Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V thrilleru Zjevení se setkáváme již poněkolikáté (Memento, Hledá se Nemo) se ztrátou krátkodobé paměti. Tentokrát jí trpí krásná americká turistka Casie. Na křižovatce v malém britském městečku jí srazilo auto a po tomto indicentu se jí vymazaly veškeré vzpomínky. Naštěstí se jí dočasně ujala rodina řidiče, který jí do tohoto "jiného" stavu dostal. Casie však vůbec netuší, jak se do tohoto zapadákova dostala a navíc jí začínají pronásledovat hrůzné vize, které odkazují na její minulost nebo budoucnost (to si nepamatuje). A když na ní ještě začnou na ulici útočit podivná individua ví, že jediné co by jí pomohlo, je si vzpomenout. Ale to je právě to, co nedokáže. Do poklidného maloměsta se postupně vkrádá stín strachu a neznámé hrozby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (107)

ric 

všechny recenze uživatele

"Konečně" tu máme řádně vykradený Šestý smysl, i když je to variace na trochu jiné téma. Zpracování vůbec neodpovídá žánru, což by snad nebylo na škodu, kdyby to nevypadalo jako televizní dokument ála Strážce duší. Lehce napínavé finále si vysloužilo jednu * navíc. Škoda toho námětu, ten není vůbec špatný. Musel by se toho ujmout ale někdo výrazně schopnější. ()

endymion 

všechny recenze uživatele

Christina je sice pěkná, ale její postava je poněkud mdlá. Ostatní postavy jsou jen zástup v pozadí. Pointu lze díky přirovnání k "Šestému smyslu" a "Těm druhým" na přebalu videokazety odhalit už po pěti minutách - tedy v době kdy Casie sejme auto na komoru a ona vyvázně téměř bez škrábnutí. Škoda, z námětu i Christiny Ricci šlo určitě vymáčknout mnohem víc. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Popravdě Zjevení s Christinou Ricci mi sedlo. Tak akorát dávka mysteria, která nefunguje stylem rychlosti a šokujících momentů, ale buduje atmosféru pomaloučku polehoučku a to mi po pravdě sedlo, jak ulité. Dalo se z toho tématu, ale vytřískat více, takhle to bohužel zůstává v zapomění a to i díky tomu, že Gilbert už nic dalšího nepřinesl, což je docela škoda. Naděje tam byla. 55% ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Ten film je blbej jak troky. Ještěže se v něm vyskytovala Christina Ricci, která se stala jediným důvodem, proč jsem se vydžel koukat až do konce. A potom také jeden z té partičky prokletých čumilů, který mi neuvěřitekně připomínal mého souseda. Ten má totiž po patnácti pivech navlas stejný tupý výraz, jen s tím rozdílem, že mu výrazněji zčervenají oči. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Na filmu jehož děj mi silně připomínal starou povídku Raye Bradburyho Zástup jsem našel jen dvě pozitiva. Jednu hvězdičku za vystouplé bradavky Christiny Ricci, druhou za zajímavou atmosféru anglického venkova... a to je asi tak všechno... Ještě možná půl hvězdičky za Ioana Gruffudda, ale víc fakt nic. Zajímavý potenciál, který se nepodařilo naplnit... Škoda, páč Christině to tam po hříchu sluší... jo holka nám od dob Adams family vyrostla... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Na francouzském filmovém festivalu Gérardmer získal snímek Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Brian Gilbert obdržel cenu Fantasporto v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama