Reklama

Reklama

Špionážní thriller z prostředí FBI byl natočen na základě skutečných událostí. Mladý agent O´Neill je pověřen sledováním svého nadřízeného Roberta Hanssena, který, jak se ukáže, už léta pracuje pro ruskou stranu…  V květnu 2001 byl zatčen Rober Hanssen, agent amerických tajných služeb a specialista na IT zabezpečení, který byl později usvědčen z patnáctileté spolupráce s ruskými špióny. Šlo o největší informační průlom v dějinách USA.
Americký špionážní thriller vypráví příběh mladého agenta FBI Erica O'Neilla, který je pověřen, aby sledoval svého nadřízeného Roberta Hanssena kvůli podezření ze sexuální úchylky. Eric však zjistí, že je to věřící katolík a věrný manžel, a začne k němu vzhlížet s úctou jako k „prototypu“ vzorného amerického občana. Když však posléze vyjde najevo pravda, musí vedle nepříjemného prozření a manželské krize řešit také dilema, jak nezklamat dobrého přítele a zároveň poctivě plnit pracovní povinnosti...
V hlavních rolích držitel Oscara Chris Cooper a Ryan Phillippe, režii má Billy Ray. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Han22 

všechny recenze uživatele

Náhodou objevený thriler a velice příjemné překvapení. V komorní rovině se odehrá psychologický příběh dvou lidi - starého zkušeného dvojitého agenta, který pracuje v FBI, je silně věřící, rodinně zaměřený a přesto už 22 let donáší druhé straně. Proti němu stojí mladý nováček, který se snaží nezničit si křehké manželství, dostat se na vysněné místo agenta a hlavně přežít proti mazanému protivníkovi. Vše se odehrává v rámci dialogů, psychologie a oba dva herci jsou strhující. Ostatní dotváří přirozené křoví, které nevystupuje do popředí, ale je důležité. Zkrátka pro mě skvěle natočený thriler, který je tak akorát - není přehnaně efektní ani nudný. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

O Robertu Hanssenovi jsem doteď neměl potuchy, takže každé poodhalení dějin jedné z největších mocností světa takovouto nenáročnou formou je určitě vítané. Další hodinu po skouknutí filmu jsem strávil na wikipedii. Ani na herce si nemůžu stěžovat. Ti, co obvykle zaplňují vedlejší role, tu svým civilním, lidským hereckým projevem dokázali vytvořit dost slušnou tajuplnou atmosferu. Vadila mi zde stejná věc, jako například v Charlie Wilson's War. Absence jakýchkoliv zvratů. Co je to za špionážní thriller, kde znáte víceméně každý následující krok? // 65% ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Je to taký ten typ thrilleru, kedy všetko napätie pozostáva viacmenej z konverzácie O'Neilla a Hanssena a inak sú tam snáď len dve alebo tri vyhrotené scény. Kupodivu to aj napriek tej dĺžke akosi drží pokope a určite vás to nebude nudiť(aspoň mňa to nenudilo). Dialógy medzi Hanssenom a O'Neillom sú veľmi zaujímavé. Určite je to aj vďaka charizme Chrisa Coopera, ktorý v tomto filme vôbec nepôsobí ako grázel. Robert Hanssen: [first words on meeting] "Tell me five things about yourself, four of them true." Eric O'Neill: "I'm sorry?" Robert Hanssen: "It's a *game* we used to play, at the subanalytical unit. Keep ourselves sharp. It's lie detection." Eric O'Neill: "Oh." [chuckling slightly] Eric O'Neill: "I don't think I'd be much good at bluffing." Robert Hanssen: [rolling eyes and walking off] "That would've counted as your lie, right there. " ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

dost inteligentny thriller o spionovi storocia....mnohych isto odradi hlavne to, ze cely film sa nesie na vlne dialogov a su tu len obcasne napatim nadychnute sceny...chris cooper jednoznacne vynika v role vlastizradcu a uchvatilo ma ako previedol na platno jeho bizarne vlastnosti (katolicizmus..)...pre tych vnimavejsich.. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Formálně vytříbené dílko, s kvalitním scénářem, výraznými hereckými výkony, vyvedené v utlumených syrových barvách. Hanssen je bigotní katolík, který na sebe klade přemrštěné morální nároky a pod jejich tlakem se nakonec ocitá přesně na druhé straně, než měl v úmyslu. Komorní záležitost pro fajnšmekry. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • V priebehu svojej 22 ročnej kariéry špióna prezradil Hanssen 50 ľudí. Troch z nich KGB popravila. (Smok)
  • Robert Hanssen si odpykáva doživotný trest vo väznici s maximálnou ostrahou v Colorade, kde trávi denne 23 hodín na samotke. (Smok)

Související novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno