Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netradiční drama vypráví o jednom němém nájemném vrahovi (Ha-kyun Shin), kterému není nic svaté. Být vrahem je jeho parketa a je v tom hodně dobrý. Vraždění lidí si přímo užívá. Jednoho dne se v baru potkává se sympatickou dívkou a náhle se jeho styl života mění. (Kamca_)

Recenze (66)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Už od samého začátku velmi zábavný film o němém nájemném vrahovi, jeho obdivu k matadorům, snu o operaci, po které by mohl mluvit, jedné osudové ženě a koneckonců i o tom, co si při tvorbě snímku přál režisér vyjádřit - totiž fakt, že kdyby k sobě lidé byli otevřenější, jejich vztahy by nemusely tak často končit špatně (či dokonce tragicky). Skvělý dojem ze slušného spádu a spousty vtipných momentů (občas vskutku perel téměř na hranici záchvatu smíchu) trochu kazí pár hluchých, a ke konci i snad až příliš patetických míst. I přesto se jedná o film, který stojí za zhlédnutí. (necelé 4*) ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Typické korejské drama, které nemá s divákem žádné slitování. Mlčenlivý zabiják mi obrazně vrazil nůž přímo do srdce, budu na něj a na jeho melancholickou pouť obtížně zapomínat. Osobně mne nejvíce zaujalo časté prolínání žánrů, od akčního thrilleru přes komediální prvky až k romantickému melodramatu, skutečně považuji za umění všechny tyto styly zkombinovat tak, aby se filmař nedostál na hranici nechtěné parodie. Hodnotím ale jen slabšími čtyřmi hvězdičkami, jelikož nesmím zatajit, že existují filmy s podobným motivem, také korejské (např. Parkova trilogie o pomstě), které "예의 없는 것들" předčí ve všech možných ohledech. 70% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mne tohle teda naprosto zklamalo. Vizuální orgie jak je u Korejců zvykem, pokoukáníčko výborný. Ale jinak je to fakt blbost. Tak strašně jsem se nudil, celou tu dlouhou stopáž. naprosto dětinskej příběh, trapnej, ubohej, nezajímavej ... kterej se kříží s mlátičkama, zabíjením, krví, probodáváním noži ... Děj o ničem, jakési drama němého dětinského gangstera, který to umí s nožem a nesympatické ženské a malýho kluka, který se na něj přilepí ... Úplně o ničem, nic mne tam nezaujalo a podstatu filmu jsem pochopil až na konci ... a jak jsem byl rád že je konec a bylo mi jedno, kdo to přežil a kdo ne. Ten film je prostě totálně naivně postavenej a nehledě na ztvárněný je to nebetyčná nuda a trapárna. Bohužel, tady to u mě Korejci projeli na plné čáře ... Většině lidem se to líbí, nechápu proč, mě prostě ne a už bych se na to nikdy nepodíval ... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý příběh, vyprávějící osud jednoho němého chlapce, který se v mládí zamiluje do dívky, která mu pomohla. Postupem času, díky nedostatku peněz a s výbornými vlastnostmi v používání nožů se stane zabijákem, aby si mohl zaplatit léčbu, začal tak opět mluvit a mohl najít svou dětskou lásku. Celý film je i přes drsný příběh, pojat celkem odlehčeně a vtipně, to i díky tomu, že bezejmenný zabiják neumí mluvit a pouze se vyjadřuje přes své myšlenky. Výborný hudební doprovod a charismatičtí herci, hlavně Ha-kyun Shin a krásná Ji-hye Yun. 85 % ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Netradiční, originální příběh němého nájemného zabijáka, který ač lásku nehledá, najde jednu dlouho ztracenou... Dojemné, přesto citově nevydírající a jak je u korejského filmu zvykem, zcela bez šťastného konce... A roztomilost hlavní hrdinky je taktéž nekonečná... Film je odlehčen spoustou absurdních a humorných scének, nijak rušivých a celkový koncept filmu doplňujících k dokonalosti... A ta báseň je taky překrásná... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama