Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (846)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač mám pro Ferrellovo řádění v rámci Frat packu docela slabost, jeho soustředěná a uměřená kreace je to, co mi příjemně vyrazilo dech nejvíce. Jenže to by se nestalo bez parádního scénáře, za který by se nemusel stydět ani Charlie Kaufmann, a Forsterova fantazírování, jež dokázalo i z čištění zubů udělat nezapomenutelný zážitek… anebo taky: Volejte sláva, v Hollywoodu se originalita ještě v některých šuplících stále umí najít! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem zprvu čekal něco úplně jiného, než jsem ve výsledku dostal. Už jen jméno Will Ferrell v hlavní roli, ve mě evokoval, že to bude další ulítlá komedie plná bláznivých výstupů a držkopádů. Tento film je velmi vážnou a decentní komedií. Vtip není hlavním artiklem tohoto filmu, tím je spíše zajímavý a neotřelý příběh, který se zprvu zdá, jako dvourealitní, ale ve výsledku zjistíme, že se odehrává v jednom světě. To mě trochu zarazilo, protože to s sebou přineslo nemálo otázek kladených na logičnost celého, už tak zamotaného a nereálného příběhu. Pokud je divák ochotný ignorovat propojení dvou rovin, pak dostane velmi zajímavý příběh, kterému vládne velmi sympatická hlavní postava. Pokud na to bude nahlížet čistě racionálně, pak už tak spokojený nebude. Já osobně jsem první případ, film se mi sice zdá mírně přeceněný, ale přesto solidní zážitek plný dobrých herců, předvádějících milé výkony. 70% 10.02. 2010 ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naproto fantastcké. Film, kouzelný svoji prostotou, laskavosti, prýštící z každého filmového políčka. Trošku mi to evokovalo Woodyho Allena, ani nevím proč. Herci jsou skvělí (Ema Thompson je poděs k sežrání) a projev Wilal Ferrella je úžasně civilní, utlumený ale o to intenzivnější. Scénář brilantní, jemný humor funguje na výbornou... Jedno z největších překvapení tohoto roku se vynořilo v podstatě odnikud, ale o to je příjmnější. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Haroldu Crickovi se jednoho dne zblázní hodinky a jemu půjde o život. Dustin Hoffman je literární expert a ve volném čase trénuje plavání. Emma Thompson nedokáže uspokojivě zakončit své nejnovější literární dílo. Marc Forster v prvním desetiletí 21. století do nás sypal jeden zajímavější filmeček za druhým. 85% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...a pokud nezemře, ztratí smysl jedna kniha..... Předem se omlouvám všem, kterým se tento film líbil - mne to nijak neoslovilo. Prostě jsem se nudil a nic na tom nezmění ani fakt, že W.Ferrell zde podává pro mne asi nejzajímavější herecký výkon. Také námět je dobrý, zajímavý, ale výsledná forma mi prostě nesedla. Takže abych to trochu zachránil: Karen Eiffel napsala možná krásnou knihu, ale film nic moc... / PŘÍBĚH: *** snad jediné z mého pohledu, co celkem ušlo. Spíše tragikomický, laděný do komorního hávu, poklidného tempa vyprávění./ HUMOR: ** zde mne ovšem berte (také) s rezervou. Bude záležet na vašem přijmutí pojetí příběhu a tedy i naladění se na požadovanou humornou notu. Já zde ,,pojal" pár hlášek spisovatelky... a dost mne rozesmál Haroldův konec (jsem cinyk)./ AKCE: NE - je to celé takové klidné./ NAPĚTÍ: NE - ne! Příběh přesto, že jde o tragédii :-) není napínavý.....dle mého film asi neosloví každého (co asi ?? třeba mne neoslovil !!). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Severoamerické tržby dosáhly 40,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 53,7 mil. (NIRO)
  • Snímek je zčásti inspirován filmem Playtime (1967). (Terva)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama