Reklama

Reklama

Eddie Schneider je úspěšný vedoucí kreativního týmu ve významné newyorské reklamní agentuře a zrovna požádal o ruku Judy, dceru svého zaměstnavatele Russela Birka. Vedle toho ale má ještě milenku, kterou drží striktně v tajnosti. Jeho bezstarostný život v luxusu a absolutním sebevědomí je otřesen, když jeho kolegyni a dlouholetou kamarádku Angelinu Sableovou znásilní sadistický Anthony Birk, Eddieho kolega a nastávající švagr. Anthony rozlícenému Eddiemu přiloží nůž na krk, když ho začne vydírat, že pokud nezmění svou výpověď v případu v jeho prospěch, vyzradí své sestře jeho nevěru. Z této premisy rozvádí vyprávění psychologické drama zkoumající jednak Eddieho morálku, ale v prvé řadě také ožehavou otázku znásilnění a jeho následků pro ženy. Bestiální akty sexuálního násilí na ženách zůstávají velkým tabu civilizované společnosti. Ačkoli snímek téma pojímá s jistou dramatickou licencí, daří se mu na prostoru spletitého morálního dramatu předestřít problém časté beztrestnosti násilníků, ale také potřebu společenské debaty o hrůze a ohavnosti sexuálního násilí. Jen tak totiž mohou oběti dojít zadostiučinění a současně to napomůže, aby k podobným věcem snad nedocházelo. Snímek vznikl v produkci světoznámého německého herce Tila Schweigera, který zde také ztvárnil hlavní roli. Do epizodních partů se tvůrcům podařilo angažovat proslulé americké charakterní herce Erica Robertse či Michaela Clarkea Duncana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1037. hodnocený film: Nebudu zastírat, že jsem si tenhle film nevybral náhodně. Mám rád filmy s Tilem Schweigerem a to nejen proto, že je to sympaťák, ale taky proto, že umí fakt dobře hrát. Od dramatické role, kde ztvární sviňáka, přes romantiskou duši až po blázna. Film má určitě zajímavý příběh, kde se snaží Eddie (T.S.) hrát hodnýho na všechny strany, ale jednoznačně se mu to vymstí. Když mu hrozí ale 25 let vězení za zabití společníka, nedokáže u soudu říct, že jej zabila jeho sekretářka, kterou jeho společník a zároveň budoucí švagr znásilnil. Ten však vydíral Eddieho, protože na něj měl kompromitující fotografie s jinými ženami a to by jej mohlo stát místo v rodinné firmě jeho nastávající, kterou vede její otec. Pak se to ale až příliš zamotává a vy jen žasnete, jak je patrná snaha tvůrců tohoto filmu vykličkovat ke zdárnému závěru, až zapomíná trochu na kvalitu samotného snímku. 3* jsou proto maximem, který film ode mě dostane, i když si vedl více než dobře. Rozhodně měl navíc a věřím, že kdyby se tématu chopil někdo schopnější, měl by film s klidem o 20% lepší hodnocení. 3* ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nakonec se z toho vyklubalo docela dobre drama, bohuzel snaha o happy-end udelala z konce frasku a z policii bandu amateru, kteri nejsou schopni vysetrit trivialni vrazdu. Kdyz se nakonec vsichni dozvedeli, ze to znasilneni bylo skutecne, tak uz by sla policie na jistotu a alibi jedne jeptisky by tomu rozhodne nezabranilo. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Film dávali na ČT se začátkem v 00:05. Už toto značí, že ani ČT nepovažuje tento film za hit číslo 1. V podstatě jde o běžné drama, což by nebylo nijak špatné. Nicméně film má zásadní tři vady - vůbec nevtahuje do děje, pořád jsem byl v obýváku a film jsem sledoval jako by z povzdálí. Druhá věc jsou dějové podivnosti, zejména Eddieho zatčení a uvěznění, to mi připadlo celé jako hodně nesmyslné (obviněvní na základě to, že byl jediným podezřelým), stejně jako účast Angeliny na pohřbu týpka, který ji před tím znásilnil, úplně přeskočeno bylo vyšetřování vraždy tohoto týpka a nalezení nějakých stop až po dosti překvapivý závěr. Třetí věcí byla celkové délka filmu. Celkově je to trochu škoda. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film, kde veškerá nepravost je po zásluze potrestána. Před zhlédnutím jsem se nepodíval, jak bude film dlouhý a proto mě neustále překvapovalo, že pokračuje, ikdyž už jsem si myslel, že by mohl být logický konec. A hlavně, pokračování v momentě, kdy už jsem myslel, že bude konec, bylo smysluplné. Takže z tohoto důvodu jsem spokojen. Myslel jsem si, že hlavní hrdina si trest za vraždu odsedí, což by logicky vyplývalo jako trest za jeho lhaní. Je ale vidět, že scénář byl napsán s citem a že by takovéto mementuální potrestání bylo příliš vysoké. Takže nakonec byli všichni spokojeni, kromě rodičů Anthonyho. Ti se projevili jako bestie, u nichž nemá cizí život příliš velkou cenu a jestliže je jejich synem nějaká žena znásilněna, tak to přece vůbec nic neznamená. Prakticky to pro ně znamenalo jen to, že si vlastně taky užila. Takoví lidé bez citu, sebereflexe a zodpovědnosti jsou bohužel k najítí i u nás - a to ve velkém měřítku. Jinak, co se týče Til Schweigera - v poslední době jsem s ním viděl i film Already Dead a musím říct, že si jej pomalu oblibuji. ()

lu-cinka 

všechny recenze uživatele

Co člověk neudělá pro kariéru? Dokáže podvést svého nejlepšího přítele. Vzpomínám, když jsem film viděla poprvé asi před 3 lety. Koukala jsem a nevěřila - německý film a mě se líbil. Pro mě to průměr není. Angelina mě svou povahou a vším okolo dostala. Její msta mě ani moc nepřekvapila - udělala bych to samé, ale nedodělala ho. I když to byla pak msta i proti Eddiemu, který pak vlastě pikal za to, že ji zklamal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Při scéně, kde Eddieho (Til Schweiger) vyzve manželka, aby se šli proběhnout, hraje píseň kapely Placebo "Song To Say Goodbye". (lskala)

Reklama

Reklama