Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná matka 14ti letého syna Neda (Liam Aiken) Fay Grimová (Parkey Posey) je kontaktovaná CIA, aby našla svého již sedm let nezvěstného manžela Henryho (Thomas J. Ryan) a získala od něj jeho zašifrované zápisky, které můžou znamenat odkrytí velkého množství informací, nebo také vůbec nic. Při jeho hledání v různých světových velkoměstech (Paříž, New York, Istanbul) se setkává s celou řadou absurdních a zajimavých situací. (Rafik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Absurdní špionážní film působí v první polovině téměř jako groteska. Fay Grim v úžasném podaní Parker Posey se vydává po stopě svého ztraceného manžela-popeláře, aby zjistila, že pracoval snad pro všechny tajné organizace světa a svrhl sem tam i nějakou tu vládu v Jižní Africe. Čím víc se snímek tváří vážně, tím je vtipnější. V druhé půli však film ztrácí svůj nadhled a začíná hrát na vážnější strunu a ze zábavné taškařice se stává divný žánrový guláš. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film "kombinovaného" žánru, ktorý Vás prinúti aj rozmýšľať. Som rád, že téma špionáže sa nezvrhla na nejakú bezmyšlienkovú propagáciu niektorého zo svetonázorov... A nezabúdajte, že TOTO je už akési pokračovanie snímky Henry Fool z pred niekoľkých rokov. DODATOČNE dvíham hodnotenie na plný počet, inteligentný film viac ako zo súčasnosti mi utkvel v pamäti. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Pořádnej maglajz. Ze začátku jsem to bral jako komedii, aby mě pak ržisér násilně přemlouval k tomu, že to je vlastně drama, či dokonce thriller. Navíc se film tváří strašně důležitě což mě dost iritovalo. Jestliže mě první půlka filmu docela bavila, tak potom už ani náhodou. Ve filmu je tolik postav a všemožně spletitejch vztahů mezi nima (vlastně jsem měl pořádnej bordel v tom, kdo je klaďas a kdo záporák),že mě to s přibývajícím časem převelice otravovalo až nudilo. Vlastně ani nevim jak to dopadlo, protože v druhej půlce filmu jsem byl myšlenkama někde uplně jinde. Jo a film je prošpikovanej nevhodnou a navíc ještě hnusnou hudbou. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Velice oroginální, zajímavý a vtipný film, musím ale souhlasit s tím, že druhá polovina byla dost zbytečná. Hodně se nyní rozmýšlím nad tím, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Souhlasím s Rafikem - také to byl nejlepší film ve Varech, co jsem viděla. V tom případě by bylo ale smutné, že mu dávám jen tři hvězdy. Jenže se opravdu nedá srovávat první polovina, která je naprosto originální, zábavná apod. V druhé polovině si říkáte, kdy už tahle komedie skončí. Mimochodem jsou zde ale báječné herecké výkony a některé scény si budu dost dlouho pamatovat. Prozatím tedy dávám 3 hvězdy, možná že hodnocení za nějaký čas zvednu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Bavia ma rozne spionazne filmy, kde sa niekto dostane do konfliktu s teroristickym svetom a potom su prenasledovani agentmi FBI alebo CIA prislusnici rodiny, v tomto pripade Fay so synom Nedom. Neskor sa mi dej zacinal trosku zamotavat a mal som obavy, ze sa v nom uplne stratim, ale potom mi to uz bolo jasnejsie. Film posobi velmi lacno, povedal by som televizne, akcne zabery nebudem ani komentovat, v tomto pripade ich bolo nastastie malo, hudba bola hrozna, ale dej ma bavil a chcel som to vidied hlavne kvoli Jeffovi Goldblumovi. Inac je to film tak na jedno pozretie a dost. ________ Parker Posey - (Fay Grim) +++ Liam Aiken - (Syn - Ned Grim) +++ Jeff Goldblum - (Agent FBI Fulbright) +++ Thomas Jay Ryan - (Henry Fool) +++ Elina Löwensohn - (Bebe) +++ Chuck Montgomery - (Angus James) +++ James Urbaniak - (Simon Grim) +++ Leo Fitzpatrick - (Carl Fogg) +++ Harald Schrott - (Andre) +++ ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama