Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Lars Von Trier je sice kvalitni uchyl, ale smysl pro humor ocividne nijak zvlast vytribeny nema. Tenhle film neni uplne zbytecny a je zde par zajimavych napadu i scen, ale jako celek nejen ze vas nepobavi jak by se od komedie ocekavalo, ale zaroven i docela silne zanudi. Mozna za to castecne muze i ta otravna danstina. Zatim nejhorsi Trier, ktereho jsem videl, na jeho obranu jsem toho ale zase tak moc jeste nevidel. 4/10 ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá myšlenka, ovšem pro mě trochu méně zajímavě podaná, takže jsem se místy vysloveně trápil, než se snímek dostal k nějaké další replice či posunu v ději. Příjemné bylo, že nejde přímo o komedii, ale takové lechtání a zkoušení divákova důvtipu. Samozřejmě nejzábavnější byla účast ředitele, který o firmě a lidech nevěděl zhola nic, ale ani to vše nestačilo než na průměr. A je to škoda. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Šoustání přichází na řadu po pořádným hulení." Tak falešný ředitel Kristoffer mě hodně bavil, zejména když se do své role vžil a začal svou postavu herecky rozvíjet. Já jsem si tedy to hledání odpovědné osoby a prodávání firmy dost užil a to přesto, že nedisponuju perfektní znalostí dánštiny ani islandštiny, což by v tomto případě rozhodně nezaškodilo. Nicméně jsem rád, že ve Skandinávii kvalitní zábava dosud neumrzla a ani ji nezardousila syrová severská dramata. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Kdo viděl Blbce k večeři a miloval Pignonovy telefonické scény, zde podobná scéna trvá celý film. Jen s podstatně jiným druhem humoru. Suchým, krutým, a často zdánlivě definitivním. Ačkoli se režisér tváří, jako že hraje s otevřenými kartami a čas od času osobně oznamuje, co si teď komedie žádá (a co nás tudíž nemine), vždy překvapí zajímavou pointou, či logickým zvratem. U tohoto filmu jsem si také často vzpomněl na intelektuálně dramatického Bergmana a jeho občasné promluvy herců o svých postavách v Náruživosti. Byla to narážka? "Kdo je tady ředitel" je krásný komorní úlet, který vás po celou svou milosrdnou minutáž bude dobře bavit. ()

nascendi odpad!

všechny recenze uživatele

V popiske malo byť pred menom Larsa von Triera namiesto slova "režie" napísané "manipulátor". Keď sa filmový režisér zmení na manipulátora, je to vždy zlé. Ten je totiž bezohľadný voči divákovi, ktorý jeho zábavky platí. Neprekážajú mi výtvarníci-manipulátori, ktorí si za pár šupov kúpia plátno a farby a podľa chuti sa na ňom vybláznia. Považujem za neškodnú spoločenskú zábavku, keď sa potom okolo vystaveného plátna motajú snobi, uznanlivo pokyvkávajú hlavami a trúsia svoje múdrosti. Film je na takéto nikam nevedúce experimenty príliš drahý. Preto je podľa mňa odpadový a potešilo ma iba potešenie pri čítaní komentárov, ku ktorým užívateľov vyprovokoval. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film se také dočkal divadelního přepisu. Hru úspěšně uvádí kupříkladu i pražské Švandovo divadlo, které uvedlo již více než 300 repríz. (Bigrambo)
  • Film byl natáčen kamerovou technikou zvanou Automavision, kdy je každý úhel a pohyb kamery volen počítačem. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy zaměstnanci obědvají a Kristoffersonem (Jens Albinus) začne mluvit o řediteli velkého ředitele, pozice Ravna (Peter Gantzler) se různě mění. (T081)

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama