Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Ve své krátké stopáži a nosném námětu (Vánoce) Shrekolda dalece předčí zpustlého Shreka Třetího a tak tak se natahuje po Shrekovi 2. Parodování populárně-kulturních trendů nahradila Shreka snaha o perfektní Vánoce, ačkoliv nemá tucha, o co běží. Po úvodních, zajímavých sekvencích se seznamem nastupuje stará banda, aby se příběh pohnul k tradičnímu schématu - narušení - kolize - oddělení - lítost - omluva - všichni šťastně spolu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Už jenom ten echt trapný český název odsuzuje Shrekovy první Vánoce k jedinému zhlédnutí během jediného konkrétního ročního období. Konzumní pohádka, nárokující si pozornost celé vánočně naladěné famílie, která svůj čas toho času dělí mezi požívání mas jídla a juchání nad hromadami zbytečných dárků. SHREKoleda zosobňuje vše, co mi na současné podobě Vánoc vadí nejvíc. Nebudu chodit okolo horké kaše a rovnou přiznám, že jsem pokrytec, neboť rovněž smýšlím konzumně, vadí mi ovšem snaha „výrobců“ konzumních produktů dělat z nás, z každého jednotlivce, další tupou ovci ve stádě. Sám nevím, proč své dojmy grafomansky vylévám zrovna zde, když mi coby terč mohl posloužit kdejaký stupidní film, asi to bude souviset s Vánocemi, aktuálním čtením knihy 1984 a jakousi citovou zjitřeností, což si beztak jenom namlouvám, protože podobná nálada je nám podsouvána. Podobná nálada nese větší zisky. 45% Zajímavé komentáře: tron, hudryhudry, pravo ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastné a smradľavé.“ A dojíme a dojíme, však DreamWorks? Farebná animácia a prítomnosť všetkých obľúbených postáv zo shrek-univerza (manželka, Kocúr v čižmách, Oslík, Perník) sa však pravdepodobne postará o to, aby sa vyložene neurazili ani tí, ktorých toto "naťahovanie" (poznáte to, vznikne úspešný kreslený film, naň sa nabalia štyri pokračovania, dva seriály a osem veľkonočných a vianočných kraťasov) nemá rád. Čo sa mňa týka, ja som to s touto sériou vzdal už po SHREKOVI 2. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprostá zbytečnost, u které jsem chvílemi trpěl víc než u třetího dílu. Shrek je čím dál větší blb, Oslík už je tak ukecanej, že mě z něj bolí hlava a Kocour je tak už jedinej, u kterýho se člověk občas pobaví. Celkově jsem se zasmál asi tak 3x a celou dobu jsem si řikal, proč nás musej tvůrci takhle mučit. Jestli si totiž myslej, že to ještě někomu připadá vtipný, tak jsou na omylu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lepší než-li Shrek Třetí a stejně jako v jeho případě to zachraňuje především "Perníčkářek". Tolik ke kladům. Krátké, že? Zato záporů bude hned několik. Shrekova póza "nezájem, chci klid" již počtvrté v totožné podobě aktivně štve. O vlezlém Oslíkovi raději ani nemluvě. Jistou vánoční atmosféru a pár (doslova) zdařilých gagů krátkometrážnímu Shrekovi nelze upřít. Horší je výsledek o to více, že ze světa Shreka by se dalo k svátečnímu tématu vytěžit mnohem více. Ovšem i tak to stačí. K průměrnému a lehce zapomenutelnému zážitku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama