Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma určitě silné a bohužel stále aktuální. Ale mě chyběla vygradovaná naléhavost a emoce. Film mi přišel až příliš rutinní a všechno se dělo jen tak mimochodem. U podobných záležitostí chci, abych, i přes jasný konec, bezděky věřil, že to dobře dopadne. To tady nešlo ani náhodou. Stejně tak se nedalo uvěřit projevu Angeliny Jolie. 30% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Winterbottomov film príliš nezarobil, teda ako obvykle. Tentokrát, ale na rozdiel od trebárs Code 46 je chyba inde. Príbeh, ktorý by si zaslúžil maximálne realistické zobrazenie emócií kĺže po povrchu a dialógy sú ťažko melodramatické a vyumelkované. Takže ani mainstream, ani autorský nezávislý film. Inak sa tento rok teším na Jolieinino zobrazenie balkánskej vojny. ()

Reklama

lilina133 

všechny recenze uživatele

Človek niekedy stráca niť, že čo sa vlastne práve deje...Dosť neprehľadné, škoda, mohla to byť slušná dráma...avšak takto ostáva len šedinký priemer bez veľkých emócií (jediný svetlý okamžik - keď sa mužské osadenstvo díva na kazetu, táto scénka je z celého filmu najlepšia...)s priemernou Angelinou (čakala som viac, keď už si ulovila fešáka Brada Pitta, ktorý tento film aj produkoval...) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jeden z říjnových filmů, které prostě musím vidět. Nějaké bližší info jsem o něm dopředu neměla, proto mě překvapil a docela nadchnul, když o něm psali v poslední Premiere. Začala jsem se těšit. Drama je to určitě silné, ale popravdě jsem čekala, že se mnou budou více cloumat emoce. Jenže necloumaly. Samozřejmě mi dění filmu nebylo jedno, ale že bych se z toho zabořila do židle, kousala si nehty a na povrch se mi draly slzy, tak to rozhodně ne. Ale to nic neubírá na tom, že film je to kvalitní. Takové syrové drama, které ještě více umocňuje to, že je podle skutečných událostí. Bohužel si ale nějak nepamatuju, že bych tyto události vnímala v televizi, novinách, když se opravdu staly. Moc mě překvapila Angelina Jolie, kterou jsem jako herečku doposud moc neuznávala, protože když běhá po plátně v sexy oblečku, případně se producíruje v sexy šatičkách, to na mě fakt nepůsobí. Tady ukázala (málem k nepoznání), že hrát umí a je v ní něco více. A vzhledově se mi taky líbila více tady než ve skutečnosti. Fajn film, který jsem určitě neviděla naposledy, pocta skutečným obětem tohoto atentátu. Myslím, že se to povedlo. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nech si kazdy mysli co chce, ale tento film bol skvely...A silny...Na konci som cez slzy ani nevidela. nevadila mi stopaz, nevadilo mi ani autenticke prostredie (co mi v normalnom realnom zivote vadi, konkretne prostredie kde klaksony trubia nepretrzite, kde je spina, chaos a kde si nemozete byt isti svojim holym zivotom). A asi prave preto to bolo skvele. Lebo pocas celeho filmu som videla pred sebou skutocneho Daniela. Spomenula som si na tie hrozne chvile, ked bolo zverejnene video s popravou Dannyho...Pre mna rozhodne velmi emocne... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Bollywoodský herec Irrfan Khan (kapitán) měl velké problémy s tím, aby dostal vízum do Pákistánu. (HappySmile)
  • Brad Pitt, který produkoval tento film, přišel s myšlenkou natočit příběh, když viděl na CNN rozhovor s Mariane Pearl v době, kdy probíhalo pátrání po jejím manželovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama