Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film. Ani by som ho nenazval westernom, hoci používa jeho rekvizity. Keď o ňom uvažujem celkovo, tak mi dochádza, že hoci mám rozporuplné pocity, jedinou vecou, ktorá mi tam vadila, boli tie nepravdepodobné, za vlasy pritiahnuté spôsoby, akými Brosnan zabíja Neesonových parťákov (hlavne nôž pustený zo stromu a železá na medveďa). Ten mystický záver samozrejme človeku vytlačí buľvy z jamiek, ale veľa vysvetľujú záverečné titulky, v ktorých je postava Wesa Studiho (Indiána sediaceho pri studni) označená ako Cháron. Možno v tom bola len bezradnosť tvorcov s ukončením príbehu, ale takto to dáva zmysel, je to zaujímavé, a navyše Anjelica Huston si tú rolu aj na malej ploche celkom vychutnala. Inak film samozrejme stojí na výborných, do značnej miery fyzických výkonoch hlavných dvoch predstaviteľov a majstrom Johnom Tollom nasnímanej prírodnej nádhere. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka o pomstě až za hrob, podávaná na pozadí nádherných scenérií. Nicméně to má ještě něco navíc a nemyslím tím velmi dobré výkony Brosnana a Neesona. Přirovnání k Proposition už tu několikrát proběhlo, ale mě to svým způsobem připomínalo i Apploosu, kterou jsem viděl dříve než Seraphim Falls. Také tam byla otřepaná zápletka, také to nebyl scénáristický skvost a také dialogy nestály za nic. Ale mě se to zkrátka líbilo a stejně tak se mi líbil Van Anckenův film. Prostě to na mě působilo opravdově a navíc se to nebálo i trošku zafilozofovat - Studi a Anjelica byli skutečným bonbónkem. Škoda toho konce, ale i tak je to velmi solidní záležitost. 75% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozhodne veľmi pekný príbeh, ktorý dostatočne vyhovuje charakteristikám oboch týchto žánrov (western, dráma) a má čo povedať. Nieje to úplne ten pravý western, ale určite je rozprávaný zaujímavým spôsobom. Je tu problematické určenie kladného a záporného hrdinu, kedy sa títo dvaja stretávajú v pochopiteľnom konflikte, ktorý končí jediným pre tento film prípustným spôsobom. Spracovanie je parádne, v hlavných úlohách s Liamom Neesonom a Pierceom Brosnanom. Je to skvelá dvojka a až je mi ľúto, že sa títo dvaja nestretli v nejakom filme, kde by boli parťáci a kamaráti ako napríklad Paul Newman a Robert Redford v Podraze alebo Alain Delon a Jean-Paul Belmondo v Borsalinovi. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Prvních třicet minut je naprosto famózních a pokud by se v jejich duchu nesl celý film, tak ihned po jeho skončení bezpochyby přeházím svou topku. Divák je od samotného počátku naprosto vtažen do děje a i přesto, že nejste seznámeni s podrobnostmi, tak doslova hltáte každou sekundu příběhu, který vám je servírován a užíváte si i nádherné scenérie do kterých je zasazen. Musím však bohužel konstatovat, že po shlédnutí celého snímku má topka zůstala nezměněna, jelikož dalších třicet minut má film pozvolna klesající tendenci, (což se vzhledem k již zmíněmému vynikajícímu začátku dá i pochopit...) ovšem poslední třetina filmu se již k veliké škodě dostává úplně někde jinde, něž by si tenhle snímek zasloužil... První třetina jasných 5, druhá 3.5, třetí 2, ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nádhernej pád serafínů. Muž proti muži je od začátku do konce velmi působivej film, ale od těch podobenství v druhé půli jsem čekal něco víc. Von Ancken přeci jen není nějakej kovanej artovej režisér. Kdo očekával western asi bude poněkud zklamanej. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Liam Neeson a Pierce Brosnan povedali, že pri tvorbe tohto filmu si užili najväčšiu zábavu vo svojej kariére. Ako deti milovali westerny a boli nadšení, že si konečne v jednom môžu zahrať. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama