Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná matka 14ti letého syna Neda (Liam Aiken) Fay Grimová (Parkey Posey) je kontaktovaná CIA, aby našla svého již sedm let nezvěstného manžela Henryho (Thomas J. Ryan) a získala od něj jeho zašifrované zápisky, které můžou znamenat odkrytí velkého množství informací, nebo také vůbec nic. Při jeho hledání v různých světových velkoměstech (Paříž, New York, Istanbul) se setkává s celou řadou absurdních a zajimavých situací. (Rafik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Velice oroginální, zajímavý a vtipný film, musím ale souhlasit s tím, že druhá polovina byla dost zbytečná. Hodně se nyní rozmýšlím nad tím, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Souhlasím s Rafikem - také to byl nejlepší film ve Varech, co jsem viděla. V tom případě by bylo ale smutné, že mu dávám jen tři hvězdy. Jenže se opravdu nedá srovávat první polovina, která je naprosto originální, zábavná apod. V druhé polovině si říkáte, kdy už tahle komedie skončí. Mimochodem jsou zde ale báječné herecké výkony a některé scény si budu dost dlouho pamatovat. Prozatím tedy dávám 3 hvězdy, možná že hodnocení za nějaký čas zvednu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Parker Posey je jako Fay nádherná a to oblečení... To jen tak pro začátek. Strach Fay Grimové pro mě byl trochu krok do neznáma, protože předchozí díl jsem neviděl, ale určitě si ho teďka seženu. Absurdní humor (ten scénář!) o špionském pozadí běžného lidského života spojený s "nezávislým" feelingem celého filmu působí hrozně zábavně. Stejně jako Posey tak třeba Saffron Burrows nebo Jeff Goldblum jsou ve svých rolích zajímavě uvolnění a přirození. Škoda, že v druhé půli film ztrácí na lehkosti a spadá do trochu vykalkulované hry, kde nemůže vyhrát divákova oblíbenkyně. Příjemné, zábavné a chytré. PS: Parker Posey as Fay Grim is single, sort of. V tom černém oblečku a kozačkách k neuvěření. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Pořádnej maglajz. Ze začátku jsem to bral jako komedii, aby mě pak ržisér násilně přemlouval k tomu, že to je vlastně drama, či dokonce thriller. Navíc se film tváří strašně důležitě což mě dost iritovalo. Jestliže mě první půlka filmu docela bavila, tak potom už ani náhodou. Ve filmu je tolik postav a všemožně spletitejch vztahů mezi nima (vlastně jsem měl pořádnej bordel v tom, kdo je klaďas a kdo záporák),že mě to s přibývajícím časem převelice otravovalo až nudilo. Vlastně ani nevim jak to dopadlo, protože v druhej půlce filmu jsem byl myšlenkama někde uplně jinde. Jo a film je prošpikovanej nevhodnou a navíc ještě hnusnou hudbou. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Tak mám v hlavě trošku guláš, první půlka mě svou neschopností brát se vážně děsně bavila a já doufala, že u toho zůstane. Takhle nakonec rozbili vyznění "prvního dílu" Henry Fool, protože od toho je tenhle někde úplně jinde a nějak to s ním neštimuje (ale jeho znalost se víc než hodí). Sice jsem nečekala pokračování v pravým slova smyslu, to ne, ale... Proti konci nemám to nejmenší a hodinám jsem věnovala měnší pozornost než u Henryho Fool, ačkoli ten mi je asi bližší spíš. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Henry Fool je ve Fay Grim postaven zcela na hlavu, resp. jeho postavy a zlomky zápletek jsou odkormidlovány do žánrových vod špiónského thrilleru, ale ne tak zcela. Fay Grim vládne podobná sarkasticko-melancholická nálada jako v Henry Foolovi, v níž se ironie střídá, nebo spíše občas až neodlučitelně (neanalyzovatelná směs?) mísí s tragičnem plynoucím z jisté neodvraitelné nevyhnutelnelnosti. Dle mého se nejedná ani náhodou o parodii, protože tématem je Hartleymu (mimo jiné) mnohem spíše paranoidní svět promísených (opět směs) stran ve "válce proti terorismu" počátku 21. století případně jeho zobrazování, než špionážní žánr jako takový. A co se týče údajného zvážnění v druhé půli filmu, nemám pocit že k něco takového v něm nastává viz např scéna Henryho rozhorovoru s ne-nejhledanějším teroristou na světě, nebo okamžik kdy se ruský, americký, francouzský, izraelský a arabský agent nacpou do jedné dodávky, která vzápětí vyletí do vzduchu. Hartleho humor obecně je zvláštní a trochu mrazivý, vždy je přítomná i jakási tíživost či nehostinnost. Fay Grim je ale rozhodně skoro takový zážitek, jako Henry Fool. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama