Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dva čtyřicelitetý dementi se stanou nevlastníma bráchama a je to sranda. Oba tam ze sebe dělaj fakt ultradebily. Chovaj se, jak osmiletý až na to, že čuměj na porno a honěj si. Šikanujou je malý děti a nutěj je lízat psí hovna v detailním záběru :D Navíc tam všichni pořád pronášej nesmyslně perverzní hlášky např. když žena Ferrellova bratra popisuje, jak by Johna C. Reillyho srolovala do kuličky a nandala si ho do vagíny a tam by bydlel a bylo by mu hezky teplo. Prostě fakt nekorektní humor plnej sprosťáren a neustálého fuckování. A na konci přiletěj vrtulníkem do parku a dávaj do držky malejm dětem :D :D ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že až nepříjemně aktuálně adresná komedie s parádními postavami (od obou titulních bratrů, přes třetího až nechutně nesympatického bratra, jeho chlípnou manželku - scéna, kdy svému milenci vypráví, že by chtěla, aby se stal kuličkou a bydlel v její vagíně je neskutečná), hodně dobrým humorem, sociálně kritickými odkazy (drzost dětí, praktiky korporací), dobrými herci (Ferrell je už sázka na jistotu,Steenburger je skvělá takřka vždy). A i ta závěrečná nutná katarze je naservírována dost slušně. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia Ferrellovka aku som videl... (obsahovo, technicky, herecky...) toto som vážne nečakal! Mckay nahodí tempo pri ktorom som sa neustále smial a hlášky z Ferrellovej a Reillyho pusi snaď vyznejú 2x viac ako obyčajne... tieto dva "ksichty" ma nesmierne potešili a sprijemnili daný večer. Rozhodne som sa nenudil, v snímku sa nachádza množstvo scén, ktoré si človek vážne uchová v pamäti - nebudem "spoilerovať", veď nakoniec uvidíte sami... v rámci žánru 8/10 ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická Ferrellova komédia a stále veľmi vtipná. Dokonca sa v kine po skončení filmu aj tlieskalo(a to ešte pred tou skvelou záverečnou bitkou - "Sticks and stones may break my bones but I'm gonna kick you repeatedly in the balls."). Je pravda, že rating dosť filmu pomohol a jednoducho keď Will povie shit či fuck a iné nadávky v akeľkojvek podobe, musím sa smiať. A že tu tých podôb bolo dosť... Dosť ma však sklamalo, že z kino verzie vystrihli dosť vecí z trailerov(auto, prevracanie regálu atď.). Dúfam, že to dajú aspoň do unrated verzie na dvd. Inak vo filme bolo aj zopár čudných momentov(bozk Dale a Alice...), ale tie vtipné stále vysoko prevyšujú. A vidieť Ferrella ako drevorubača a Reillyho ako kentaura - na to sa nezabúda. A hláška zahŕňujúca Fergie a Ježiša vysoko pravdepodobne zľudovie(minimálne v Usa). A debilom, ktorí sa tu hodlajú zase odbavovať štýlom, že Ferrell sa opakuje a že je už trápny a podobné somariny mám jednoduchú radu - nepozerajte to, tento film sa od ostatných jeho filmov nijako nelíši... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

No v niektorých momentoch som sa rehotal teda poriadne. Will Ferrell má neuveriteľne komický ksicht, ale ani Reilly neťahá za kratší koniec. Zo začiatku záplava nápadov a naozaj vydarených vtipov. I keď sprostých slov je tu požehnane a fekáliám sa film tiež nevyhol, všetko to má svoje čaro. Ku koncu sa táto celá šialenosť však začína brať nejak vážne a začína sa moralizovať. Pokazilo mi to inak veľmi dobrý dojem. 4* ušla len o malý kus. 65% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Umělá varlata, která Will Ferrell ve filmu používá, stála 20.000 dolarů a štáb mu je předal jako dárek. (HellFire)
  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)
  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)

Reklama

Reklama