Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Kiefer Sutherland

Recenze (739)

Shit 

všechny recenze uživatele

Aja se tentokrát pustil do takovýho duchařskýho hororu, namísto do řezničiny typu Haute Tension nebo Hory mají oči a rozhodně nezklamal, dokázal občas vyprodukovat solidní porci napětí a dvakrát ve filmu použil svojí nejvytříbenější disciplínu, čímž jsou gore scény a ty teda stojí za to, roztrhnutí úst byla absolutní gore lahůdka. Nicméně jako celek to je občas trochu mdlý a slabý a Keifera Sutherlanda moc nemusim ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si paradne uzil, mozna to je tim, ze uz dlouho sem neskouk zadnej poradnej horor, ale spis to je tim, ze Aja proste hororum rozumi a tady se opet vytah. Sice to neni pro nej typicka krvava reznicina, gore scen je tu jen minimum, ale jsou libovy (i kdyz ta ve vane se moc nepovedla trikove), tady se ale sazi spis na atmosferu a krome par hluchejch mist je celej film paradne mysteriozni a napinavej a obcas se nejaky to bububu fakt povedlo. Navic tu je naprosto lahudkovej konec, i kdyz ta zaverecna bitka pred tim byla drobet mimo. Navic tu mame na okamzik nahou Amy Smart a perfektne hrajiciho Sutherlanda, kterej se obcas paradne nasere. A to ho nemam zrovna dvakrat v lasce. Takze i kdyz se film nevyhnul nejakejm tem klise, je to proste paradni atmosfericka zalezitost s originalnim "vrahem" za lepsi 4*. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem už na film jednou koukal, ale veškeré informace z něj jsem již dávno zapomněl. Rozhodl jsem se proto pro opětovné shlédnutí během svého dokonalého hororového týdne. Přestože si dílo pamatuji o mnoho strašidelnější, zklamán jsem rozhodně nebyl, neboť je zde mnoho děsivých a nějakým způsobem nepříjemných scén z nichž bych vypíchnul především scénu ve vaně. Nutno dodat, že Sutherland film dosti táhne a vybavuji si, že dvojka bez něj už nebyla vůbec taková. Každopádně příběh šlape jako hodinky a díky všestranosti snímku si zde každý hororvý fanoušek najde to své. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som nesmierne rád, že Alexandre Aja si u mňa potvrdil kvality silného kandidáta na post novodobého kráľa horrorového žánru. A pomerne dosť mi unikajú tie nízke hodnotenia. Atmosféru má tento film takú reálnu, ako je reálny obraz v zrkadle. Začiatok naznačuje, že Aja nás nenechá len tak nečinne a nudne vyžierať popcorn, či sledovať hodinky, kedy už nabehnú titulky. R-ková prístupnosť je zaslúžená, brutalít niekedy až prehnane (na scénu s Amy Smart vo vani len tak ľahko nezabudnem a nemyslím teraz pre jej nahé telo). A i keď sa jedná o duchársko- mysteriózny počin, tak zladenie mysterióznej látky zrkadiel so skutočným svetom bolo ukážkové. Bál som sa, že sa to zvrtne na nekontrolovateľnú zlátaninu bez pointy s odfláknutým záverom, po ktorom by som odhodil film nemilosrdne do priemeru. Záver bol však pre mňa absolútnym rozčarovaním. Scéna v dome s detskou drámou bola v poriadku, avšak finálny súboj Bena s prevteleným zlom ma dostal. Skvelé efekty, zimomriavková hudba a nesmelé pohľady do zrkadla pár hodín po zhliadnutí hovoria za všetko. 90%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spíš fantasy detektivka než horor, ale budiž. Jack Bauer proti zrcadlovým bubákum nedopadl zase tak špatně jak jsem čekal, vlastně jsem si to docela užíval. Pátrání po příčinách požáru Mayfloveru každému správnému fandovi připomene nejedno dílo Stephena Kinga a umírací scény vlastně taky. Kiefer Sutherland odvádí solidní výkon i když postava Bena Carsona stojí za starou belu a kdyby z něj díky Kieferovi neprobleskával Jack tak nevim. Díky Navarretově hudbě a hodně efektnímu závěru, který mě hodně potěšil (i když jsme něco podobného viděli i jinde, že?) jsou to nakonec pěkné 4. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V scéne, kde Ben (Kiefer Sutherland) maľuje zrkadlá v detskej izbe, je na jednom z nich papierový motýľ, no v nasledujúcom zábere je zrazu preč. (Raccoon.city)
  • Alexandru Ajovi se moc nezamlouval scénář, a tak nejprve film odmítl. Poté se ale dozvěděl, že vychází z korejské předlohy a nabídku přijal. (Rodriguez)
  • Když Keifer Sutherland dostává od svého kolegy v autě složku o Anně Essekerové, tak má ruku stále obvázanou, ale když přijde domů a začne prohlížet složku a rentgenový snímek, tak ruku obvázanou nemá. Když prohlíží fotografie, tak už ji zase obvázanou má. (Tereza666)

Reklama

Reklama