Reklama

Reklama

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (998)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zas rozšířila obzory - Egypťani unášeli pravěké lovce ze severu (používali v té době letadla, vzhledem k rychlosti přepravy) a pyramidy stavěli mamuti... Super, Rolande, už mi v tom chyběli akorát teroristi, nacisti, dinosauři a ufouni. Emmerich je neskutečný komik, ale možná bych tomuhle surrealistickému dobrodružnému blábolu mohla s přivřenýma očima a zacpaným nosem dát i dvě hvězdičky (čistě za tu srandu a nákladný vizuál), kdyby nebylo českého dabingu. Ráda bych se dabující společnosti přeptala, zda jim skutečně připadá zcela normální dát mladému muži (cca 25 let) hlas pubertálního smrada, jeho kámošce hlásek Nastěnky a co bylo absolutně nejúžasnější: rival hlavního hrdiny, rovněž drsňák přes 20 let věku, byl nažvatlán tak sedmiletým dítětem! Laik se diví, odborník žasne, já bliju... 29% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Od věčného dítěte pro své fanoušky, s láskou Roland.“ Mezi Emmerichovy příznivce se já určitě nepočítám, ale tohle obrázkové leporelo mu vyčítat nebudu. Jediný problém totiž vidím pouze v názvu, který by měl aspoň zdánlivě upomínat na historické reálie. Ale o historii tady absolutně vůbec nejde a Emmerich to ví. Celé je to průhledné a předvídatelné jako…..jako POHÁDKA, nic víc tahle emmerichovština není. Pseudohistorické reálie tu slouží jako prostředek, nikoliv jako cíl a kdyby se v závěrečných titulcích objevilo u scenáře jméno bratři Grimmové, skoro bych se ani nedivil :o) Berte to jako sterilní, neškodný večerníček na uspávanou, s pobíhajícími odredovanými rastamany a supermodelkami v kožešinách, s moc hezkými obrázky, které vyniknou na velkém plátně a nemůžete být zhnuseni :o) ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Paradoxní je, že největší devizou filmu je modelka, která se svým vzezřením do filmu vůbec nehodí, ale oku lahodí stokrát víc než všechny digitální blbiny, na kterých Emmerich staví svou onanistickou šou o prvním hrdinovi, pěti proroctvích, zmutovaných šplhajících krůtách, vděčných šavlozubých tygrech, klusajících mamutech (snažil jsem se ty jména zapamatovat, ale nešlo to) a zafačovaném imperátorovi, jehož pokrevní goauldský bratr nepochybně otravoval před pár lety ve Star Gate. Místy silně gay, místy úsměvné, ale ve výsledku spíš neškodné než nějak výjimečně urážlivé. Chybí mi hlášky (kdyby alespoň ti křováci občas zahlásili), postrádám základní logiku (dostat se do vězení a ven je tak jednoduché, až jsem myslel, že je to nějaká sofistikovaná parodie, toužím zabít Omara Sharifa za jeho nesnesitelně znuděný voiceover a se slzou na rohovce vzpomínám na Den nezávislosti. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Rolande, Ronalde ty megalomane, udělej něco normálního, protože tohle se ti teda moc nepovedlo…Film jsem dával nadvakrát, poslední půlhodinu jsem si odbyl trochu později než první část, dost jsem se nudil. Dějově je příběh plytký, hrozný scénář a i herecká kvalita je mizerná. Modroočka je fajn, ale jen vizuálně. Triky mě překvapily a zdály se mi vcelku povedené, zvlášť šavlozubý tygr. Kamerově a vizuálně není filmu moc co vytýkat, ale ve všech dalších ohledech je to už horší. Těch pár menších vtipků je rozhodně navíc a iritovaly mě. Hodně slabých 5/10* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vid ze mne nesezeres?! az na vrchol Emmerichovsky stupidity ten savlozubej tygr byl pekne udelanej ale jinak je to tak neskutecna primitivita ze to strci do kapsy den nezavislosti a 2012 dohromady a co fakt nechapu proc frajerka ktera zije 10000 pred nl musi vypadat jak modelka z 21 stoleti neskutecne desny Emmerich uz nicim jinym nez miliardovym hrobarem nebude a dokud na to ty duty hlavy budou chodit do kina budou se podobny skvosty tocit dal bohuzel... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Roland Emmerich sa rozhodol do filmu neobsadzovať príliš známych hercov, aby neodpútavali pozornosť od historického ponímania filmu. (Greenpeacak)
  • Po mnoha konkurzech, které tvůrce zavedly od USA přes Evropu a Jižní Ameriku až na Nový Zéland, si jednou režisér Roland Emmerich všiml plakátu k nezávislému filmu s názvem A proč já? (2005). Vzpomíná: "Uviděl jsem Stevenův obličej a hned jsem si říkal 'kdo to je?' Udělali jsme s ním kamerovou zkoušku, pak i s dalšími adepty na tuto roli, ale nakonec jsme se vždycky vrátili ke Stevenovi. Tehdy mu bylo osmnáct a když začalo natáčení, bylo cítit že si sám sebou ještě není moc jistý, ale byl dobrý. Byl jsem na něj hrdý, protože podobně jako D'Leh si v průběhu natáčení prošel vnitřním přerodem. Musel tento film táhnout - a taky se mu to povedlo, byl jsem za to velmi rád." (Rodriguez)
  • Většina mamutů vymřela na konci doby ledové, nemohli být tedy používáni při obchodech s otroky. Otrokářství se rovněž začalo rozvíjet až přiíbližně 3 000 let př. n. l. (Novalinda)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama