Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (325)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Největší hovadina,kterou jsem kdy viděla. Přiznávám,že jsem neviděla celý film ale naprosto mi to stačilo abych tohle mohla tvrdit...Přišlo mi to jako příběh o dvou ztroskotancích, kteří zamrzli ve 13ti letech a zůstali tak u rodičů, protože jsou neschopní, zaostalí, nevzhlední a vymazaní...Brennan má projev i oblečení ve stylu pětiletého děcka a Dale se zase chová jako oplzlý puberťáček, který si každý den maští u porna ale nikdy v životě neviděl nahou ženskou nebo aby si na ni snad sáhl. Naprostý nesmysl a mrzí mě, že to musím říct, protože většinou shledávám práci Willa Ferrella za přínosnou nebo alespoň vtipnou tady jsem celou dobu co jsem se na to donutila dívat koukala s vytřeštěnýma očima a nevěřila jsem tomu,že snad tohle všechno mohl napsat(nebo se do toho zapojit)někdo jako je právě on....Takže jedna hvězda jen za jeho obsazení a za dobrý námět( ale VELICE špatné zrealizování). ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ba ne, pět * je moc. Jenže po té poušti plné sraček a romantických komedií, kde funguje jenom první půlka, je tu film, kde se s tím nemažou celou dobu. Jasně, že je to nadsázka celou dobu, ale když tu hru na 40letý puberťáky člověk přijme, je to fakt prdel. “Taky jsem chtel byt tyranosaurus, dělal si krátký ruce a běhal po dvoře. Ale pak přišel táta a říká, je ti sedmnáct, je čas to změnit. Tak jsem vystudoval medicínu… a pak jsem to všechno ztratil.” ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická Ferrellova komédia a stále veľmi vtipná. Dokonca sa v kine po skončení filmu aj tlieskalo(a to ešte pred tou skvelou záverečnou bitkou - "Sticks and stones may break my bones but I'm gonna kick you repeatedly in the balls."). Je pravda, že rating dosť filmu pomohol a jednoducho keď Will povie shit či fuck a iné nadávky v akeľkojvek podobe, musím sa smiať. A že tu tých podôb bolo dosť... Dosť ma však sklamalo, že z kino verzie vystrihli dosť vecí z trailerov(auto, prevracanie regálu atď.). Dúfam, že to dajú aspoň do unrated verzie na dvd. Inak vo filme bolo aj zopár čudných momentov(bozk Dale a Alice...), ale tie vtipné stále vysoko prevyšujú. A vidieť Ferrella ako drevorubača a Reillyho ako kentaura - na to sa nezabúda. A hláška zahŕňujúca Fergie a Ježiša vysoko pravdepodobne zľudovie(minimálne v Usa). A debilom, ktorí sa tu hodlajú zase odbavovať štýlom, že Ferrell sa opakuje a že je už trápny a podobné somariny mám jednoduchú radu - nepozerajte to, tento film sa od ostatných jeho filmov nijako nelíši... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak strašně předvídatelný film, ale nedá se nic dělat. Jsou tady scény, které se mi líbili a už jen představa J. C. Reillyho a Willa Ferrella jako nevlastních bratrů v jejich věku, kteří bydlí u rodičů, je výborná. Není to nic převratného, ale sem tam jsem se opravdu pobavil. Škoda, že ty scénáře jsou až tak jalové a nezaměří se i na příběh, ne jen na situace. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Radím ti okamžite dve veci. Prvá: už nikdy viac nepolož tie svoje hnusné, fľakaté ruky na moju krásnu mamu. A druhá: makaj nám vypísať šek aspoň na desať tisíc dolárov, inak ti strčím tie tvoje odporné naslúchatká do prdele tak hlboko, až budeš počuť, ako sa ti miešajú tvoje vlastné sračky!“ Je to niečo medzi 40% a 60%, ale mám rád humor Willa Ferrella (ktorému to tentokrát produkoval Judd Apatow a maličkú rolu si ukradol jeho chránenec Seth Rogen). Bavil som sa viac, ako u niektorých iných Ferrellových komédiách, napr. POLOPROFESIONÁL a RÝCHLO A DESIVO: ŠIALENÉ PRETEKY. Z posledného si Will zopakoval spoluprácu s Johnom C. Reillym (nominácia na Oscara za CHICAGO). Teraz našťastie John dostal vyrovnanejší priestor, čo je dobre, lebo tímová práca neovládateľnému Willovi pristane. Námet je dobrý, ale nie až tak dobrý, aby vydržal dve hodiny. Takže scenáristi dodávajú narýchlo nové postavy a vymýšľajú pod-zápletky s poučením. Ale musím dať 60% - vďaka dobrej práci s hercami (Adam Scott zručne zapadol do ferrellovského absurdného univerza), niekoľkým tvrdým scénam (videl som vo filmoch všeličo, ale „potieranie bubnov semenníkmi“ ma, pravdupovediac, zaskočilo) a tradične silným ferrellovským hláškam („Ty debil, si tu len preto, že sme si s otcom povedali, že tvoja mama je kosť, radi by sme ju pretiahli a retarda v dome strpíme.“) a dialógom („Mám zelený pás v karate.“ – „Ja na pásy neverím. Žiadny pás nedokáže nahradiť skutočnú silu. Ja som raz zvalil žirafu aj bez pásu.“ – „To sa nikdy nestalo, nebuď smiešny.“). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Film bol dovezený do niektorých kín s názvom "The Insane Team" (šialený tým). (Flipper)
  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)
  • Umělá varlata, která Will Ferrell ve filmu používá, stála 20.000 dolarů a štáb mu je předal jako dárek. (HellFire)

Reklama

Reklama