Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Psema 

všechny recenze uživatele

Temná strana Síly a důvod, proč se filmům od Pavla Jandourka vyhýbat. Ubohý scénář, děravý ve všech ohledech pomalu přebíjí svojí stupidností i takovou perlu jakou je Pánská jízda. Ale ne , tam je to horší. Tohle je jenom hodně hloupé. Kvalita dialogů by se dala přirovnat k tvorbě z mateřské školy, scénárista si zjevně v mnoha chvílích nevěděl rady a tak se některé postavy objevují, jak se to tvůrcům hodí. Některé z nich mají zjevně teleportační schopnosti.:) K tomu všemu naprosto šílené výkony snad naprosto všech z osazenstva (děti vynechám, jelikož od těch nic nečekám). Takový Bořivoj Navrátil by se měl skutečně stydět, že se podepsal pod něco takového. fuj, fuj, fuj. K naprostému peklu si stačí připočíst otřesné televizní zpracování, které bych se styděl vyslat i do ranního vysílání ČT. Pokud mě zrak neklamal, tak se na plátně objevily i pokusy o napodobování Tonyho Scotta (zoomy) či M. Baye (neuvěřitelný oblet při heroickém projevu). Maharal tedy skončil přesně tak, jak se dalo očekávat od filmu, jenž tvůrčí skupina přirovnává k Indiana Jonesovi či Lovcům pokladů. Ostudně. Jednu hvězdičku za moji důvěru v to, že Maharal není myšlen úplně vážně. Pokud ano, tak Pánbůh s námi a zlé pryč. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Na české staleté filmové vody sice bída, ale v těch novějších oranžových zažloutlých vodách plných herců, co neumí hrát, a dialogů, které jsou k upřímnému pláči, se tento klenot zahraničního napodobovatelství vyjímá trochu lépe. Dám tedy tři hvězdičky, ale v podstatě se přímo na místě přiznávám k jakémusi nadržování, i když to zas tak velká sláva není. Ale chvílemi to určité náznaky švihu prokazovalo. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Když čtu většinu zdejších hodnocení, tak se nemohu ubránit dojmu, že dotyční vůbec nechápou, že Maharal je film primárně určený pro děti a je třeba se na něj koukat dětskou optikou. Srovnávat tento film s Indiana Jonesa či Šifrou mistra Leonarda je fakt mimo. Měl jsem teď možnost se na film koukat s partou dětí (9-14) a těm se film hodně líbil. Pro děti se toho tady od 90 let moc netočilo, takže minimálně z tohoto pohledu jde o velmi dobrý počin. Film má podle mě v sobě jak atmosféru tajemna, tak zároveň humor a po většinu dobu filmu to do sebe docela pěkně zapadá. Jediné, co se fakt nepovedlo, je poslední scéna, kde ta snaha o odlehčení působí vysloveně komicky. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak, první film po třech letech, na kterým jsem byl v kině (lístky zadara z práce). Prvně se musím zmínit o tom, že je opravdu odporný !!! sedět ve druhé řadě na kraji, málem mi vypadly oči z důlků a proto to nezkoušejte, ani když vám dají lístky zadarmiko. K filmu musím říct, že i přes opravdu hloupou počáteční zápletku s rabi Loewem na smrtelné posteli a následující pomalej a občas příliš dětinskej rozjezd, se mi ve výsledku líbil. Po hodině rozjezdu přijde konečně to, proč jsou v kině i lidé starší desíti let, zábavná jízda. Dokonce i ta konečná humorná pointa mě zaujala. Ovšem nejvíc mě rozesmál jistý kanál. Víte, poklop kanálu váží nějakých 30-60 kg a dá se vytáhnout jenom speciální tyčí, určitě by to tři mladiství, i když jeden z nich navštěvuje o přestávkách posilovnu, nezvládli. A už vůbec holýma rukama. Film dojíždí na celkovou nedotaženost. Humor je většinou předvídatelný, děti (respektive jenom jedno dítě) jsou až příliš intelektuálně před dospělými, atmosféra vyšumí do stratosféry a náhod je opravdu moc i na film, kde má Bůh a Prozřetelnost napomoct vyřešení zápletky (nejlepší přítel scénáristy je DEUS EX MACHINA, ovšem Eurípides už umřel, tak by to neměli přehánět). Z hereckýho obsazení se mi nejvíc zamlouval Maroš Kramár, kterej skutečně občas vypadal jak tajemnější verze Indyho, což ho ale po nějaké době přešlo a stal se klasickým slušňákem. No a samozřejmě Bořivoj Navrátil, jehož herecký projev se, oproti mnoha jiným (Josef Abrhám, Jan Hrušínský), nezměnil k horšímu a je pořád stejně agilní a vitální, jako dřív. A za druhý nejlepší vtip považuji role Vladimíra Kratiny a Mileny Dvorské ani ne tak zahráním, jako spíš vůbec podstatou těch rolí (kdyby někdo nevěděl, tak: tajemný rybář a tajemná žena). Jen taková malá poznámečka nakonec, co to bylo za zlo, který se probudilo v naší době, když ani Nacisté nebyli pro rabiho odkaz důvodem k obnově? Tak radši plnou Parouback. Jindy Ovšem rozdělit to na pětidílnej seriál je podle mě pitomost. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nevětší problémem Maharalu je Jandourek. Aby plně zužitkoval tajemnou atmosféru Prahy, tak tam raději neustále mrdá střihem pohledy z vrchu a jiné moderní vychytávky. Místo toho aby napsal českou variantu dětského Indiana Jonese, kopíruje americký styl příběhu-opravdu potřebujeme v dětském filmu mrtvoly, frajery jak z Matrixu a děcka co mají platební karty? Jeiným kladem je obsazení-Somr, Navrátil (ten snad nestárne), Kramár aj.Škoda, protože Maharal měl v sobě potenciál kvalitní podívané pro děti všeho věku. Takhle je to solidní průměrná záležitost, která se za pár let nebude už ani reprízovat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Ve zprávách se neustále mluví o velkých deštích a povodních, ale ve filmu je neustále slunečné počasí. (Mr.Hudson)
  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)
  • Antikvariát Schwarz, ve kterém zemře jeho majitel, kterého ztvárnil Josef Somr, je skutečným antikvariátem v Praze na Betlémském náměstí. Také název antikvariátu Schwarz se shoduje se skutečností. (navabaca)

Reklama

Reklama