Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Exploatačný tínedžerský muzikál využívajúci najbizarnejšie, najohranejšie a najvytrepanejšie emócie ako z cukrovej vaty. Tomu sú prispôsobené všetky typy tanečných čísel a melódie rečí. Až do tých najobskúrnejších hrán, výsledkovo značne falošné a nevyužiteľné. Z druhej strany sú muzikály i temer jediným žánrom, ktoré reálny svet neodzrkadľujú, ale iba určité vlastnostné archetypy. Ale ani nie sú určené k manipulácii: najkrásnejšie ksichtíky s najcnostnejšími cieľmi, s umelou výstrahou k ich skutkovému nenaplneniu, avšak popretkávané k najsilnejšiemu odhodlaniu daným výzvam čeliť. Blé... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi jsem filmový ignorant, ale Vanessa Anne Hudges mi stačí ke spokojenosti. Její hlas a vzhled bohatě nahrazuje zbytek. Zac Efron na počátku své stále krátké, ale stoupající kariéry potěší stejně jako některé písničky, choreografie a další drobnosti. Přeslazené to rozhodně je, ale po ránu mě to neurazilo a to i díky očekávání velkého nic, které se nepotvrdilo. ()

Reklama

Jansen odpad!

všechny recenze uživatele

Já se na to ani naštěstí nedíval. Bohužel ke mně ale doléhaly zvuky z místnosti, kde tento „skvost“ právě běžel v televizi. A naneštěstí jsem kolem musel i párkrát projít. „Ten Troy je ták krásnej.“ „Tyhle lidičky si teda uměj užívat.“Neskutečný výplach teenagerských mozků a, jakkoli je tento film možná nadsazený, vrchol nevkusu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tenhle film byl svým způsobem zajímavý, MĚL DĚJ a dalo se na něj dívat. Přiznám se, že jsem ho vydržel sledovat od začátku do konce, ani jednou jsem nepocítil potřebu televizi přepnout, vypnout nebo od ní odejít, neměl jsem pocit zbytečně stráveného času. Ano, mne se to po dějové stránce líbilo. A přijde mi nespravedlivé ohodnotit tento film menším počtem hvězdiček než třemi prostě proto, že se mi tento film líbil. Herecké výkony byly snadno uvěřitelné, scénář ušel, písničky byly vcelku dobré. Já dávám s čistým svědomím tři hvězdičky a tím to pro mne hasne... ()

xerno odpad!

všechny recenze uživatele

Toto není muzikál, jen prachobyčejný, špatný film ze školního prostředí. Proč z toho vlastně neudělali telenovelu ? Dyť tam jsou hrabivé, hodné, zlé, poctivé, hloupé a podivné postavy. A taky bych řek, že ten jeden ůchylák nezpíval moc dobře, spíš lehce hodně blbě - kdyby bylo na mě, já bych změnil scénář, režii, herce, kostýmy, hudbu, a nejvíc děj !!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Jediné sólo ve filmu má Vanessa Hudgens (Gabriella). (Karlos80)
  • Keď vyhlásia, aby opustili telocvičňu kvôli poruche, je možné vidieť kameramana v pravom rohu. (ČSFD)
  • Sountrack s původní hudbou se stal nejprodávanějším soundtrackem v USA roku 2006. (Kamkon)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama