Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Jednou za deset let je vybráno sedm mágů, a právě tito „Páni“ za použití pomocníků jednotlivých řádů nazývaných „Služebníci“ se spolu střetnou o jediný Svatý Grál. Ten splní vítěznému Pánovi i jeho Služebníkovi jakékoliv přání. Služebníci jsou padlí hrdinové, kteří se po smrti stanou hrdinskými duchy. Širou Emija, jenž přežil před deseti lety velký požár, byl adoptován Kiricuguem Emijou který ho při požáru zachránil. A právě Širó se nevědomky stane jedním z Pánů tím, že si vyvolá Služebníka z řádu Saber. Spolužačka Rin Tósaková, jež si vyvolala Služebníka z řádu Archer a jež se připravovala na roli Pána plných deset let, nevidí v Širóovi soupeře, avšak zavede ho do posvátného kostela, kde Širó roli pána a všechno, co to obnáší, přijímá. Soupeřem Emiji je tím pádem i Rin… (Roby)

(více)

Recenze (56)

sheen 

všechny recenze uživatele

Jsou to tři roky zpět co jsem viděl tuto úžasnou řežbu poprvé společně s FZ. Letos jsem si dal spolu s Fate Zero opáčko, sjeto za pět dnů. Když jsem se na to díval prvně, dal jsem si FSN a poté FZ. Letos jsem dal nejdříve FZ a poté FSN. Jeví se mi to jako lepší volba. Na jednu stranu se člověk připraví o pár zajímavých zjištění, díky znalostem z FZ jsem si to ale více užil:) FSN je méně dospělejší než FZ, je to dáno těmi hlavními hrdiny, rozuměj pány, přeci jen jsou to školáci, má to jednodušší děj, není to tak brutální. Přeci jen FZ je o trošilinku lepší, díky komplexnímu ději a zajímavějším postavám. Ještě musím dát znova UBW :) PS : Saber rulezz! ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Japonština je nejen na poslech velmi krásný jazyk, o tom žádná, ovšem při málokterém anime jsem si tak užil hlasové obsazení jako právě ve Fate/Stay Night. Že začínám tento koment vyzdvihnutím poněkud nezvyklého opěvování seijú? Vskutku, jenže když hlavního hrdinu dabuje Noriaki Sugijama (ano, on opravdu dabuje kladného hrdinu!), Saber je vynikajícně namluvena paní Ajako Kawasumi a její jméno je hlavním hrdinou vyslovováno tak… fantasticky (prostě dokud neuslyšíte na vlastní uši ono kouzelné "seibá, seibá", nepochopíte mě), nedá mi to a musím tento koment začít právě tímto trochu nezvyklým pozitivem. Jak už bylo řečeno v mnoha komentářích (a vlastně i nemálo naznačeno mnou), hlavním tahounem seriálu je postava Saber. Tempo seriálu je poněkud pomalé, rozvláčné a nikam se nespěchá, ovšem právě postava Saber, která umí svým svérázným, vznešeným jednáním – nutno však dodat, že nikoli trapným – ozvláštnit a přidat náboj nejen momentům akčním, ale i scénám konverzačním, dokáže diváka navnadit na sledování dalších dílů. O hlavním hrdinovi sice nemůžu tak úplně říct, že by byl nudný a sral mě, ovšem nebýt právě hlasu Noriaki Sugijamy, nebyl by pro mě dvakrát zajímavý a jen stěží bych mu přál získat Svatý Grál. Podobně jsou na tom souboje; nebýt hudebně podkresleny tradičně pěknou hudbou Kendžiho Kawaie, sáhnu po nejbližším hrnku s čajem či kávou a také po nějakém dobrém sucharu na zakousnutí, abych si bojové sekvence mohl vychutnat. Doslova. Fate/stay night mi připomíná takový pěkně vysoký domeček z karet; pokud bych z něj odebral jednu kartu, spadl by. V tomto případě by se z něj mohla stát docela pěkná nuda, která by asi jen těžko mou pozornost kdy získala. Jako mnozí jiní váhám mezi třemi a čtyřmi, ale nakonec jsem se rozhodl pro lepší 3*. ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nebýt té hudby (ZBOŽŇUJU JI!), byly by to *** Ale mám jaksi pocit, že pozadí příběhu je mnohem zajímavější než příběh samotný...možná svůj názor ještě přehodnotím. No a... přehodnotila jsem! Ale z jiných důvodů, než jsem si myslela dřív. Prostě se tam vyskytl určitý přesah myšlenek, ke kterému v mém mozku před lety ještě nemohlo dojít. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Hitman_47 seriál popsal dostatečně, tak doplním jen své pocity, jež mám po skončení seriálu. Od zhlédnutí anime Love Hina jsem alergický na určité typy charakterů, které se bohužel v anime objevuji dost často. F/SN není výjimkou. Až do 11. dílu mě neuvěřitelně iritovala hlavní postava Emiyi Shiróa a já měl chuť ten seriál odložit, neb mě při něm držela jen postava Služebníka Saber. Naštěstí 11.díl znamená zásadní změnu a seriál dostává razanci. Škoda, přeškoda, že tomu nebylo tak už od začátku. Vynikající hudbu má na svědomí Kenji Kawai. Silných 80 %. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Potom ako som videl ostatné Fate/Zero a Unlimited Blade Reworks plus film som si všimol určité podobnosti v ich spôsobe prezentovania príbehu. Príbeh začne urobíme nejaké slabšie súboje, predstavíme postavy a dáme im čas na realizáciu, potom spravíme oddychové diely a nakoniec vo finále ukážeme super úžasnú myšlienku (bez srandy) a najlepšie súboje. Takýto koncept je podľa mňa veľmi kvalitný a páči sa mi. Fate/stay night je presne tým istým konceptom ako Fate/Zero atď, len mi vadilo pár dielov a najviac diel pätnásty (15). Dokáže pár divných situácií pokaziť kvalitnejší príbeh s kvalitnými myšlienkami? Takto si treba položiť otázku. Mojou odpoveďou je nie nedokáže, ale zároveň to robí jazvu, ktorá občas pobolieva. Táto jazva v tom príbehu jemne bolela, napriek tomu veľmi odporúčam pozrieť toto aj keď Unlimited Blade Works je kvalitnejšou voľbou. Milostná časť, alebo romantická časť je veľmi pekná a vzbudzuje záujem aj keď v príbehu ide o niečo úplne iné. Je zaujímavé vidieť iné anime, kde sa rozoberá podobná problematika a teda, že v podstate nie je možné všetkých zachrániť. Postavy sú kvalitné aj keď priestor na ich hlbokú analýzu neexistuje. Najdôležitejší je v tomto ohľade hlavný hrdina Emiya. Ešte spomenieme hudbu, openingy a endingy sú z môjho subjektívneho názoru čisto priemerné. Zaujímavé je aj to ako každý inak odporúča pozerať toto univerzum z hľadiska pozerania jednotlivých serií, ja som ho pozeral podľa myanimelist(u) a som spokojný. Jednoznačne odporúčam (aj keď Unlimited Blade Works seriál je kvalitnejší). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • O první ze tří závěrečných písní „Anata ga Ita Mori“ (epizody 1 až 13 a 15 až 23) se postarala skupina Jyukai, která se zároveň postarala i o tu druhou „Hikari“ (epizoda 14). Tu poslední „Kimi to no Ashita“ nazpívala zpěvačka Tainaka Sachi, která se postarala i obě dvě úvodní písně. (CarnTheNunya)
  • První ze dvou úvodních písní „Disillusion“ nazpívala zpěvačka Tainaka Sachi, která zároveň nazpívala i tu druhou „Kirameku Namida wa Hoshi ni“. (CarnTheNunya)
  • Jméno Shirou Emiya znamená v japonštině „samuraj/válečník“ (shi), „syn“ (rou), „ochrana“ (e) a „chrám“ (miya). (spacemaster)

Reklama

Reklama