Debutová Terabithia se mu totiž skutečně povedla. ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

Z dětského pohledu krásná pohádka, kterou překousne určitě i lecjaký dospělý. Z pohledu cílové skupiny tedy za 4* ()

Baki 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opravdu nadchnul. Z ukázek jsem se bál, že to bude opravdu něco na styl Narnie, že když prostě vytvářeli narnii, tak jim zbylo pár hotových a nepoužitých postaviček, tak je někde chtěli dát a tak vznikl tento film. OMYL! Bridge to Terabithia je rozhodně,alespoň pro mě, jedním z nejlepších filmů roku 2k7. A čím mě vlatně okouzlil? Od začátku až skoro do konce mě pohltil takovým způsobem, že jsem věřil, že Therabithia opravdu existuje. Hrál si s mými pocity s naprostým přehledem. Během filmu jsem zažil okamžiky radosti, smutku, zklamání, naštvání ... Ano, tohle zvládl opravdu dobře. Ale to nejlepší asi prišlo na konec. Většině se tento film nelíbil právě kvůli němu. Mě ale naprosto uchvátil, bylo to takové drsné probuzení do reality nejen pro hlavního "hrdinu",ale i pro mě. Jediným slabším článkem, alespoň pro mě, bylo obsazení Joshe,jakožto Jesse. Ale to, kde on ubíral, tak AnnaSophia přidala a přidala královsky. Tudíž 5* je jasných. ()

R.O.man 

všechny recenze uživatele

V prvom rade tu musím skritizovať nehorázny český dabing. Malého Jesseho tam tuším dabuje 30 ročný chlap. Takže som to ako jeden z mála filmov sledoval v pôvodnom znení s titulkami. Hlavní detskí predstavitelia tu podali pôsobivé výkony, keď pôsobili takým odviazaným a suverénnym dojmom. Zo začiatku to vyzeralo ako celkom obyčajná rozprávka (mimochodom nakrúcaná v prekrásnej krajine Nového Zélandu), kde má fantázia zelenú, alebo inak povedané nekonečné hranice.... Ale omyl, lebo s pribúdajúcimi minútami som si vytvoril akýsi vzťah, puto (alebo most?) k tomuto filmu. Všetko som si uvedomil, keď nastal vo filme zlomový moment (nebojte sa - ono to poznáte). Razom sa rozprávka dostáva do inej roviny a hlavou vám začne víriť more iných myšlienok. SPOILER: Tí, čo ste film ešte nevideli, ani ďalej nečítajte! Inak prídete o veľa. Radšej sa nechajte prekvapiť dejom. Do filmu sa totiž zamieša osud, a jedna tragická udalosť zasahuje do života celého okolia. Rozorve vám to srdce, veď strata blízkej osoby je ťažká a sledovať zvyšné postavy ako sa s tým vyrovnávajú.... Je to jednoducho "doják". Spomínam si akurát na štyri filmy, ktoré ma dotlačili k slzám (The Cure, A.I.Artificial Intelligence, Pay It Forward, I Am David). Tento je piaty a myslím že aj najsilnejší....pretože mi to "vydržalo" až do záverečných titulkov. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Film pro děti, ale dětem bych to asi nepustil. Dětští herci překvapivě dobře zahráli svoje role, ale raději si to pustťe s titulkama a nekoukejte na to s CZ dabingem, ne proto, že by byl špatnej, ale protože 13-leté děcka dabují skoro třicetiletí dabéři. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Dětský film, který nijak nevybočuje z řady filmů, které se dopoledne vysílají pro děti. Je tam sice pár pěkných vizuálních efektů, ale příběh je až moc klasický a přímočarý. Nic pro lidi nad 10 let. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem fantasy pro 12leté děti a dostal jsem rodinné drama s nádechem fantasy. Čekal jsem něco ve stylu Narnie a dostal jsem snímek, který Narnii převyšuje. I když srovnávat tyto 2 filmy jaksi ani nejde. A na závěr jsme se opravdu neubránil slzám dojetí. Kdyby mi to někdo řekl na začátku, tak se mu vysměju. Pohádka pro školáky to nebyla ani náhodou. Co se týče fantasy snímků, tak mám jasné pořadí- Pán prstenů, Faunův labyrint, Most do země Terabithia. ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nečakaný a prekvapujúci (najmä vzhľadom k očakávaniam s ktorými som naň išiel), ale o to krajší filmový zážitok. Kvalitný herci, najmä detský, zaujímavá úloha otca Roberta "T-1000" Patricka, neotrelo a nevtieravo podaný príbeh o dobrodružných fantáziach dvoch detí, korunovaný silným a silne emocionálnym finále. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Nudné, dětinské, směšné! Tak takové to určitě nebylo. Z dětského pohledu bych přidal ještě jednu hvězdu, ale bohužel již jsem trošku odrostl a stal se země řádný Pyzdjecz! To však neznamená, že mé city vyhasli jak poslední louč v pochmurné jeskyni. Naopak! T1000 a jinak už mu nikdá neřeknu umí hrát i vážné role vcelku obstojně a role ustaraného táty mu sedla. Film mi trošku připadá, že sosá z Letopisu Narnie kdejakou věc. Fantasy land byla úchvatná a škoda, že se neodhalila trošičku víc. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Krása. Úplne krásna rozprávka, ktorej som nechcel ubrať ani sekundu, žiadny záber ani moment. Je to smutné, krásne, šťastné, dojímavé, veľkolepé, aj skromne, nenápadne podmanivé. Dodám len dve veci: Zooey Deschanel chcem mať pri sebe každé ráno,aby bola prvé, čo uvidím. A presne pre toto mám rád roleplaying. Just close your eyes and keep your mind wide open. ()

Prankster 

všechny recenze uživatele

Film, který probouzí vzpomínky na desítky hodin v dětství, strávených nejrůznějšími hrami, které vydatně podporovala fantazie... Velmi příjemné filmové pohlazení. ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh o dvou dětech, které vynikají svou výjimečností a tím se automaticky dostávají na okraj "normálních dětí" - které automaticky vyšťuchují každého, kdo se vymyká. Příběh o dětech, které pobíhají po lese, lozí po stromech, prohánějí se po polích je jako by každému druhému odkrýval vzpomínky na své vlastní dětství, kdy jsme i my běhali po polích a stavěli si bunkry z různých větví v lese. A do toho bravurně vykreslené prolínání světů dospělých se světem dětí, které mají fantazii tak obrovskou, že začínáme být na vážkách jestli náhodou opravdu nejde o realitu, která je nám dospělým zkrytá. ()

Black3R 

všechny recenze uživatele

Myslím že toto je jeden z najlepších Disney rodinných filmov čo som kedy videl :D Paráda, veľmi dobrá atmosféra a očarujúci príbeh :) ()

Aethain 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film,přišel sem k němu náhodou když nic nedávali a já to zachytil na HBO,hned sem se zamiloval do hlavní představitelky a do paní učitelky..:-D Po dlouhé době film,kdy mě na konci kanuly slzy jako malému klukovi... ()

kolik27 

všechny recenze uživatele

Neni to co jsem očekával. Možná režisér Gabor Scupo zrovna tohle chtěl, ale mně tento snímek nepřišel nijak zvláště zajímavý. Vyjímečný možná ano, ale nijak zvlášť nezaujme děj. Je to kombinace našeho a nějakého jiného světa a to svět dětské mysli. Fantastické postavy, nereálný děj ... prostě NE ! ()

reygadas 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie to dopadlo až nad moje očakávania. Myslel som si, že sa bude jednať o ďalší gýčový film na spôsob fantasy čo do počtu a ono ma to dokonca aj dostalo. Film, ktorý naozaj chytí za srdce a pohladí dušu. ()

Elkesar 

všechny recenze uživatele

Je to snad první film, který ve mně vyvolal zdání, že někdo z hora řekl: "Chlapi je na čase to nějak rychle dokončit došly prachy". Konec sice byl nečekaný, ale v něčem strašně moc laciný. Čekal jsme více. ()

Zaplo05 

všechny recenze uživatele

Příjemný film pro mladé i staré kluky a holky. Chvílemi mírně naivní dějová linie,možná z pohledu staršího člověka, je ale vyvážená nápaditostí dětské fantazie. Smutný konec ale z toho snímku rozhodně nedělá pohádku pro děti. ()

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama