Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V thrilleru Zjevení se setkáváme již poněkolikáté (Memento, Hledá se Nemo) se ztrátou krátkodobé paměti. Tentokrát jí trpí krásná americká turistka Casie. Na křižovatce v malém britském městečku jí srazilo auto a po tomto indicentu se jí vymazaly veškeré vzpomínky. Naštěstí se jí dočasně ujala rodina řidiče, který jí do tohoto "jiného" stavu dostal. Casie však vůbec netuší, jak se do tohoto zapadákova dostala a navíc jí začínají pronásledovat hrůzné vize, které odkazují na její minulost nebo budoucnost (to si nepamatuje). A když na ní ještě začnou na ulici útočit podivná individua ví, že jediné co by jí pomohlo, je si vzpomenout. Ale to je právě to, co nedokáže. Do poklidného maloměsta se postupně vkrádá stín strachu a neznámé hrozby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (107)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní snímek s Christinou Ricci v hlavní roli přijde svým tématem jako naprosto zbytečný. Že nepřináší nic nového by nebylo zase až takovou brzdou jako naprosto ubíjející nuda ve velmi jednoduchém příběhu bez sebemenšího napětí či alespoň nějakého náznaku hrůzy. Budování temné atmosféry plného záhad a tajemství? Ani omylem. To už japonská kinematografie umí lépe a řekl bych, že by se u nich měli tvůrci přiučit. Film, který nezanechává žádné trvalé dojmy, je prostě špatný film a tento bohužel takový je. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, který měl opravdu dobrý potenciál, ale celkově se propadl. Stala se z něj postupně marná fraška s pokusem o solidní lekací drama, ale nezdařilo se. Dějová linie byla naprosto zmatená a záběry byly poskládány velmi hanebně. No zklamání je opravdu veliké. Nezbývá, než to shrnout a ohodnotit velmi slabě. 35% ()

Reklama

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté po dlhej dobe. Ch. Ricci je skvelá v tomto filme. Vedľajšie postavy hrajú bohužiaľ priemerne ale je fakt, že za úlohy, ktoré majú, tak sa ani nečudujem, keďže dokopy nemajú toľko úlohy aby ich herecké výkony nejako vynikli. Je tu pekne podávané mystérium. Je to vcelku slušný napínavý thriller. Má vcelku peknú myšlienku. Ja osobne tento film za horor nepočítam. Príbeh je vcelku zaujímavý. Je to film, ktorý môžem odporučiť ale s tým, že raz za čas. Celkové hodnotenie za mňa je 60%. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nebrala bych to tak tragicky. Ano, že to s Cassie není tak, jak by se mohlo zdát, se dá odhadnout z průběhu autonehody. Ano, scénář má (nejen díky tomu) v logice díry velikosti golfového hřiště. Ano, herecké výkony občas kolísají. Ano, téma není zase až tak originální. Ale originálně pojato je (i když se podobný motiv vyskytuje ve zde jmenované Bradburyho povídce i jinde), protože totožnost Přihlížejících je nápad docela slušný. Nesouhlasím ani s tím, že by Zjevení postrádalo tísnivou atmosféru - mě docela solidně studilo v kostech při úvodní i dalších scénách. A Ricciová s Gruffuddem rozhodně stojí za pohled. Být scénář a režie propracovanější, dala bych možná i o hvězdičku víc. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladou dívku Cassie (Christina Ricci) srazí auto. Po této nehodě ztratí paměť, takže neví co v malém městečku vůbec dělá. Žena, která ji srazila autem, ji přijme jako chůvu k dětem, aby Cassie aspoň trochu pomohla. Ve stejné době její manžel nalézá podivnou hrobku s výjevem ukřižování Ježíše. Cassie začíná mít předtuchy, kde vídává lidi z městečka umírat (včetně malého Michaela, o kterého se má starat). Jak souvisí podivný nález, předtuchy a vůbec to věechno ? Podívejte se :) ... Tohle byl filmeček přesně dle mého gusta. Je vidět, že není potřeba vrážet miliony dolarů, mít k dispozici desítky známých tváří, ale i s málem se dá vytvořit super film. Sice si pár nápadů půjčuje z Šestého smyslu, pár z Bible ale dohromady to dává příjemně mysteriózní horůrek, který trošku kazí jen uspěchaný závěr. . Ale Christina Ricci je zde opravdu nádherná, a jednou za čas se můžu s hvězdičkama rozšoupnout, ne? :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Na francouzském filmovém festivalu Gérardmer získal snímek Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Brian Gilbert obdržel cenu Fantasporto v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama