Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

A děje se to furt! Furt se obchoduje s lidma jako s rohlíkama. Úchyláci a pedofilové si vyberou slečnu, holčičku nebo kluka (prostě kdo co má rád) a užijou si. Hodně syrový drama o unesený holce a jejim bráchovi, kterej jí spolu s náhodně potkanym plodou jde zachránit ze spárů rusko-mexický party. Nebejt až moc kladnýho konce a až trapně jednoduchýho útěku přes hranice, bylo by to snad i za plnej. A taky nevim, jestli ta překupnice byla dcera nebo ne, to nám moh rejža vysvětlit. Každopádně je to hodně působivý, kór když se to opravdu děje. A stejně si ty ženský nedaj říct a budou se upisovat různejm pofidérním agenturám. Pak už jen uslyšej tu ohranou větu "Dejte mi Váš pas, prosím". ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Super, super, super! Mladej mexikánec mě bavil po celou dobu - (úžasně:P ) dobře se na něj koukalo, a k tomu ještě jeho neskonale jetej anglicko-mexickej přízvuk. Fíííha, kéž bych měla taky takovýho bráchu, kerej by se za mnou hnal s takovou vervou:/. Výborní herci, drží laťku vysoko. Slečna skočícvší ze skály mě trochu udivila, neb jsem z děje nepochopila jestli její syn je už mrtvej nebo ještě ne. Pravděpodobně ještě nebyl (řekla bych) a ona udělá "toto"? No cototo je? Takhle by se asi moc matek nezachovalo, poněvadž mají více zodpovědnosti než chlapi a tudíž mnohem větší pud sebezáchovy (a pro ty, kteří to ještě nevěděli, chlapi se i mnohem víc zasebevražďujou), ale co chci říct je, že to bylo nějak úplně jinde a na druhou stranu to člověka na chvíli zvedlo ze žídle. Palec váhavě nahoru. ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Syrový film o obchodu s bílým masem na mexicko-americkém pomezí s velmi tíživou atmosférou hustou tak, že by se dala krájet. Jen jsem nějak postrádal drive, takový ten tah na branku. Přidat po špetce svižnosti, akčnosti a celkového spádu, tak by to u mě bylo za plný počet bodů. Takhle mi to přijde dost "pomalé". Sice i tak velice kvalitní a záživné, alě "zrychlením" by film dostal ty správné grády. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Ten film měl úžasnej nástup. Všechno, co se dá shrnout pod pojem Ciudad de México, podbarvený písničkou skvěle vyjadřující místní barvitost a temperament. Což mu z mýho pohledu přidalo tak půl hvězdičky. Líbilo se mi jak prostředí, tak mexický postavy v čele s Adrianou, tzn. Paulinou Gaitan. Všudypřítomná korupce, korupce a zase korupce, to byly realistický prvky. A pokud někdo tvrdí, že Cesar Ramos přehrával, nutí mě to ptát se, jestli už někdy viděl, jak se běžně chovají Mexičani. Na tom byly dost dobře vidět právě ty rozdíly, který odlišovaly „gringos“ od „mexicanos“. Nemůžeme prostě všechno soudit podle našich měřítek. Ale na druhou stranu musim říct, že takhle to dopadá, když chtějí Američani točit o Mexiku. Ne, fakt jim to nejde. Občas nějakej ten americkej akční prvek vloženej někam, kam se absolutně nehodil, veskrze pohádkovej konec se ke zbytku filmu taky příliš nehodil a celkově si myslim, že si ten námět zasloužil trošku lepší zpracování. Ale těším se, až přijde film, kde bude stokrát zpracovávaný téma překročení mexický hranice konečně na úrovni. ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Aj, tak tady se zrodil velký průšvih. Dementně napsané charaktery, prapodivná atmosféra a hlavně naprostá absence napětí dělá z rutinního scénáře naprosto nevěrohoudnou báchorku, které nepomáhá ani režisér svým až příliš starosvětským stylem. Detektiv Ray by navíc mohl v mžiku kandidovat na nejnudnější filmovou postavu všech dob. Jedna hvězdička za dobře namíchaný soundtrack. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama