Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

ARI50

všechny recenze uživatele

Tohle jsou borci co mají koule a věk aby roztrhaly vaše koutky protože tady je ten správný humor, zábava od první minuty tohle jsou skoro dědci a tak skvělé zahrály. Dívat se na nefakčenka a fakt dva zábavné magory je bomba a co mě překvapilo konečný dokonalý zpěv klobouk dolů. Celý film má super obsazení a každý má svoji roli velmi dobře zvládnutou a nemohl jsem se nudit pořád mě smích provázel výborný scénář a skvělé provedení. ()

lesumir

všechny recenze uživatele

Klasický Apatow!! Skvěle obsazené, skvěle napsané, místy totálně vtipné, gigantické, ale na druhou stranu zdlouhavé, moc vulgární a místy totálně trapné a nechutné... přesto nadprůměrné! Nevím, jak to ten Apatow dělá, ale mu se vždycky všechno povede úplně stejně. __ Není to film pro všechny. Pokud se nedokážete přenést přes to, že dva čtyřicátníci se chovají jako deseti letí fakani, tak se, prosím, nedívejte :-) ()

GILLWANDER

všechny recenze uživatele

Tupá antikomédia s dvomi extra tupými hercami, ktorí hrali ako dvaja najväčší kokoti na opustenom ostrove s názvom Kokotizmus. Trpel som, vtipné dialógy neboli vtipné ale príšerne detské a nesmierne ale nesmierne trápne. Boli momenty, keď som si myslel, že spácham samovraždu. Samozrejme som si film pretáčal, lebo pozrieť plný film by žiadalo odo mňa enormne úsilie. Som rád, že je to za mnou, už nikdy viac. Taký film a takých hercov treba poslať niekam, kde normalita nemá žiadnu cenu. 15% ()

D.Moore

všechny recenze uživatele

Willa Ferrella mám většinou rád, Johna C. Reillyho spíše výjimečně... Ale tady jsou si oba rovni - jsou trapní stejně jako většina filmu, v němž mě dokázali pobavit asi jen Mary Steenburgen a Richard Jenkins. Jinak to byla zbytečně obhroublá, hloupá až nechutná podívaná ve stylu loňského Holmese a Watsona. ()

Kryton

všechny recenze uživatele

Nářez - tak tahle komedie má opravdu KOULE! Ani nevím proč , ale v náladě co jsem měl mě tahle komedie natolik sedla, že jsem se vyloženě bavil. Ferrel a Reilly neskutečně rulují po celou dobu. Neskutečné sledovat dva chlapy ve 40ti letech co jsou jak děti. Chubaca 4ever! (1000 komentář na csfd - fuck yeah!) ()

• Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)
  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)