Reklama

Reklama

Černý štír

  • Čína Jie jen (více)
všechny plakáty
Trailer

Příběh historického velkofilmu se odehrává v 10. století na císařském dvoře, kdy je Čína zmítána nepokoji a chaosem. Ve středu děje stojí korunní princ Wu Luan, který se bezmezně zamiluje do mladé dívky Wan. Plány mu však zkříží vlastní otec, když si ji sám vezme za ženu. Wu Luan odchází do exilu, kde ho časem dostihne zpráva o císařově zavraždění. Princ je novým panovníkem poslán do vzdálené země a trýzněn nemožností naplnit svou životní lásku. Zrazen a vyčerpán vyzývá vládce k závěrečnému souboji, který navždy rozhodne o osudu císařské rodiny. Snímek plný soubojů, intrik a velkolepých scén se může honosit také unikátní filmovou kulisou – královským palácem, který je s rozměry 180 x 60 metrů největší filmovou stavbou v Číně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Klasické antické a krvavé drama v asijském provedení. Důraz na teatrálnost scén, krásný balet místo akce, vyšroubované emoce, zvraty a zrady. Ambice byly bohužel o něco vyšší než schopnosti tvůrců a délka je sakra přepálená. Kamera, hudba i herci dělají, co mohou. Ale neoriginálnost a délka to nevzdávají... 70% ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč má film o tolik nižší hodnocení než Hrdina či Tygr a drak, příběh je přinejmenším nadprůměrný a audiovizuální stránka je fantastická - kamera, výprava, kostýmy a bojové scény se řadí k tomu nejlepšímu z asijské produkce. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Historický film, se skvěle zvládnutými souboji, skoro až někdy s baletní přesností a vizualizací, doplněný zpomalenými výstřiky krve (je to u těchto filmů v poslední době hodně oblíbené a není to vůbec ke škodě). Ale ze 130 minut délky filmu je jich tam zatraceně málo (3). Melodramatický konec á la Shakespeare, kdy se vzájemně otráví snad celá vládnoucí dynastie, už trochu pokulhává. Vyzvednout by se ale dala povedená epická hudba. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Kostýmová dráma s minimom akcie, i keď krv tu strieka požehnane. Táto celá shakepearovská dráma stojí na nejednoznačnej postave Ziyi Zhang, ktorej úlohe veľmi sadla. Pomalšie rozprávaný príbeh, ktorý ale udrží pozornosť, sa dá vcelku odporučiť. Z nedávnej doby mi to pripomenulo u nás uvedený film Curse of the Golden Flower. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Hrozna nuda, ale nieco to do seba malo:) Obcas to aj bolo zaujimave, ale vacsinou som sa nudil a samotne boje mi nic nepovedali. Lietajuci bojovnici ma moc neberu, skor je to take prehnane, ake vzdialenosti dokazu prekonat vo vzduchu. Nieco pozitivne by sa aj naslo vo filme, to zas nemozem povedat, ze by ma z toho nic nezaujalo z bojov, len chcem tym naznacit, ze niektore useky filmu bojov boli pritiahnute za vlasy. Zvysok filmu len bol prilis moc ukecany, co mu len uskodilo. Dalo sa to aj zmaknut v kratsom useku stopaze filmu. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Já celou dobu při dívání: "To je Hamlet jak hovado." Já při přečtení ostatních recenzí: "Jo aha, on je to vážně Hamlet." Čínský štětec příběhu někde prospěl, jinde ho umrtvil. Ne špatné, ale ani ne úplně dobré drama. Ději by neuškodilo zhoustnout. ()

Geoffrey 

všechny recenze uživatele

Zhang Ziyi jenom stvrzuje, že jako herečka vyspěla už ve 2046 a nyní je z ní 'zasloužilá umělkyně' (umělkyně po zásluze), která spolehlivě zastane i tu nejnáročnější roli; Tan Dun komponuje tak jako nikdy dřív; kameraman snímá famózní výpravu až se místy tají dech; zvukaři opět excelují a přispívají ne méně než kameramani, kostyméři a další tvůrčí profese...k vrcholu stačilo jen málo - a přece hodně. Kde se pochybylo? Ve scénáři? V dialozích? V příběhu? V námětu? Kéž by se všichni přítomní vrátili na začátek a zvolili si adekvátní látku k tak ambicióznímu zpracování - mohli dokázat opravdu mnoho a vrýt se hluboko do paměti filmových dějin. Takhle zůstane Banquet v ohrožení, že se na něj po sezóně docela zapomene... ještě jednou ale zaslouží zopakovat úvodní chválu, na závěr jmenovat Xiaogang Fenga a doufat, že to nebude poslední uznání, kterého se film dočká. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Mnoho samo o sobě (přinejmenším) vizuelně zajímavých prvků ne zcela šťastně a smysluplně poskládáno do sebe. Vidí prakticky všichni, tedy zbytečné rozvádět ;-) ()

Candyman 

všechny recenze uživatele

Vizuálně moc pěkné, ale příběh mne bohužel moc nechytl. Možná kdyby byl Banquet o něco kratší, byl by i lepší. ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Jedná se spíše o divadelní představení okořeněné několika slušnými akčními scénami. Pomalu plynoucí děj, k tomu přepálená délka snímku - místy jsem se dost nudil. ()

dydl1 

všechny recenze uživatele

nic excelentního,choreografie bojových scén pěkná,bohužel zabitá přílišným zpomalováním některých záběrů.Film by se dal zkrátit minimálně o půl hodiny.Pěknej průměr. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Další film kde si pletou bojový scény s levitací. Super výprava, dobrá filmařina, citlivá hudba, číňani si dali záležet. ale jinak je to ideální film pro jedince s pomalým metabolismem. K úchvatnosti to má,ale hódně daleko. Natočeno na film. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Film se velice okatě pyšní vytříbenou estetikou, velkorysou výpravou a promyšlenou kamerou, nicméně čínská hamletovská variace není coby příběh podána dostatečně silně, aby diváka strhla a udržela jeho pozornost po celou dobu 130 minut. Nepochybným kladem je výborná Ziyi Zhang, která - i když ostatní taky nejsou špatní - tu herecky jasně dominuje. ()

muti 

všechny recenze uživatele

The Banquet aneb The Legend of Black Scorpion, aneb Čínsky Hamlet (2006) - film ku ktoremu som sa dostal po dlhej dobe a som rad ze ten cas nadisiel. co sa deja tyka tak vam radsej neprezradim nic konkrtetne, ale len to ze ide o boj o moc na cinskom cisarskom dvore. ak vas film zaujal tak si o nom radsej nehladajte viac info lebo by ste tu mohli neprijemne naspoilovat a to by bola skoda. v tomto filme sa i velmi pacila originalna cinstina ktora bola "zrozumitelna" (rozumej ziadne rychle texty alebo jedno cez druhe), krasna herecka Zhang Zi Yi ♥ a prekvapenie filmu - zaverecny sountrack, ktory pocuvam uz roky a az teraz viem odkial to je. vo filme dalej uvidite: - suboj v divadle (tajny hint) - nezvycajnu originalnu popravu - prekvapive uniky z bezvychodiskovych situacii ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Sakra, ten Shakespeare je z toho nějak cítit! Nicméně snad neurazím literáty, když prohlásím, že konečně má to drama nějakou tvář, a to ne špatnou. Jen mě snad začíná unavovat ta asijská neúcta k životu, kterou nám čínský Hollywood podbízí, ovšem tradiční rekvizity a kulisy to téměř vynahrazují. ()

Reklama

Reklama