Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Jednou za deset let je vybráno sedm mágů, a právě tito „Páni“ za použití pomocníků jednotlivých řádů nazývaných „Služebníci“ se spolu střetnou o jediný Svatý Grál. Ten splní vítěznému Pánovi i jeho Služebníkovi jakékoliv přání. Služebníci jsou padlí hrdinové, kteří se po smrti stanou hrdinskými duchy. Širou Emija, jenž přežil před deseti lety velký požár, byl adoptován Kiricuguem Emijou který ho při požáru zachránil. A právě Širó se nevědomky stane jedním z Pánů tím, že si vyvolá Služebníka z řádu Saber. Spolužačka Rin Tósaková, jež si vyvolala Služebníka z řádu Archer a jež se připravovala na roli Pána plných deset let, nevidí v Širóovi soupeře, avšak zavede ho do posvátného kostela, kde Širó roli pána a všechno, co to obnáší, přijímá. Soupeřem Emiji je tím pádem i Rin… (Roby)

(více)

Recenze (56)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedna velká bojová hra, která od začátku do konce překvapuje. Nejprve tím, jak pomalu odhaluje jednotlivé Pány i Služebníky, později intenzitou napětí a vydařenými zvraty u finálních cliffhangerů a nakonec tím, jak pozitivní dojmy po sobě zanechá i přes fatální neschopnost hlavního hrdiny. Snad nikdy jsem se v anime nesetkal s někým, jako je Emiya Shiró. Od začátku do konce na něj kladou nároky spojenci, nepřátelé i on sám a on se s neomylnou přesností pokaždé zachová přesně naopak, než by bylo záhodno. Je proto vážně zarážející, že i přes řadu jeho zoufale rozčilujících činů mi válka o svatý grál nakonec přirostla k srdci, za což můžu připsat zásluhy zejména udatné Saber a tajemným (avšak notně nevyužitým) bojovníkům Archerovi a Lancerovi. Když se totiž někdo z této trojice dá za doprovodu dokonalého Kawaiova soundtracku do válečného tance, začne běhat mráz po zádech při prvním nárazu kovu o kov. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh, který si vypujčuje postavičky snad z každé možné mytologie...každých deset let totiž probíhá válka o Svatý Grál, ve které se utká 7 služebníků (servants)..na konci samozřejmě smí zůstat jenom jeden (to dá taky rozum, že jo). Kdybych tu měl rozebírat všechny aspekty příběhu, tak bychom tu byly až nevim do kolikati (bo nevim, kdo si to kdy bude číst, though), jelikož je příběh celkem složitý a propletený...navíc se vše odehrává za doprovodu (dalo by se říct až) esenciální hudby a chorálů, které dovedou člověka naladit na tu správnou náladu, animace je taktéž velice výborná, takže rozhodně DOPORUČUJU...ten, kdo to myslí s anime vážně by tohle dílko rozhodně neměl minout. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Určité zklamání ve mně vyvolaly charaktery Pánů. Postavy Ilye, Shinjiho, do určité míry i Emiyi, jsou IMHO poněkud schematické. Ovšem ani ostatní Pánové, snad s výjimkou Rin, mi nepřijdou příliš propracovaní. Se Služebníky je to o poznání lepší, ale i zde jsem přesvědčen, že více by bylo více. Pasující hudba, souboje, výtvarný design postav (u služebníků obzvláště), to vše se na druhou stranu povedlo na výbornou. Slabší ****. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlela mezi 3 a 4*, ale nakonec dávám 4. Protože... protože... já nevím. Tak nějak si říkám, že 3 jsou málo a 4 hodně, ale vzhledem k tomu, že jsem odhalila Archerovu identitu, tak se cítím hned spokojenější a teto pocit vyúsťuje v lepší hodnocení... No nic... :-) Bylo to fajn, akorát mě nebavil ten 1. opening, ten byl - podle mě - na takové anime až moc utahaný... ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál. Epická příběhová vložka, kolem které se to točí, je zajímavá, ale přišlo mi, že byla použita jen k účelu jistého "cool" nebo "wow" faktoru. A byla hodně nevyužita. Dále to podrývá plný eskalátor rádoby hlubokých filosofických žvástů, které najdete v jakýmkoliv jiným generickým shonenu. Korunu tomu nasazuje Shiro, u něhož jsem půlku seriálu křičel, jaký je to blbec, hlupák, někdy jsem i přitvrdil, protože jeho nesmyslně naivní chování musí rozumného člověka přivádět k nepříčetnosti. Fate/ stay night nabírá kredity na postavách zajímavé Rin a odvážné, trochu citu zbavené Saber, ne klasicky přehnanému posilování vlastností a zbraní s uplynutým časem a s tím spojené souboje. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • První ze dvou úvodních písní „Disillusion“ nazpívala zpěvačka Tainaka Sachi, která zároveň nazpívala i tu druhou „Kirameku Namida wa Hoshi ni“. (CarnTheNunya)
  • Série Fate je známá mezi anime fanoušky komplikovaným příběhem s prolínajícími časovými osami a jako velmi obtížná pro nového fanouška zorientovat se v prequelech/sequelech a různých verzí postav. (spacemaster)
  • Jméno Shirou Emiya znamená v japonštině „samuraj/válečník“ (shi), „syn“ (rou), „ochrana“ (e) a „chrám“ (miya). (spacemaster)

Reklama

Reklama