Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (212)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Jo, už asi po 20 minutách jsme všichni pochopili, že život je krátkej a tak ho prostě ŽIJ! Ale že film tenhle význam nabízí pouze prostřednictvím drog, rychlé jizdy a střídání hulení, sex, hulení, teploušskej sex a hulení... je otázka. Film by si rozhodně zasloužil kratší stopáž, protože nikdy jsem tak ráda neviděla titulky! Je to tak mezi 2-3 hvězdama.. ale musim za hlavní obsazení dát palec nahoru, protože byli všichni velmi dobří! Bohužel takové ty lepší scény, nebo dialogy s myšlenkou, či emocionální vypjetí, by se dle mýho sestříhaly do příjemné půlhodinky, kdy si každej uvědomí, že život je těžkej, máš si vážit přátel a ve výsledku asi nebejt sjetej každej den bez prachů a s holou prdelí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ono na základe Kerouacovej predlohy som nemal veľké očakávania, ale toto zaostalo aj za tým. Tých filmov o znudenej mladej generácii, čo nevie čo skôr so sebou tak šukajú, drogujú a zase len šukajú, tých tu už bolo dosť. Aký mal ale film zmysel, čo komu priniesol a to za skoro 2 a pol hodiny. Skutočne len pramálo. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

On the Road je zvláštní film. Nemůžu říct, že by se mi nějak extra líbil, že by mi jeho postavy byly sympatické nebo že bych byl nějak potěšený délkou přes dvě hodiny, ale NĚCO mě po skončení přinutilo si tento film ponechat s tím, že mu musím dát ještě jednu šanci za pár let. Mezitím zkusím načíst knížku, podle které je film natočen, třeba až pak pochopím, proč jsem o tom filmu přemýšlel ještě několik dní potom, co jsem jej viděl. 60 %. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jsem od tohoto filmu čekala, zřejmě něco víc. Tuhle generaci (beatníků) a ještě prokletých básníků mám ráda, obzvláště proto, že odbočují z řady a nedrží se pevně stanovených norem. Už dříve jsem viděla velmi podobné zfillmované dílo s beatnickou tématikou "Kvílení" od Allena Ginsberga. Čekala jsem že tohle bude něco podobného, ale tyhle filmy netřeba srovnávat. Film měl pomalý rozjezd, nic se tam dlouho nedělo, pak mi přišlo, že to všechno zůstalo v jedné linii a nemělo skoro žádný děj. Přišlo mi, že byl celý film hlavně o sexu, chlastu, a marihuaně a drogách, což mu neberu, protože se snažil zpodobnit beatnický způsob života, ale postupně mě tyhle scény přestávali bavit a ke konci jsem byla dokonce až znechucená...To vysvětlení před koncem se mi líbilo snad nejvíce z celého filmu a bylo v něm obsaženo více děje, než v celém filmu. Samotný konec mě, ale zklamal. Film byl na můj vkus až moc dlouhý a roztahaný. Kdyby začátek nechali, prostředek přeskočili a pokračovali by rovnou tak hodinu před koncem, udělali by nejlépe. Má to ale plus, že jsem si všimla pro mě dosud neznámých herců, Garretta Hedlunda a Sama Rileyho, jejichž herecké výkony se mi líbily. Musím uznat, že i dokonce herečka Kristen Stewart byla dobrá a to ji moc v lásce nemám... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ten film, ktorý vás od začiatku nezaujíma, trvá pol dňa a na konci je to presne také isté ako na začiatku. Čo to za úbohé životy žijú tí úbohí bídnici? Kedysi ich volali zmätení kokoti, dnes slniečkari a hipsteri. Prefetované mozgy túlajúce sa krajinou, kradnú, jebú, existencia bez zmyslu. A niekto o tom dokáže natočiť film, kde naj scény sú so skoro plochou Kristen. 1 z 5 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Naprostá většina postav je inspirována skutečnými lidmi. Postava Sala Paradise (Sam Riley) je sám autor Jack Kerouac, Dean Moriarty (Garrett Hedlund) je beatnický spisovatel Neal Cassady. Významnými beatníky jsou další postavy Allen Ginsberg (Tom Sturridge) jako Carlo Marx a William Burroughs (Viggo Mortensen) jako Bull Lee. Další postavy jsou také psány podle skutečných osob, které ovšem příliš nezasáhly do beatnického hnutí. (Moena)
  • Sal Paradise (Sam Riley) má doma na zdi za svým psacím strojem pověšenou malou podobenku Arthura Rimbauda, francouzského prokletého básníka, který měl velice intimní vztah se svým nejlepším přítelem. (Moena)
  • Scéna, ve které postava Kristen Stewart uspokojuje ručně dva muže v autě, se stala hitem internetu. (Wade)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama