Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (212)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Kerouacovu knihu jsem četla už asi před deseti lety a říkala jsem si, že je to nezfilmovatelné...no, zfilmovatelné to tedy nakonec je, ale měla jsem s tím stejný problém jako s předlohou - příběh se vlastně vůbec nevyvíjí a nikam nesměřuje a nekonečné sexuální a drogové eskapády začnou po chvíli nudit a hlavních hrdinů vám začne být hodně líto. Garrett Hedlund exceluje v roli Deana, což bych po jeho výkonu v Tronu nikdy nevěřila, jeho vnitřní rozervanost z něj úplně sálala, až to bylo nepříjemné. Je to ale hrozně roztahané, chvílemi nudné a výsledek je stejný jako knižní předloha - jedna velká póza, která si hraje na něco, co rozhodně není. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Miluju road movie, jejich svoboda mě vždy fascinovala a On the Road je de facto definicí žánru. Přiznám se ale, že jsem čekal víc. Herecké obsazení je vynikající, atmosféra i prostředí v pořádku. Snímek dle mého ničí předlouhá stopáž, v níž se neustále opakují stejné motivy. Ve výsledku děj působí stereotipně a vyvíjí se pouze do šíře, nikoliv kupředu. Přesto se jedná o solidní a poctivý flám s množstvím sjetých, vypitých a prošukaných večírků. Shrnul bych to tak, že některé scény snímku převyšují neuspořádaný celek. Nečetl jsem knihu a to je možná zásadní problém. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Ten film sice TO nemá, ale kupodivu jsem spokojený. Vlastně bych možná měl před Walterem Sallesem smeknout klobouk, jak se s On The Road dokázal poprat. Ona je ta kniha totiž v podstatě nezfilmovatelná. Nějaká souvislá dějová linka v ní neexistuje, spoustu stránek zabírají opakující se cesty na západ a východ a celé to je postavené na práci s jazykem, s jazzovou atmosférou, s beatnickým životním stylem... Ach jo, mám tu knížku vážně rád. Proto opravdu cením, že Salles se zaměřil právě na tohle a jakous takous atmosféru tomu filmovému cestování napříč Amerikou dokázal vtisknout. Není to sice úplně ono, ale dýchlo to na mě alespoň z části stejným dechem jako předloha. Horší čtyři hvězdy. P.S. Může mi někdo vysvětlit proč bylo třeba dávat tolik prostoru šoustacím scénám Deana? ()

PinPrick 

všechny recenze uživatele

Některé knihy by měly zůstat nezfilmovány. Sallesovo dílo je nekoherentní, nudné a utahané. A to přitom jeho Motocyklové deníky považuji za výborný film. Současní hipsteři si ale budou libovat. Takové zhnusené pocity u převodu skvělé knihy na filmové plátno jsem měl naposled u Norského dřeva...a to byl opravdu velký nepodarek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ono na základe Kerouacovej predlohy som nemal veľké očakávania, ale toto zaostalo aj za tým. Tých filmov o znudenej mladej generácii, čo nevie čo skôr so sebou tak šukajú, drogujú a zase len šukajú, tých tu už bolo dosť. Aký mal ale film zmysel, čo komu priniesol a to za skoro 2 a pol hodiny. Skutočne len pramálo. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Walter Salles rozhodol, že pred začiatkom nakrúcania musia všetci herci absolvovať čosi ako "beatnický tábor". Kristen Stewart (Marylou) to opísala ako „tri týždne čítania beatnickej literatúry a počúvania nahratých rozhovorov autora literárnej predlohy Jacka Kerouaca“. (Saraswati)
  • Nakrúcanie filmu začalo v roku 2010 v Montreale v Kanade. Postupne sa presúvalo do Quebecu, Calgary, Mexika, Arizony, Louisiany, Kalifornie, Argentíny a Čile. (Saraswati)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama