Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo fungujúca kombinácia atmosféry a brutality. Skoro mi to v tomto ohľade pripomínalo najlepšie veci od Argenta. Gore je skutočne monumentálne, taký brutus ani nepamätám - asi najlepšie sú vypadávajúce očné buľvy Teda Raimiho. Finále môže niektorých zaskočiť, ale je presne v duchu predlohy a Barker sa práve takýmito bizarnými nápadmi preslávil. MMT nie je zápis do zlatého fondu žánru, ale je to rozhodne lepší horor než drvivá väčšina súčasnej americkej produkcie - všetky tie remaky, teenagerské slashery a otravne naťahované série typu Saw s prehľadom rozdrví svojím mäsiarskym kladivom. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jáchachamuhehe takhle jsem se už dlouho nepobavil. Vinnie Jones tam celej film chodí s megakillerskou držkou a porcuje lidi v metru. Klidně tam třeba celej den sedí s kamennym ksichtem na lavičce :D Bacha spoilery teď budou. Na konci se zjistí, že dělá pro jakýhosi démonickýho strojvůdce co těma lidma krmí ghůly, nebo co to bylo. No píčovina na kvadrát, ale bavil jsem se parádně. Vinnie Jones je skvělej, ta postava má šanci zkultovnět, a celý je to hrozně béčkově roztomilý. Má to taky dobrou hudbu a sympatickou ženskou herečku. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem v hororoch podzemie, metrá, vlaky a urban legend. Polnočný vlak všetky tieto aspekty dokonale napĺňa. Je to tvrdý horor pre dospelých. Na nič sa nehrá. Ide rovno k veci. Sekerami, kladivami, nožmi. Záver je šokujúci napriek tomu, že neobsahuje „klasický“ šokujúci zvrat á la Šiesty zmysel. Je šokujúci v zmysle, akí krutí tvorcovia sú voči sebe, postavám a divákom. Mimochodom, v čele producentov stál Clive Barker, podľa ktorého poviedky Půlnoční vlak smrti tento  drsný a pochmúrny krvák vznikol (v češtine vyšla napr. v zbierke První kniha krve v r. 1994). Hoc natiahnuť len poviedku na celovečernú minutáž v histórii kinematografie nie vždy dopadlo dobre, tentoraz to vôbec neudiera do očí, keďže zápletka je síce jednoduchá, ale v pohode by vystačila nie iba na poviedku, ale ak aj nie na plnohodnotný román, tak na dlhšiu novelu určite. Pôsobivá „mestská historka“ oplýva parádnou atmosférou, v rámci možností pôsobivými hereckými výkonmi (minimalistický Vinnie Jones, fajn Bradley Cooper, jeho partnerka), miestami neskutočne esteticky vyhrotenou vizuálnou štylizáciou a podľa mňa nesamoúčelným násilím (odnesie si to v drastickom cameu nielen Ted Raimi, ale i Quinton 'Rampage' Jackson, s ktorým sa Cooper stretol o dva roky neskôr v A-Teame). Hodina a pol je tak akurát, aby to nezačalo nudiť. Zmien oproti poviedke je relatívne málo resp. nie sú príliš dôležité (napr. v poviedke by ste márne hľadali partnerku alebo policajtku). Diváci na film žiaľ nepočuli: pri rozpočte 15 miliónov ich na celom svete zarobil ledva 3 (!). ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost milé překvapení. Téma sice není vůbec originální, je to směska mnoha filmů, která jsou dobře poslepena a drží pohromadě. Ryuhei Kitamura zvládnul akci na výbornou, je stylová a dost brutální a nechybí cool záběry a aby toho nebylo málo, tak dobře zvládá i atmosféru a napětí. Až do závěru jsem byl plný očekávání, jak se rozuzlí tajemno, který provází celý film. Naštěstí závěrečná pointa mě nijak nevadila a tak tento zábavný a drsný film, který mě utekl jak voda hodnotím 4 hvězdičky… ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke jménu autora předlohy a producenta Clivea Barkera a vzhledem k povídce samotné jsem čekal větší splatterovou jízdu, která v současné době v horrorové produkci, alespoň mně, hodně chybí. Krvavosti a rozmašírovaných hlav jsem se dočkal, přesto musím napsat, že Kitamura má hodně velké rezervy a mohl klidně ještě přitlačit na pilu a to doslovně. Potenciál na to má, odvahu zdá se ne. I tak považuji Midnight Meat Train za nadprůměr mezi současnými horrory. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)
  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)

Reklama

Reklama