Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (709)

ripo 

všechny recenze uživatele

Že do toho strčil svoje producentské prachy Biermann, ma dosť prekvapilo. Ale možno aj jeho. Lebo výsledok je totálny zlepenec pičovania, totálne nepresvedčivých hereckých výkonom, s beštiálne slabým strihom a vyprchaným scenárom. Absolútne sklamanie, ktoré u mňa padlo dokonca až na úroveň Kameňáku. Kedysi, v 60-tych rokoch aj Havetta, či Jakubisko využívali "služby" amatérskych nehercov, ale toto .... to, čo som mal možnosť videť v ROMingu, tak to bol narýchlo zbúchaný úbohý pokus zobraziť rómsku kvázikultúru a ich harmonické spolužitie s väčšinovým obyvateľstvom. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ej toť další kočkopes, kdy se režiser nemohl rozhodnout zda natočit komedii nebo seriozní sondu do života - tentokrát romských spoluobčanů. Hlavně většina pasáží s Bolkem Polívkou má grády a romská komunita sama o sobě skýtá obrovský komedialní potencial. Bohužel pan Vejdělek se rozhodl nacpat do Romingu nějakou tu mytologii a hlubší myšlenky. Výsledkem je nevyrovnaný film s hodně kýčovytým závěrem. Protože vím že film o cikánech jde natočit fakt excelentně - viz Kusturica a jeho Černá kočka, bílej kocour, tak hodnotím tuto českou skoro road movie průměrně. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nebýt přisprostlého klacka v podání Bolka Polívky a naivního Mariána Labudy, asi bych se u tohohle filmu ukousal nudou...po skončení vám v paměti utkví maximálně pár povedených hlášek a neskutečně otravný hudební doprovod. Škoda, z takových postav by se určitě dala vytlouct o hodně zábavnější podívaná ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem sledoval s přáteli v podnapilém stavu a během filmu jsem se zasmál pouze jednou. Humor a vulgární hlášky většinou vyznívají křečovitě, ale popravdě jsem už od začátku očekával, že nepůjde o komedii jako takovou, ale myslel jsem, že mě film bude něčím šokovat, zarážet, ale ono nic. Scénář je neslaný, bledý a po skončení filmu jsem si říkal, že bych si pustil desítky jiných filmů, než tento znovu protrpět. Je pěkný, že film doprovází cikánská hudba a že je na začátku filmu zachycena romská ulice, ale to je asi vše co bych k tomu filmu přičetl k dobru. Musím opět k české kinematografii napsat, že se jedná o další zbytečný film, který nemá co nabídnout. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky.... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Myslím, že s ROMingem mají někteří lidé problém hlavně protože od toho prostě čekají jiný film. Rozhodně to není třeskutá komedie typu Kurvahošigutntag, spíš takový film s duší, kde hodně velkou roli hraje okolí, příroda a hlavně hudba. Samozřejmě, že bez dua Labuda - Polívka by to nebylo ono, ale překvapila mne i dobře zvládnutá kamera a celková příjemná obrazová barevnost (vim debilně vyjádřeno). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Na hradě Hněvíně, kde se také točilo, byl vězněn známý alchymista Edward Kelly. (jenik71)
  • Natáčení probíhalo v Mostě na sídlišti Chanov. Scéna křtu byla nafilmována v kostele sv. Kateřiny v Choteči u Prahy. (M.B)
  • Bolek Polívka byl nominován na Českého lva za výkon ve vedlejší roli. (Elisebah)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama