Reklama

Reklama

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (791)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jasné víťazstvo režiséra nad scenáristom. Bourneovská réžia (vážne nič proti, bol to slušný adrenalín) väčšinu času úspešne zakrýva chatrnú zápletku, ktorá sa tvári ako čosi omnoho inteligentnejšie, než v skutočnosti je. Pritom je scenár postavený na zbytočnom a nie veľmi fungujúcom koncepte a má plno logických dier (mamka a dcérka na miesto finálneho stretnutia stihli dobehnúť, zatiaľ čo ostatní tam uháňali autami 10 minúť šialenou rýchlosťou) a načisto predvídateľné záverečné rozuzlenie. Jednohubka. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Pete, vrazíme tam neokoukanou časovou smyčku, bourneovskou auťáckou honičku, sympaťáka z Lost a hereckou elitu, která ještě není na odpis a ono to vyjde.“….Vyšlo to tak na jedno zkouknutí a vyšumění z hlavy dříve, než sejdete ze zadní řady schody multiplexu. Ze začátku působí stále opakující se časová smyčka poněkud únavně, ale postupem času dokáže čím dál více zauzlující se děj aspoň trochu aktivovat otupělé smysly unaveného diváka. Krátká stopáž (bez titulků hodina a dvacet) a náhlý konec dokazuje, že rozpočtových 40 melounů na akční pecku opravdu není mnoho :o) ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý thriller. Má výborný a originálny príbeh o atentáte na amerického prezidenta počas prejavu v Španielsku zo šiestich rôznych pohľadov. Spracovanie je vynikajúce, dej je celý čas výborný, obsahuje množstvo zaujímavých prvkov a je mimoriadne dynamický. Všetky pohľady sú skvelo prepracované, vždy nový pohľad prinesie viac infomácií, ako ten predchádzajúci a vrcholom filmu je celá záverečná fáza z pohľadu teroristov. A veľkú pochvalu si zaslúži, že konečne sú teroristi z blízkeho východu zobrazení ako skupina inteligentných ľudí s premysleným plánom, čo sa moc často nevidí. Dobre zvládnutá je aj akcia, síce tej výraznejšej tu nie je až tak moc, ale v poslednej fázi už príde aj tá. Perfektná je automobilová naháňačka, zneškodnenie ochranky, ale aj záverečná scéna so sanitkou. Herecké obsadenie je výborné, Dennis Quaid ako ochrankár, Forest Whitaker v úlohe turisty a mnoho iných veľmi dobre obsadených úloh. Réžia a technická stránka sú špičkové, tu sa dá vytknúť iba niekoľko nepodstatných detailov, ktoré ani nestoja za pozornosť, hlavne, že kamera, strih a celkový vizuál sa postarajú o veľmi kvalitný zážitok. Uhol pohľadu patrí vo svojej kategórii medzi špičku, po mnohých stránkach je to skvelý film a nenašiel som žiadny výraznejší zápor. 85% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice svižně natočený thriller, u kterého se cítíte stejně jako když skládáte puzzle bez obrázku na krabičce. Každou chvíli vás něčím překvapí. Vyprávění té samé události z různých úhlů pohledu není totiž vůbec stereotypní a směr vyprávění v lecčem přípomíná Kiefernovu Dvacetčtyřku a v závěrečné honičce si jistě vzpomenete na Bourney. Herci (snad až na podivně působícího Foresta Whitakera) odvádí velice slušné výkony. Dennisu Quaidovi držíte place skoro hned od začátku a takový Matthew Fox vás znovu velice překvapí. Skvěle jsem se bavil. 80% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nikterak objevný, přesto ale pohodlně koukatelný thriller, který zaujme neuvadajícím tempem, ne zcela obvyklým zpracováním jedné události z několika různých pohledů a hlavně velice příjemnou stopáží. Pro mě příjemné překvapení, možná i proto, že už jsem celkem dlouho neviděl film, kde by byl americký prezident v ohrožení (což před nějakými 15-20 lety bývalo nosné téma celé řady tehdejších thrillerů, které jsem viděl :-P). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Značná podobnost se seriálem "24 hodin" není náhodná. Scénář se měl stát předlohou celé jedné série příběhů Jacka Bauera. (77Ivana)
  • Věděli jste, že Forest Whitaker nerad běhal? Je to skutečně tak, charakterní herec není žádným rychlonožkou, ale co mohl dělat... (Kailo)
  • Salamanca nebo Salamangka znamená ve filipínském jazyce „trik“ nebo „lsta.“ Slovo pochází ze španělštiny, jelikož Filipíny byly španělskou kolonií do roku 1521. (HellFire)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama