Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice mužů se jednoho rána vzbudí v chemické továrně a zjistí, že si toho kromě svých jmen nepamatují téměř nic. Stoprocentně však vědí jednu věc: Chtějí odtud pryč, a to rychle. Pří útěku ven a pátrání, co se u všech svatých vlastně stalo, se však vyplatí být obezřetný – ani jeden z nich nezná ty druhé a je více než pravděpodobné, že někdo tady nehraje zrovna čistou hru… (4daPeace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, která spolého na koncept ze Saw, ovšem s tím rozdílem,že místo nezajímavých herců jsou zde herci zajímavý a místo nápaditého režiséra úplný dřevo. Příběh by sice ušel, ale celý je to strašně nudně natočený. Herci s tím bohužel taky moc nezmůžou. Kinnear a Pepper hrají svůj tradičně dobrý standart, Caviezel taky docela ušel. Ale Stormare tam není snad ani 5 minut, Pantoliano taky zklamal a Bridget Moynahan tam nemusela bejt vůbec. A ten naprosto debilní a zbytečnej zvrat na konci ani rozebírat nebudu. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Příběh ze začátku vypadá jako špatná epizoda z průměrného sci-fi seriálu (hvězdná brána, krajní meze) a závěr je protwistovanější než cokoliv jiného. Mínusem budiž, že velkou část z nich jsem odhalil (ke svému potěšení) velmi brzo. Jen ten nejposlednější mi unikl a to snad jen proto, že člověk s trochou soudnosti by tohle skutečně nečekal - to shodou okolností platí i o scénáristovi s trochou soudnosti, který se očividně někam vytratil. Pravděpodobně byl příliš zaměstnaný nářkem k uchu barmana v zaplivaném baru u prázdných sklenic whiskey o tom, jaký BLBOSTI musí psát. Každopádně formální stránka se samozřejmě vyznačuje wannabe-SAW stylem, takže dynamický střih (jump-cuty, rapidmontáže) a kamera a ke zblití, přefiltované flashbacky. Když už jsme se společně zastavili u těch přefilrovanejch flashbacků, co je to sakra za trend, když obrysy předmětů ujíždí do modré a červené jako u filmu pro staré 3D brýle? Každopádně... Někdo by možná řekl, že se jedná o onanistickou manýru, já bych spíš použil výrazu "hnusná, klišé onanistická manýra". No a pak je tu ta věc, že když vidíte ve filmu o partě omámených gangsterů se skupinovou ztrátou paměti, jak při snaze uniknout ze skladu začnou pískat americkou hymnu (jeden po druhém se přidává a tak překonají společné rozpory), tak můžete říct, že jste v životě viděli už všechno a pak... a pak třeba klidně umřít... No abych filmu nekřivdil, musím říct, že přes veškerou hloupost, formální přehnanost, klišé a i přes naprosto absurdní děj to byla docela zábava... Možná né zcela nejzábavnější zábava a možná zábava, která má občas hluché a nezábavné místa, ale zábava u které si člověk povýšenecky odplivne, ale co? Aspoň, že to nebyla taková nuda.... Takže já hodnotím nízko a vzápětí budu doporučovat všem svým známým, protože z určitého pohledu je to neskutečně cenný kousek... ()

Reklama

Xatrix 

všechny recenze uživatele

Unknown je asi nejvic prirovnavan k hororu Saw, neni to ani tak zanrem, ale spis nizkym rozpoctem, thrillerovou zapletkou a stisnenymi prostory, ve kterych muze reziser rozehrat svoji "partii". Simon Brand narozdil od Jamese Wana nacpal vetsinu penez do hereckeho ansablu a to se mu vyplatilo. Herecke vykony jsou tim nejlepsim co ve filmu je. Ani zapletka neni k zahozeni, jen mi tu chybi povestne filtry a barevne korekce. Ve filmu se objevi par hluchych mist, ale i to se da zvladnout. Dle meho nazoru jde o slusnou podivanou. Necekejte nic (rozhodne ne Saw) a budete spokojeni. 6.5/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poměrně milé překvapení,kdy tento malý,téměř až komorní thriller dokáže skutečně zaujmout po celou svou délku,dokáže být značně napínavý a i pointa není vůbec zlá,ikdyž je onen závěr až moc nastavován.K dobru lze určitě přičíst výrazné herecké obsazení plné charismatických aktérů,neustále panující nejistotu v ději,v chování postav a jejich činů a i pár skvělých zvratů v průběhu celého filmu.Záporem bych zmínil skutečně snad jen již ten zmiňovaný přeplácaný závěr,ale nutno i připomenout,že je skutečně překvapivý a alespoň pro mě i dobře vyšperkovaný.A jelikož se zde po celou dobu vyskytuje i to správné thrillerové koření,jako napětí a atmosféra,mohu Neznámý v klidu fanouškům tohoto žánru určitě doporučit.Jde o thriller,který sice neškokuje,ale pobavit a napnout dokáže 100%. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Můj šálek kávy. Komorní thriller o partě chlapíků uzamčených kdesi ve skladu, kteří ztratili paměť a v průběhu filmu rozkrývají své úlohy, je prostě zábavný. Režisér nechá diváka hodinu přemýšlet, aby mu na konci naservíroval několik zajímavých zvratů. Žádná extra pecka to není, to zas ne, ale jako relax na vytuhnutí výborný. A nic nevadí, že tu hraje mistr jednoho ksichtu Caviezel. Naopak zase Stormare jako vždy exceluje. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Kalifornie, a to v lokalitách Desert Center, Eagle Mountain, Indio, Los Angeles a San Bernardino v březnu 2005. (GASTON73)

Reklama

Reklama