Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V království lidí panuje král Jaroslav (J. Dvořák) s královnou Annou (Z. Vejvodová). Na první pohled je patrné, že se nevyvyšují nad jiné. Jejich děti si hrají běžně s ostatními a dobré jsou i vztahy královských manželů k rodině štolby Petra (P. Motloch). Místem, v němž platí zákony, které není radno překročit, je sousední Lesní země. Jeho panovnice (K. Brtníková) zůstává tajemně v pozadí a lidé mohou potkat pouze správce země Pavučince (J. Vondráček). Král Jaroslav je potrestán za překročení léta tradovaného zákazu a svoji svobodu musí vyvážit darem pro Pavučince. Jakmile zjistí, že by se musel vzdát svého syna, snaží se jej zachránit. Ale něco za něco – Pavučinec si přece jen svou oběť vybere. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

12055 

všechny recenze uživatele

Takovéhle rádobypohádky by se raději ani neměly točit. Místo navození dobré nálady působí spíše naopak. Žalostný scénář, jako by vymyslel žák základní školy o polední pauze. Děj je navíc dost zmatený a konec s citací typu: "Skončí to šťastně, však už to znáte", zatloukl poslední hřebíček do rakvičky. Malé bezvýznamné plus si zaslouží pár vtipných výstupů Pavučince nebo snad snaha o nové pohádkové motivy, jako například neviditelná cesta. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na pohádku České televize je tahle nadmíru povedená. Je mi jasné, že trhám partu, když nestrhám trochu zbabělý konec a chudou výpravu. Mě se ale líbilo, jak je takhle pohádka podaná, velice mile mě překvapila profesionální kamera a výběr herců (zvlášť mladá dvojice svoje role zvládá víc než obstojně a Jirka Dvořák jako král... chce se mi říct konečně). ()

Reklama

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Tak musím říci, že ta pohádka sice nebyla nic zvláštního, ale přesto jsem uvažoval až o čtyřech hvězdách, protože Pavučinec a jeho dva sluhové jsou opravdu k popukání, zvlášť mne zaujaly ty Pavučincovy tanečky. Dost mi tam ovšem vadil ten vypravěč, takové věci do dnešních pohádek nepatří, to si mohla dovolit možná Štěpánka Haničincová, ale dnes je to už přežitek, zvlášť u "výpravné" pohádky by vyprávění nemělo nahrazovat děj. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Bohužel ty nový pohádky jsou povětšinou hodně blbý a toto je jasnej příklad. Za prvé se tam vyskytuje minimum herců, tzn. na zámku to vypadá, že žije jen král, královna a asi další tři lidi, kde jsou poddaní, stráže a další. Vždyť tam dřív bývalo lidí a lidí. No a pak to nehraní v podstatě všech, to je utrpení. Scénář a zápletka taky stojí za jantarovou hůlku a ta lesní královna, která šišlá, to už je jen vrchol ledovce. fakt děs ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně se vlekoucí báchorka, která mohla být klidně dvacetiminutovou jednohubkou. Modernizace v podobě "monitorové" studánky, nehezká dcera štolby a necharismatický princ Jaroslav s jedním přihlouplým výrazem a interaktivní mapou a pak povídání, povídání, povídání...potěšitelné jsou snad jen exteriéry, protože do interiérů nás filmaři nevzali, kromě jedné místnosti na Novém Hradě. Zajímavé taktéž je, že se nekoná pohádkový konec. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo se na zámku Náchod, na Kočičím hradě u Ostaše, na Novém hradě u Blanska, v Adršpašských skalách, na Státním zámku Náchod, NPÚ ÚOP v Pardubicích, Novém hradu u Adamova, v oboře zámku Opočno, v Oboře Žehušice, na Býčí skále a v CHKO Broumovsko. (M.B)
  • Když Klárka (Tereza Hladišová) ke konci filmu tančí před Pavučincem s rukama nad hlavou, má v jednom podpaží velkou díru, ve druhém ne. (Clar)

Reklama

Reklama