Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborné drama.Pro mě možná o trochu víc poutavější a osobnější,neboť jako otec ročního syna si absolutně nedokážu onu situaci z filmu představit,a to ať už v pozici Joaquina Phoenixe či Marka Ruffala.Dějově se film rozjede hned od prvních minut a pak už jen sledujeme vývoj šílené a nezávidihodné situace,do které se obě postavy dostali.Vše se odvýjí poutavě,bez hluchých míst a především bez nějakých odlehčujících kudrlinek.Reservation Road je podán skutečně lidsky a přes můj strach z tradičně "hollywoodsky" zpackaného konce se i on poměrně slušně povedl a nesklouzl do nějaké rozmělčené břečky.Za pozornost pak stojí i herecké výkony(především Mark Ruffalo je výborný),reálné a velmi sugestivně podané.Reservation Road je přímým filmem o nehodě,která prostě musí otřást s každým a o tom,jak se s následky z ní může člověk vyrovnat a mé vysoké hodnocení je právě za to,jak se s tím autoři zde,především po lidské stránce,vypořádali. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu bylo očekáváno asi trošku více, kvůli předchozímu silnému dramatu Hotel Rwanda řežiséra George. Tento film je také drsný (alespoň citově) a velice uvěřitelný příběh, kde Joaquin zvládl roli otce, který přišel o syna při automobilové nehodě, opravdu dobře. Mark Ruffalo roli zvládl na výbornou. Jeho nejistota v tom co má udělat a jeho strach z něj přímo čiší. Takže nesrovnávejme to s Rwandou, je to úpně jiný příběh s jinými herci. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Drama, které vyvstává po smrti dítěte při autonehodě. Pozůstalý otec Ethan Learner (Joaquin Phoenix) volá po trestu a pomstě za smrt malého synka. A protože má pocit, že nikdo kompetentní nic nedělá, fanaticky pátrá na vlastní pěst. Až se díky náhodě dostává k pachatelovi. Tím je advokát Dwight Arno (Mark Ruffalo), který se sice chce původně přiznat, ale neudělá to. Po těžkém svírání jeho duše svědomím se přiznává a přijímá tím oprávněný trest. Další zajímavou postavou je manželka Ethana Emma (Jennifer Connelly), která si trochu dává pocit vinny za smrt a poté se snaží zastavit manželovu posedlost po pomstě. Bohužel je to takové celé hodně mělké. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh silný, zaujímavý a plný predpokladov niečo vyťažiť i po dramatickej stránke. No nebolo to celkom ono, čakal som niečo hlbšie a vzhľadom na smutný námet aj niečo emotívnejšie. Asi je to hlavne tým scenárom. Herci boli dobrí, no dejová linka sa často vyberala smermi, ktoré mi vyznievali trochu povrchne a miestami i prvoplánovo podľa vopred nalinajkovanej očakávanej šablóny. Na takú jednohubku, ku ktorej sa už nikdy nevrátim to ale celkom ušlo. Lepší priemer. 65/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavých thrillerů se příliš neobjevuje. Tedy – thrillerů je hodně, ale tuctových. Reservation Road (česky něco jako jízda na zapřenou) sice není dokonalý, ale zajímavý rozhodně ano. A také pěkně depresivní, zvláště pokud jste rodiči dítěte od takových tří do deseti let věku. Máme tady dva muže. Jeden srazí malého kluka a z místa činu ujede. Druhý, otec přejetého kluka, hledá možná až příliš zoufale vraha. Oba svede dohromady náhoda – otec vrah má poskytovat právnické služby otci přejetého kluka. Právník se postupně začíná sebeobviňovat a jeho již tak nabourané manželství spěje k rozvodu a zákazu vídání se s vlastním synem. Jakákoliv podobná historka může být natočena hloupě, lacině a podbízivě. A nebo využije vynikající kameru, herecké výkony i hudbu, umírní se v cituplných dojímacích scénách, případně je úplně vypustí, a dokonce nechá závěrečný soud na samotném divákovi. A to je právě případ Reservation Road. Herci sice patří mezi známé tváře (Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, Jennifer Connelly či Mira Sorvino), ale hrají naprosto přesvědčivě (na pár drobných výjimek), takže jim jejich problémy, vnitřní prožívání, paniku, strach a bolest věříme skoro dokonale. Což je dalším základním kamenem úspěchu. Dodávám však ještě jednou, že přes mírně nadprůměrné filmařské kvality jde o velice depresivní snímek. Disk nabízí film v solidním obrazovém i zvukovém provedení a v bonusech vystřižené scény (8:04) a film o filmu (14:40) - oboje s CZ titulky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama