Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Takhle to vypadá resp. dopadá, když člověk píše resp. režíruje to, co dobře zná aneb další důkaz, že ty nejsilnější příběhy píše život sám. Pouze s poznámkou, tohle bych čekal od pánů o generaci starší a nikoliv mladíků M. Epsteina resp. J. Stracha. Ať už nažito resp. na vlastní kůži zažito nebo pozorně odpozorováno, smekám pánové. Pár dialogů (možná) šustí papírem a osobně bych uvítal (ve vedlejších rolích) nikoliv sázku na (přesycenou) jistotu, ale svěží vítr v podobě neokoukaných tváří (zde si to o to přímo říkalo) a nesednul mi zcela (narozdíl od místní většiny) pokus o jakýsi přesah v podobě andělského messengera P. Lišky, to jsou však malé pihy na kráse a hlavně věc osobního vkusu. Ostatně někdo pihy rád. Vše ostatní bez větších námitek, tj, (ne)příjemně civilní, s přehledem (ústředním trojlístkem Brzobohatý-Trojan-Chýlková) zahrané, neprvoplánové, laciných gest prosté, s nadhledem odvyprávěné a vkusně, se správným timingem, odlehčené. Zdá se to tak jednoduché že? Tak mi někdo řekněte (vysvětlete), proč četnost těchto případů, nápadně kopíruje počet abstinenčních dnů bonvivánského aligátora z Vysočiny?! P.S. je nesmírným zážitkem (potěšením), vidět po dlouhé době Radka Brzobohatého (zdravím tam nahoru) v roli, které byl hoden resp. byla hodna jeho kvalit. 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady velice slušných filmů Jiřího Stacha, tentokrát i s trochou tajemna. Výborní herci a zajímavé téma, mě zaujali hned od začátku, ale film, jakoby stál na místě a po celou dobu se nijak zvlášť nerozjede a nemá žádné vyloženě pamětihodné scény. Na jedno podívání ale rozhodně neurazí a v rámci české tvorby se pořád jedná o silný nadprůměr. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo pro mě docela slušným překvapením. Dobré herecké výkony (nejlepší byl asi pan Brzobohatý), pěkný příběh (ikdyž občas docela hořký) a svým způsobem dobrý konec. On the other hand, možná tam Pavel Liška v roli anděla ani být nemusel (mohl prostě přijít jen anonymní obálka s lékem, který ani nemusel pomoci, mohlo to být jen něco, co vsugerovávalo ostatním jeho účinky; btw u člověka po mrtvici by mohlo nastat tzv. BrainStorm, alespoň chvilkové). Za toho anděla, který mi zde vadil (ale jinak Pavla Lišku opravdu můžu!) hodnotím 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BRAINstorm- zvyšuje duševní kapacitu. Vzhledem k tomu, že vlivem stárnutí..... Takovej obyčejnej film, který v několika momentech dokáže pohladit na duši. Koncert pro R. Brzobohatýho, kolem kterého všichni hrají civilněji, než by člověk po všech těch podivných filmech očekával. A jednoznačné maximum si ukradl P.Liška ve své miniroličce. Člověk si ani nevšimne, že se tu řeší (mnou nenáviděné) vztahy. Lhát a zpívat se prostě musí umět! Pro kino by to asi potřebovalo kapku doladit, ale jako TV film to beru! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, proč se z lidí stávají ,,mišuge“. 2.) Nevím, jestli mám převzít zásilku, kterou jsem si neobjednal. 3.) Mám mladou milenku a pubertální dceru (a ještě se nepotkaly). 4.) Nevím, proč je dobré umět výborně lhát. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ono, vážení, není vůbec špatný, když Liška dává dobrou noc. A když k tomu přihodí nějaký ten senilně-sentimentálně-momentální vyprošťováček, pěkně zamíchá s nevalně rozehranou partií hlavního hrdiny (dvě ženské, dvě hypotéky, dvě nezbedný děcka, to je skoro na mašli). A já se u toho několikrát od srdce zasmál, což mi nyní přijde maximálně vhod ! (zvýšená teplota, krk bolí jak po spolknutí českého specializovaně antiupířího česneku a nálada na teplotním bodě, při němž si Rusáci zapínají vrchní knoflíčky u košile/sarafánu). A stačilo by někdy v životě, když se vše vyvíjí totálně k prdu, tak málo. Tohle jsou příběhy, které mě baví. Ne zachraňování světa a hormoning (do této škatule patří všechny filmy o tokání zaměňující jej s nekonečnou láskou), ale toto - "nerozumím tomu, jak jsem žil". Já taky ne. V jednoduchosti je krása. Vlastně celý tento film je pro mě, jako bych zavedl řeč na téma, které mě zajímá. A já si mohu popřemýšlet, pousmát až zasmát, někdy i oddechnout (ženskou mám jednu, hypotéku žádnou, to není tak zlý ne?). A nemám, co bych vytknul. Protože s nadhledem a vtipem zpracovat víceméně závažné téma, to je jako s tím lhaním a zpíváním, že? Já bych teda neuměl ani jedno (neumím režírovat ani fotbal svých malých bratranců), ani druhé (naposledy, když jsem lhal, vyšel z toho pěkně nepovedenej dýchánek), ani třetí (zpívat? Ne, ušetřím středoevropský letový prostor kolapsu). Ortel: výborně napsané, výborně zrežírované, výborně zahrané, výborně sledovatelné. Když to zprůměruju, vyjde mi známka: výborné. A ROMing bych v kině taky nerozdýchal. Jirko, prosím tě, mohl bych si u tebe objednat na stáří asi tunu dvě takových medikamentů??? Já jen že bych, víš jak....:) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Jakub (Ivan Trojan) bere děti do kina Ořechovka v Praze Střešovicích. Kino je z roku 1923 a uvádí se, že je poslední svého typu v Praze. (sator)
  • Keď ide Jakub (Ivan Trojan) so svojimi deťmi z kina, môžeme vidieť vo vitríne pred kinom aj plagát k filmu Gympl (2007). (Raccoon.city)
  • Zatímco na začátku filmu má svěřená Škoda Octavia poznávací značku začínající na 7A2, ve zbývajícím průběhu filmu je možno postřehnout na značce písmena AKL. K takové změně by ovšem dojít nemohlo, protože první zmíněný typ poznávacích značek je novější. (Mara97)

Reklama

Reklama