Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell opět hraje totálního pošuka a zdatně mu sekunduje John C. Reilly. Sice jsem se dozvěděl, že existuje nějaká necenzurovaná verze, která je mnohem lepší a já viděl tu cenzurovanou, ale ani tak nemůžu říct, že bych snad byl zklamanej. Zase jedna z řady pošahanejch komedií s W. Ferrellem v hlavní roli a na tyhle filmy já můžu koukat skoro pořád a vždyky mě rozesmějou. 75% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nářez - tak tahle komedie má opravdu KOULE! Ani nevím proč , ale v náladě co jsem měl mě tahle komedie natolik sedla, že jsem se vyloženě bavil. Ferrel a Reilly neskutečně rulují po celou dobu. Neskutečné sledovat dva chlapy ve 40ti letech co jsou jak děti. Chubaca 4ever! (1000 komentář na csfd - fuck yeah!) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako cekal jsem, ze to bude sranda, ale rozhodne sem necekal, ze to bude takovejhle mega brutalni namrd. Nevim jak normalni verze, ja videl unrated a diky bohu za to. Ferrell a Reilly jsou naprosto hyper brutalni dvojka vypatlanejch dementu, 40 lety hovada, ktery se chovaj jak desetilety, ale jeden druhymu nijak neprekazi, naprosto perfektne se doplnujou a celej film tahnou kupredu, protoze neuplyne par minut, aby neudelaly nejakou kokotinu. Vyvoj pribehu je sice jasnej od zacatku, nenavidi se, sprateli se, jenze tady to de jeste dal a pak se zas nenavidi a zas sprateli a at uz sou zrovna kamosi nebo ne, vubec na tom nesejde, protoze bud delaj problemy jeden druhymu, nebo spolecne svymu okoli. Vtipy jsou sice vetsinou dementni, ale stoprocentne zabavny a kolikrat se objevi i neco originalniho. Navic je dobre doplnuje Richard Jenkins jako fotrik, kterej to kolikrat taky pekne rozjede. Necekejte zadnou inteligentni komedii, ale hodinu a trictvrte ve ktery Ferrell a Reilly neslezou z obrazovky a radi jak tornada a diky unrated verzi je to kolikrat taky pekne sprosty. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u Poloprofesionála, od Willa Ferrella se mi nejvíc líbí podceněný snímek Old School (Mládí v trapu tuším) a vůbec beru víc jeho filmy, které spíše nežnou úspěchy a ani v bodovém hodnocení si moc nevedou. Prostě se mi líbí jeho filmy, kde ze sebe nedělá vyloženého debila. Bratři z donucení jsou někde na půl cesty mezi ferrellovskou "klasikou" a těmi podceněnými snímky. Vypráví o dvou bratrech, vlastně nejdřív o jednom chlápkovi, kteří i ve 40 letech se chovají jako puberťáci, honí si brko při vysílání aerobiku, žádné zázraky od nich čekat nemůžete. Já takové lidi tedy neznám, ale možná v USA jich je hodně a zaslouží si parodii. Když se tihle dva nevlastní brášci sejdou, nejde o žádnou idylku - naopak se začnou vzájemně štengrovat, tedy česky pošťuchovat, více či méně drasticky.   Nakonec ale dojde na tradiční ferrellovské usmíření a moralizování, takže jakýkoliv předchozí dojem z filmu stejně odvane pryč. Ano, pořád je tu ten suchý humor, kdy největší ptákoviny jsou pronášeny a prováděny s kamennou tváří a naprosto seriózně, ale přece jen si nemůžu pomoct, tentokrát to moc nefunguje. Asi proto, že skutečně Ferrel degraduje sám sebe, když se chová jako debil.   Disk patří k těm vydařenějším počinům na českém trhu, i když není kostelíčka bez kázáníčka, prostě ne vše je až tak růžové. Pozitivem je třeba množství zvukových a titulkových stop, slušný obraz (formátu 2,35:1) a množství bonusů. Negativem, že ani jeden z bonusů není otitulkován, nejen česky, ale vůbec. Navíc zde najdeme možnost pustit si film buď ve verzi, v jaké běžel v kinech (1:33:51), nebo v rozšířené verzi (1:41:16). Přiznám se, že jsem nezjišťoval, kde jsou rozdíly. Bonusy načíná veselý komentář herců a tvůrců, následuje pět rozšířených a alternativních scén (16:51), Line-O-Rama (5:43 - sestřih hlášek z filmu), Dale vs. Brennan (6:37 - další sestřih), nepovedené scény (4:07), hudební video (1:53), a konečně celá scéna prezentace (4:41) - jak již bylo řečeno, vše bez jakýchkoliv titulků. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia Ferrellovka aku som videl... (obsahovo, technicky, herecky...) toto som vážne nečakal! Mckay nahodí tempo pri ktorom som sa neustále smial a hlášky z Ferrellovej a Reillyho pusi snaď vyznejú 2x viac ako obyčajne... tieto dva "ksichty" ma nesmierne potešili a sprijemnili daný večer. Rozhodne som sa nenudil, v snímku sa nachádza množstvo scén, ktoré si človek vážne uchová v pamäti - nebudem "spoilerovať", veď nakoniec uvidíte sami... v rámci žánru 8/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)

Reklama

Reklama