Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Havárie v atomové elektrárně nedaleko Frankfurtu vyvolá v místních obyvatelích paniku. Nad elektrárnou se utvoří obrovský radioaktivní mrak, který se řítí na město Schlitz. Všichni obyvatelé bezprostředního okolí elektrárny jsou okamžitě ozářeni a 38,000 lidí během krátké doby umírá. Ti šťastní, kteří bydlí trochu dále, se snaží před radioaktivitou uniknout. Mezi jinými se o útěk pokouší i šestnáctiletá Hannah a její přítel Elmar. Elmarovi se podaří uniknout v poslední chvíli, ale Hannah se zdrží a je kontaminována. Jejich hluboká láska je však i nadále drží pohromadě: Almar umístí Hannah do sanatoria, líbají se, objímají, milují…Almar brzy zjišťuje, že je taky kontaminován. Ačkoliv se jejich situace zdá být beznadějná, jejich láska jim pomáhá překonat všechna úskalí. Možná, že nebudou žít navždy, ale budou bojovat za každý kousíček naděje a štěstí – a nakonec zjistí, že krátký život naplněný opravdovou láskou, může znamenat hodně… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

cariada 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl ,že součanému německému filmu dám za 5 mimo Bílého pekla. Ale tohle se mě prostě líbilo. Má to velice sugestivní náladu a člověk u toho zůstává docela dost pohnutý.Začátek byl poněkud nudný ,ale na štěstí trval jen 20 minut a pak to přišlo. Bylo zajímavé sledovat chování lidí před blížící se radioaktivitou místy dost bezohlednými ,ale kdo z nás by se asi choval jinak. První zásadní moment přišel ,když přejeli malého kluka a jeho sestra ho na silnici mrtvého drží v náručí a auta na ní troubí a pouze jedno z nich se jí snaží pomoc. Pak je velice smutná ta část kdy je Hannah v nemocnici ozářená a začnou jí padat vlasy.A když začne chodit do školy jak na ní lidi koukají a jsou poměrně zlý. Osobně bych čekal mnohem víc solidarity v takové situaci. A nakonci kdy i její kluk zjistí ,že je ozářený a jedou spolu do míst kde v kukuřici leží její mrtvý bráška ,aby ho pohřbili ,vzhledem k tomu ,že tam jedou asi měsíc až dva po havárie to asi není zrovna hezký pohled. Tenhle tip filmů mám rád at už to je Den Poté či Vlákna ,který se přímo zabývají atomovým výbuchem ,tady se jedná jen o ozáření. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie, príbeh sa vôbec nedrží knihy, to by ani nebol veľký problém, ale tá úplná beznádej a nesmierne veľká tragédia, ktorú zažila Hannah mi ani vôbec nepripadala tragicky, ako keby tvorcovia sa chceli vyhnúť tej tragickej časti filmu a nahradiť je nejakou love story, čo si myslím, že bolo obrovskou chybou. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Na to, ze nemecke filmy patria po francuzskych medzi moje naneoblubenejsie, to nebola az taka tragedia. Vsupovala som do filmu s "halo efektom" z CSFD, ale musim povedat, ze zbytocne. Rozhodne som sa nenudila, malo to rychly a plynuly spad, uvod, jadro, zaver a az na par blbych scen, nelogicnosti a gycov, musim skonsatovat, prijemne stravenych 105 minut. Btw: mlada vyzerala s tim skinhead lookom este lepsie ako s vlasmi. Inak, ziadna sranda, Bohunice su kusok za BA :) ()

Malakal 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že si můžu dovolit hodnotit filmy subjektivně podle pocitů a přehlédnout nějaké to klišé, zbytečnou scénu apod. Nikdy mě nenapadlo, že uvidím takhle dobrý německý film, při kterém budu trnout hrůzou díky tak naturálnímu ztvárnění zmatku po katastrofě. Věřím, že takhle nějak by to klidně mohlo být. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Toto sa nemeckym tvorcom skutocne vydarilo, necakal som, ze ma tato drama az tak dostane. Pred pozretim filmu som tusil nieco len okolo havarii v atomovej elektrarni, ale netusil som, co sa stane s osudmi hlavnych hrdinov, kedy sa komu, co stane alebo nestane. Tak preto aj ta stvrta hviezdicka. Niekedy je o filme lepsie vediet menej a o to viac su sokujuce tie zabery, ktore som ocakaval najmenej. Zial obsahy o filme popisuju kompletny dej filmu az do uplneho konca, co je skoda, takze chapem aj tie nizke hodnotenia. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Mezi 47. a 48. minutou můžeme zahlédnout český vůz Škoda Fabia. (Skarface)
  • Založeno na velmi úspěšném románu od spisovatelky Gudrun Pausewang. (Valsadora)

Reklama

Reklama