Reklama

Reklama

Láska podle předlohy

  • USA The Jane Austen Book Club (více)
Trailer

Nic vás nepřipraví na těžkosti života tak dobře jako romány Jane Austenové. Dokonalý návod jak žít ale stále neexistuje, i když se šestice současných Američanek snaží najít jej právě v dílech slavné britské autorky z konce 18. století...
Současná Kalifornie sice Velkou Británii v době regentství příliš nepřipomíná, jsou ale věci, které se navzdory uplynulému času a geografickým rozdílům nikterak nezměnily. I dnes je láska mezi mužem a ženou jedním velkým bludištěm, i nyní je třeba chovat přátelství jako oko v hlavě, i za velkou louží a v jiném století je příliš snadné narazit na společenské rozdíly, pokrytectví a pseudomorálku, které někomu mohou zničit celý život. A jak se naučit, kterak v takové džungli přežít? Nejlépe s pomocí děl Jane Austenové. Proto se také šestice Američanek pravidelně schází nad Rozumem a citem, Pýchou a předsudkem a dalšími romány a společně se pokoušejí četbou dvě stě a více let starých knih pochopit, co že to vlastně znamená život. A že jejich vlastní životní peripetie mnohdy připomínají osudy hrdinek Austenové? Asi to nebude náhoda. Pozoruhodné romantické drama natočila scenáristka a režisérka Robin Swicordová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Ač neznalec Jane Austenové (mno, tak ještě názvy děl), film o malém knižním klubu jejích obdivovatelkyň (a tak trochu i modernějších kopií postav z knih) jsem si opravdu užil. Zpočátku bylo trochu těžké se v postavách vyznat a urovnat si kdo s kým, ale postupně byly všechny krásně vykresleny a podbarveny skvělým citlvým humorem. Vše krásně šlape, nemáte nutkání se koukat na hodinky, a po 100 minutách se blíží kýžený happy-end, který je možná až moc sladký...ale budiž, hezké to bylo = 4*. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem čekal něco mnohem horšího a proto jsem potěšenej a veskrze pozitivně naladěnej. Jasně, že je to spíš pro holky, ale není to tak nezajímavý ani pro chlapy, koneckonců hraje tu Maria Bello...V životě jsem nečet Jane Austen a chvílema to vadilo, ale bavilo mě to i tak. Takže kdo máte rád hodně příběhů v jednom filmu, nenechte se zblbnout tradičně kreténským českým názvem a s chutí do toho. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA - Zde řeknu jen pár slov. Zejména to, že kdybych si býval přečetl některou knihu od Jane Austenové, rozhodně bych se u filmu tolik nenudil a určitě bych si x-krát sám pro sebe říkal: "Jo, jo, to v té knize bylo, to znám". Ale tahle autorka mě minula opravdu velkým obloukem, a tak to bylo pro mě docela utrpení. Ovšem nehaním to, věřím, že mnoho lidí to oslovilo, ale mě debaty o přečtených knihách prostě nebraly. Ještě že to bylo prokládáno nějakým dějem, kdy neznalost knih nevadila. S odřenejma ušima 60% (with J.) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že alespoň pro český překlad vynechali v názvu jméno Jane Austen - bylo by to hodně zavádějící a plno lidí by to ihned odradilo. Já s ní problém nemám - četla jsem vše, tudíž jsem měla i šajn, o čem tam ostatní mluví :) Je to celé takové krásně různorodé :) Postavy jsou dobře praštěné, ať už od dcery, která střídá milenky jako své adrenalinové sporty, kamarádka, která hledá svého 7mého manžela či žena, která místo toho, aby žila s muži či začala nějaký nový vztah, chová psi a veškerou pozornost věnuje jim :) Je to takové krásné, že bych mezi nimi chtěla také být :) A přesně to, ten film podle mě měl vyvolat :) Takže úspěch :) Je to úsměvné, je tam potřeba udělat plno důležitých rozhodnutí (nejvíce mě tedy rozhodila milenka dcery, která psala příběhy na základě smutných činů u ní v rodině - to mě fakt dostalo nejvíce) a hlavně je potřeba překonat plno překážek, než dojdeme k cíli :) Je to krásně natočené, žádné promlky ani zbytečné plky a Emily Blunt vypadá fakt neuvěřitelně usedle :) :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Akokoľvek to niektorí v komentároch odmietajú, znalosť kníh Jane Austenovej je k tomuto filmu nutná. A musia to byť knihy, vidieť nejaký film nestačí, to v klube Jane Austenovej aj vyslovene spomenuli. Tak mi veľa vecí uniklo a mohol som len vnímať príjemnú atmosféru filmu. A tiež vychutnávať ten spolok nádherných žien a jedného ajťáka, ktorý nevie, čo s peniazmi a snaží sa ich presvedčiť, že aj sci-fi stojí za prečítanie. Už dávno som nebol tak nerozhodný medzi dvomi a tromi hviezdami, ale prikloním sa dole, lebo fakt by mi tento film nechýbal, keby som ho nevidel. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Je možné se všimnout, že v jedné ze scén místo Maggie Grace přistává v růžové kombinéze muž. (mottty)
  • Kathy Baker byla původně obsazena do role Prudiiny matky Sky, ale později dostala roli svobodomyslné Bernadette. (Morien)
  • Pořadí knih čtených ve filmu - únor: Emma; březen: Mansfield Park; duben:: Northanger Abbey; květen:: Pride & Prejudice; červen:: Sense & Sensibility; červenec:: Persuasion. (Lenny.M)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno