Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znáte to, převlíknete se za rajcovního andělíčka a jdete požádat svou snoubenku o ruku. Jenže ona místo nadšeného “ano” dostane infarkt a před vašima očima to s ní sekne. Pech co? Nic horšího už se vám v životě stát nemůže. Pak si zajdete s kámošem na jídlo do bufáče, kde vás zaujme jedna pěkná zrzka, jen tak ze srandy jí nabídnete svatbu, spoustu družiček a obří dort. Ale co když řekne, že do toho praští? (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Guzmicz 

všechny recenze uživatele

Jak udělat parodii na romantické filmy s ujetým humorem a bez zbytečných fekálností? Zde je důkaz, že to jde! Tento film obsahuje typický scénář romantického filmu, který tvůrci překopali do takové komedie, která dokazuje, že není potřeba film přeplácat úchylnostmi a fekálnostmi, aby mohl být vtipný. Vřele doporučuji. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Niekedy človek v kalných vodách nájde skutočne milú a neskutočne zábavnú romantickú komédiu, ktorá je navyše skvelo obsadená. Ak nie ste príliš konvenčný, skutočne vás čakajú salvy smiechu okorenené originálnou dejovou linkou, so skutočne nádhernou, charizmatickou a celkovo úžasnou Islou Fisher. Ten Borat teda má ale šťastie! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle netradiční romantická komedie na mě po celou dobu působila dosti bizarním dojmem. Její úvod, ve kterém Anderson (zajímavý Jason Biggs) jde v kostýmu Amora požádat svou milovanou dívku o ruku a ta při tom dostane infarkt a umře, považuji za velmi povedený. Kdyby solidně nastartovaný film se skvěle truchlícím Biggsem pokračoval takto nápaditě, neváhal bych s vysokým hodnocením. Ale množství podivně se chovajících vedlejších postav, kterými je film doslova zahlcen, dělají film rozpolceným a ústřední dvojka Biggs a Fisherová se v něm maličko ztrácí. A aby to nebylo málo - Andersonovi se zjeví jeho bývalá mrtvá dívka a dá se dohromady s mrtvým milencem. První polovina je skvělá, ale v té druhé to tvůrci přepálili. Výsledkem je sice vtipná a příjemná romantická komedie, ale jako celek je rozpačitá a pohybuje se svým vyzněním na hraně parodie. Což je opravdu velmi bizarní mix. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Mám "úchylku" na Jasona Biggse - považuji ho totiž za dobrého jak komediálního, tak dramatického herce. To ale není důvod, proč jsem se rozhodnul dát mírně nadprůměrnému (přesných 7/10) AMOROVĚ ÚLETU čtyři hvězdičky._____ Výchozí situace, kdy se dva lidé rozhodnou vzít, by nebyla ničím originální, kdyby Jemu se předtím při požadavku o ruku nepovedlo "zabít" (infarkt?) svou přitelkyní a Ji by nenutili rodiče k sňatku s - asi - homosexuálem, který jim přijde milý._____ Příjemná stopáž spolu s nápaditou výchozí zápletkou má ale jeden vážný nedostatek: naprosto nezajímavé titulní dva hrdiny, kteří se chovají impulzivně a není to ani trochu vtipné a ani roztomilé. Na druhou stranu taková změť vedlejších figurek, které jsou dobře a nápaditě napsané a vždy pobaví se jenom tak nevidí._____ Sympatická mi je i snaha natočit film "nežánrově", resp. onu žánrovost a potěchu z ní co nejvíc oddalovat - když se na Jasona řítí auto, ve kterém sedí jeho milá a srdcem cirukusák a vypadá to, že ho omylem srazí, zastaví těsně před ním... a pak ho srazí. Tenhle typ humoru je typický pro celý film._____ Oceňuji, že se tvůrci snažili kontextualizovat žánrové prvky a scény z jiných romantických filmů či klišé a schémata pro ně typická do nových vypravěčských rámců (a tak otec místo prstenu svému synovi dává prsten... na penis, židovská rodina nevěsty se snaží prorazit s židovskými hračkami jako např. hula-hop ve tvaru židovské hvězdy a rodina ženicha si zase užívá sexuálních hrátek)._____ Jsem rád, že za svou "úchylku" se nemusím stydět, protože Biggs sice možná bude mít do smrti nálepku "ten, který píchal koláč" (jablečnej...hm :-)), ale vybírá si kvalitní scénáře, které ve výsledku skončí jako nadprůměrná žánrová záležitost, která ale nemá ani na boha v podobě Kevina Smithe a bohužel ani ne na přeceňovaného Apatowa. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Z amerických rom-kom už asi nejde vytřískat víc, takže je to všechno stejné a ve finále nudné, protože pořád dokola už to nebaví nikoho. Tady mě nalákala na špek Isla Fischer - je úžasná vždy a nikdo ji nestáhne dolů. Amorův úlet je průměr. Když zrovna není nic v televizi, tak tohle je asi nejmenší zlo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Po záverečných titulkoch sa na mieste pre fotografovanie obvinených objaví scenárista a režisér Michael Ian Black s ceduľkou, na ktorej je napísané "For Martha". Bol to odkaz pre jeho ženu Marthu Hagen. (U_S_O)
  • Film se natáčel v City Island v Bronxu a v Staten Island v New Yorku. (rafix)

Reklama

Reklama