Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Předloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pedantický fyzikář (Milan Šteindler), strnulý češtinář (Jiří Schmitzer), jalový tělocvikář (Martin Zbrožek), ekologický učitel výtvarky (Tomáš Matonoha), mondénní ředitelka školy (Eva Holubová) a další kantoři dle svých představ formují nebohé studenty na poněkud zkostnatělém gymnáziu. A tak málokoho studium opravdu baví a zajímá. Petr (Tomáš Vorel jr.) a Michal (Jiří Mádl) do školy raději nechodí a když tam náhodou zavítají, tak celé hodiny prospí, neboť po nocích malují graffiti. To je to jediné, co je kromě holek skutečně baví. Nebezpečné výpravy na střechy domů, ilegální pronikání do útrob metra, dramatické lezení na komín… Napětí, riziko dopadení a honičky s policií jsou opravdové, zábavné i kruté. A tak není divu, že se jejich bezradní rodiče (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) věčně stresují a občas se v zájmu dostudování svých nezvedených potomků spojí s profesory. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 227)

imf 

všechny recenze uživatele

Je to tak ujeté, až je to zábavné. Člověku skoro přijde líto, že se Vorel Jr. a Mádl pokoušejí hrát, když je to absolutně marné. V téhle grotesce je všechno smeteno všudypřítomnou absurditou, šustivými dialogy a bezděčnými gagy. Jestli to Vorel natočil ze srandy, tak je génius, jestli to myslel vážně, tak je blázen. Ta hranice je tak tenká, že jí nedokážu rozlišit. Naštěstí pro něj. :) ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Aneb od všeho trochu, ve výsledku nic... Pokud chtěl Vorel divákům nabídnout realistický pohled na současné teenagery a jejich (ne)řešitelné problémy, nesměl by příběh ověsit absolutně klišovitými situacemi, otravně přehrávajícími herci a dialogy, jejichž přidaná hodnota se rovná nule. Jak sympatizovat s nesympatickými hrdiny? Jak se jim dostat pod kůži, když Vorlův scénář bruslí jen po líbivém povrchu, skáče od motivu k motivu a nenechá nás průseráře pochopit? Těžko. Divácky vděčné školní prostředí, česká herecká elita, naťuknutí problémů každého teenagera - přesto komedie průměrná a ve svém sdělení hodně rozporuplná... ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle film přeskakovala. Teď si říkám: "Proč?" Ale pak nad tím jen mávnu rukou: "Možná, že je to tak lepší. Dnes na to byla ta pravá nálada..." Ano, v některých místech se pobavíte, někdy si řeknete: "Přesně tohle jsme dělali. Fuj, goniometrické fce!", někdy vás možná něco rozesmutní... Občas mám takový pocit, že my si od těch "českých" filmů nedáme pokoj. Každý film, který jde do kina, musí zákonitě smrdět "tím naším". Jak by asi u nás dopadl pravý popkornový spektákl? A proč se zrovinka o tomhle rozepisuji právě tady? Jó, cesty Páně jsou nevyzpytatelné... ;) Jo a ještě malý dodatek: nevím proč, ale příjde mi, že se Češi ještě nenaučili natočit polibek. Nevím, čím to, ale příjde mi to tak. To už se raději podívám na ten americký. Jaj. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to svěží a zábavný, což je víc než se dá říct o zbytku filmů v tomhle státě. Mádl je borec, Vorel jr. hraje chvílema dobře, ale když promluví, tak mu to žrát nebudete. Je dobře, že se Vorel nebojí trochu agresivnější režie, tudíž ten film vypadá přirozeně (kamerový vychytávky a hip hop to je to co naše kinematografie potřebovala). Já dostal mnohem víc, než jsem čekal, takže palec nahoru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt hodne prekvapilo. Film ma v podstate jen dva problemy. Ta linie se sprejerstvim je vicemene zbytecna a film zbytecne natahuje na krapet prepisklou stopaz a druhej problem je, ze hercum nejak moc z huby nelezou ty dialogy, u dospelejch se to jeste ztrati, ale mladez, az na par vyjimek, ma kolikrat co delat, aby ze sebe nejakou tu hlasku vymackla. Ale jinak se musi uznat, ze hlasky sou naprosto brutalni, jsou tu skoro neustale a vsichni dospely herci do posledniho jsou neskutecne vostry, at uz de o ucitele nebo o rodice, kazdej je nejak zajimavej a kazdej predvede nakej masakralni vystup. Navic je herecky obsazeni fakt hvezdny. Na 5* to sice neni, ale jelikoz si nepamatuju jinej soucasnej ceskej film, kterej se snazi jen ciste pobavit a uspesne se mu to dari, tak trosku pridam a dam 5*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (78)

  • Režisér musel napsat cenzurovaný scénář pro otce Lenky Juroškové (Klára Krumbachová), ve kterém odstranil scény, v nichž byla obnažená. (Wade)
  • Texty na záchodech byly opravdové. Štáb je nemusel přidávat, jejich autory byli sami studenti. (Wade)

Reklama

Reklama