Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná matka 14ti letého syna Neda (Liam Aiken) Fay Grimová (Parkey Posey) je kontaktovaná CIA, aby našla svého již sedm let nezvěstného manžela Henryho (Thomas J. Ryan) a získala od něj jeho zašifrované zápisky, které můžou znamenat odkrytí velkého množství informací, nebo také vůbec nic. Při jeho hledání v různých světových velkoměstech (Paříž, New York, Istanbul) se setkává s celou řadou absurdních a zajimavých situací. (Rafik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Parker Posey je jako Fay nádherná a to oblečení... To jen tak pro začátek. Strach Fay Grimové pro mě byl trochu krok do neznáma, protože předchozí díl jsem neviděl, ale určitě si ho teďka seženu. Absurdní humor (ten scénář!) o špionském pozadí běžného lidského života spojený s "nezávislým" feelingem celého filmu působí hrozně zábavně. Stejně jako Posey tak třeba Saffron Burrows nebo Jeff Goldblum jsou ve svých rolích zajímavě uvolnění a přirození. Škoda, že v druhé půli film ztrácí na lehkosti a spadá do trochu vykalkulované hry, kde nemůže vyhrát divákova oblíbenkyně. Příjemné, zábavné a chytré. PS: Parker Posey as Fay Grim is single, sort of. V tom černém oblečku a kozačkách k neuvěření. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film "kombinovaného" žánru, ktorý Vás prinúti aj rozmýšľať. Som rád, že téma špionáže sa nezvrhla na nejakú bezmyšlienkovú propagáciu niektorého zo svetonázorov... A nezabúdajte, že TOTO je už akési pokračovanie snímky Henry Fool z pred niekoľkých rokov. DODATOČNE dvíham hodnotenie na plný počet, inteligentný film viac ako zo súčasnosti mi utkvel v pamäti. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Takhle naivně a ne béčkově ale snad céčkově zpracované dobré akční téma s docela ucházejícími herci jsem už dlouho neviděla. Ovšem pokud je to míněno skutečně jako parodie, tak to zase naprosto postrádá pro mě u tohoto žánru potřebný "anglický nadhled i humor" a nemělo by to být prezentováno jako akční thriller. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám trošku problém. Velice přitažlivé obsazení a fakt, že zde hraje i Jeff Goldblum, ve mně budil víru, že se bude jednat o špionážní komedii. Něco ve smyslu "Pravdivých lží" s Arnoldem. Tak jsem taky k tomu filmu i přistupoval. Ono to ale komedie nebyla. Jenže to já jsem pořád nebyl schopen přijmout. Protože jsem známý tím, že moc špionážní thrillery nemusím, nemůžu tomuto filmu dát víc než tři hvězdy. Být to více komediální, určitě by se mi to líbilo víc. Takhle se v tom sám režisér utápěl. Vše bylo propletené a překombinované, že tomu fakt nemůže věřit ani režisér. Pak si někteří mohou myslet, že režisér je génius, což vlastně není. Jen se utápí ve svých konstrukcích. Alespoň ty ženy tam byly hezké. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Tak mám v hlavě trošku guláš, první půlka mě svou neschopností brát se vážně děsně bavila a já doufala, že u toho zůstane. Takhle nakonec rozbili vyznění "prvního dílu" Henry Fool, protože od toho je tenhle někde úplně jinde a nějak to s ním neštimuje (ale jeho znalost se víc než hodí). Sice jsem nečekala pokračování v pravým slova smyslu, to ne, ale... Proti konci nemám to nejmenší a hodinám jsem věnovala měnší pozornost než u Henryho Fool, ačkoli ten mi je asi bližší spíš. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama