Reklama

Reklama

Eddie Schneider je úspěšný vedoucí kreativního týmu ve významné newyorské reklamní agentuře a zrovna požádal o ruku Judy, dceru svého zaměstnavatele Russela Birka. Vedle toho ale má ještě milenku, kterou drží striktně v tajnosti. Jeho bezstarostný život v luxusu a absolutním sebevědomí je otřesen, když jeho kolegyni a dlouholetou kamarádku Angelinu Sableovou znásilní sadistický Anthony Birk, Eddieho kolega a nastávající švagr. Anthony rozlícenému Eddiemu přiloží nůž na krk, když ho začne vydírat, že pokud nezmění svou výpověď v případu v jeho prospěch, vyzradí své sestře jeho nevěru. Z této premisy rozvádí vyprávění psychologické drama zkoumající jednak Eddieho morálku, ale v prvé řadě také ožehavou otázku znásilnění a jeho následků pro ženy. Bestiální akty sexuálního násilí na ženách zůstávají velkým tabu civilizované společnosti. Ačkoli snímek téma pojímá s jistou dramatickou licencí, daří se mu na prostoru spletitého morálního dramatu předestřít problém časté beztrestnosti násilníků, ale také potřebu společenské debaty o hrůze a ohavnosti sexuálního násilí. Jen tak totiž mohou oběti dojít zadostiučinění a současně to napomůže, aby k podobným věcem snad nedocházelo. Snímek vznikl v produkci světoznámého německého herce Tila Schweigera, který zde také ztvárnil hlavní roli. Do epizodních partů se tvůrcům podařilo angažovat proslulé americké charakterní herce Erica Robertse či Michaela Clarkea Duncana. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to poprvé, kdy jste někoho takhle obvinila?" Nikdy nechci stát před volbou, zda bych dosvědčil znásilnění kamarádky, i kdyby se přitom měla provalit má nevěra. Asi proto nejsem nevěrný. Ovšem kariérista Eddie stoupl tak vysoko, že si klidně zasouval, kam neměl a já bych mu jeho problém asi měl přát. Jenže jsem mu ho nepřál, protože Eddie byl proti Anthonymu pořád ještě celkem sympaťák. A taky mě ten životní pád celkem bavil, i když nejlepší byla pomsta za pomoci paruky, drog, umělého penisu a pistole. To na mě zabírá vždycky. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Občas som mal pocit, že pozerám (aj kvôli topornému Tilovi Schweigerovi) nejaký akčný, rodinný, nemecký seriál. Najväčšiu "zásluhu"na tom mal však slaboduchý scenár ... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobře zprcovaný thriller o krutém člověku, který konečně zaplatil za své činy a mnoha zvratech kolem jeho násilného úmrtí, konec poměrně slušně vystavěný. Zkrátka dobrý snímek, až na "pana generála" v hlavě jedné z obětí. Německo s USA potěšily. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš vhodném začátku z úvodu filmu, který se mi do snímku až tak nehodil se začalo klubat pěkné drama, u kterého jsem se rozhodně nenudil. Til v roli Eddieho společně s Lauren Lee Smith v roli znásilňované Angeliny zahráli naprosto přesvědčivě. Ostatní herci mě tolik nenadchli a Michaela Clarka Duncana v roli Generála jsem absolutně nepochopil. Přesto se zde emoce a zápletky míchají tak rychle jak jen můžou a vůbec to není na škodu, jak v jiných filmech. Opravdu slušný snímek, který se vydal dobrým směrem jen škoda těch pár drobností co tu nemusely vůbec kazit dobrou podívanou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dve tretiny filmu ide o špičkový trhiller, ktorý bavil svojou zápletkou a nechával diváka v napätí, ako to celé dopadne. Škoda len, že tá krutá pomsta nebola až taká krutá, tam si mohli nechať viac záležať. Rovnako tak koniec prináša zvraty, ktoré sú dosť očakávané. Za mňa 70% a zaokrúhlim nahor najmä pre špičkový výkon Sebastiena Robertsa. Pre mňa neznámy herec, ktorý zahral slizkého hnusáka na úrovni Commoda z Gladiátora (J. Phoenix). ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Film dávali na ČT se začátkem v 00:05. Už toto značí, že ani ČT nepovažuje tento film za hit číslo 1. V podstatě jde o běžné drama, což by nebylo nijak špatné. Nicméně film má zásadní tři vady - vůbec nevtahuje do děje, pořád jsem byl v obýváku a film jsem sledoval jako by z povzdálí. Druhá věc jsou dějové podivnosti, zejména Eddieho zatčení a uvěznění, to mi připadlo celé jako hodně nesmyslné (obviněvní na základě to, že byl jediným podezřelým), stejně jako účast Angeliny na pohřbu týpka, který ji před tím znásilnil, úplně přeskočeno bylo vyšetřování vraždy tohoto týpka a nalezení nějakých stop až po dosti překvapivý závěr. Třetí věcí byla celkové délka filmu. Celkově je to trochu škoda. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, kterému ale nesvědčí roztříštěnost a nenápaditost scénáře. Spousta scén je strašně předvídatelných a Til Schweiger mluvil celou dobu s příšerným a rušivým akcentem. Dalo se z toho vytěžit mnohem víc; škoda, že předlohu k filmu nenapsal John Grisham :-) ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že je to německé. Němci jsou hrozné hovada. Znásilnění, znásilnění análu, znásilnění análu gumovým ptákem, jeden debil vedle druhého a celé to tvoří film. Jelikož jsem magor, tak jsem se dodíval a čekal jak to dopadne, ale zdravým lidem nedoporučuju. (4/10) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Napínavé drama bez akčních prvků. 1) Kdo hledá akční honičky, exploze a střílení, tomu se film líbit nebude. Nebude se líbit tomu, kdo nerad přemýšlí o morálce, ani tomu, kdo nemá v oblibě nejednoznačné příběhy. To vše totiž snímek nabízí v poměrně hojné míře. 2) Spoiler! Nedá mi to, abych neshrnul podle diskuse na IMBH, co se diváci naučili z filmu. Když nějakou znásilníte, vrátí se vám s obrovským dildem v ruce. Poté, co požádáte ženu o ruku před tváří její rodiny, jděte ošukat jinou...a užijte si. Přijít pozdě na schůzku a chovat se jako debil k potenciálním klientům vám přihraje nové kšefty. Berete-li antipsychotika, přestaňte s tím, když vám to přikáže černošský generál. Pokud vás někdo znásilní, neváhejte a zabte ho; budete se cítit báječně. Jeptiškám nevěřte, lžou stejně jako ostatní. A rozhodně, dodávám za sebe, nečtěte komentáře teenagerských mudrlantů. 3) Zaujal mě neobyčejně přitažlivý 34letý Kanaďan Sebastien Roberts (hlavní padouch Anthony Birk). Tomu bych se ani moc nebránil... ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nevěra, nenažranost a vychcanost se nevyplácí (propojeno s vedlejší linií znásilnění, cool revenge, btw)... aneb jak Skopčáci natáčí u Amíků nápaditějším stylem než Amíci samotní. Nejvíc mě potěšil štěk Erica Robertse v závěru, jakožto Schweigerova obhájce. Zato cameo Michaela Clarka Duncana je trochu mimo a zavánělo Zelenou mílí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Po celkom uspesnom filme Die Welle pozeram aktivne kazdu kravovinu, ktoru vyplodi nemecka kinematografia v dobrej viere, ze pojde kvalitativne aspon o nieco na sposob Die Welle. Til Schweiger je dobry herec a evidentne ma dobre srdce, tu ale stupil vedla, aspon ze to netocil. 30 % ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1037. hodnocený film: Nebudu zastírat, že jsem si tenhle film nevybral náhodně. Mám rád filmy s Tilem Schweigerem a to nejen proto, že je to sympaťák, ale taky proto, že umí fakt dobře hrát. Od dramatické role, kde ztvární sviňáka, přes romantiskou duši až po blázna. Film má určitě zajímavý příběh, kde se snaží Eddie (T.S.) hrát hodnýho na všechny strany, ale jednoznačně se mu to vymstí. Když mu hrozí ale 25 let vězení za zabití společníka, nedokáže u soudu říct, že jej zabila jeho sekretářka, kterou jeho společník a zároveň budoucí švagr znásilnil. Ten však vydíral Eddieho, protože na něj měl kompromitující fotografie s jinými ženami a to by jej mohlo stát místo v rodinné firmě jeho nastávající, kterou vede její otec. Pak se to ale až příliš zamotává a vy jen žasnete, jak je patrná snaha tvůrců tohoto filmu vykličkovat ke zdárnému závěru, až zapomíná trochu na kvalitu samotného snímku. 3* jsou proto maximem, který film ode mě dostane, i když si vedl více než dobře. Rozhodně měl navíc a věřím, že kdyby se tématu chopil někdo schopnější, měl by film s klidem o 20% lepší hodnocení. 3* ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný triller, již od počátku velmi rychlé tempo, až překvapivě kvalitní scénář, slušná režie (vydařená atmosféra, nechybý napětí) a skvělý Til Schweiger, který zde znovu dokazuje, že patří k nejlepším evropským hercům současnosti. ()

MiCM 

všechny recenze uživatele

I ti Němci už začinají točit hodně slušné filmy. A Till Schweiger se už také mnohokrát osvědčil.. Povedené.. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film, kde veškerá nepravost je po zásluze potrestána. Před zhlédnutím jsem se nepodíval, jak bude film dlouhý a proto mě neustále překvapovalo, že pokračuje, ikdyž už jsem si myslel, že by mohl být logický konec. A hlavně, pokračování v momentě, kdy už jsem myslel, že bude konec, bylo smysluplné. Takže z tohoto důvodu jsem spokojen. Myslel jsem si, že hlavní hrdina si trest za vraždu odsedí, což by logicky vyplývalo jako trest za jeho lhaní. Je ale vidět, že scénář byl napsán s citem a že by takovéto mementuální potrestání bylo příliš vysoké. Takže nakonec byli všichni spokojeni, kromě rodičů Anthonyho. Ti se projevili jako bestie, u nichž nemá cizí život příliš velkou cenu a jestliže je jejich synem nějaká žena znásilněna, tak to přece vůbec nic neznamená. Prakticky to pro ně znamenalo jen to, že si vlastně taky užila. Takoví lidé bez citu, sebereflexe a zodpovědnosti jsou bohužel k najítí i u nás - a to ve velkém měřítku. Jinak, co se týče Til Schweigera - v poslední době jsem s ním viděl i film Already Dead a musím říct, že si jej pomalu oblibuji. ()

Reklama

Reklama