Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Had leze z díry, vystrkuje kníry...a tahá se za ně šupinatou prackou a říká: "Bůhéa bhébrrrll Jar Jar Binks!!". Korea je nepochybně kulturně svébytný kout země, a vyplácání největšího rozpočtu za rok 2007 na přesun děje do USA a vytvoření světa, kde zlý obří had každých pět set let hledá "kouzlo", které ho přerodí v nebeského draka, a nebesa sesílají mocného válečníka ku pomoci dobré věci, by mohlo fungovat. To by ale scénář nesměl odpovídat standardům nejdebilnějších televizních dobrodružných filmů. Nemám problém s existencí a fungováním světa, který nám tu byl ukázán, ani s tím, že armáda zlého draka vypadá, jako by utekla z Epizody I (byť jsem se musel smát, a opravdu čekal, kdy ta retardovaná zrůdička pro dětské publikum - pardon, zásadní dějotvůrce Ságy Ság - svým mocným jazykem zastaví meč hlavního záporáka). Mám už trochu problém s masakrováním stovek středověkých vesničanů a novověkých měšťanů (včetně zakousnutí a vyplivnutí hadodrakem!!!) bez jediné kapky krve, protože tvrdím, že na to buď máte, nebo to nemáte dělat, protože pak vypadáte jako kreténi dávající na odiv, kolik jste měli peněz na výpravu, kompars apod., ale zároveň ukazující, jak jste se každičkou sekundu kvůli prachům báli o šíři divácké obce. Kde mám ale zcela zásadní problém, to je fungování elementárních dějových momentů. Dojde totiž kupříkladu k vyhrocené scéně, kde se hlavní hrdina - BTW mimozemšťan z Roswellu, zde nově střižený na Zaca Efrona - SPOILER!!! vrhne do střely určené hlavní hrdince, a dostane ji (střelu, ne hrdinku). Zvedne se nezraněn, nikdo neřekne ani půl slova, a jede se dál;) Přitom v duchu zachování kvality materiálu bych se spokojil i s takovou ubohostí jako "Tý jo, ještě že tě netrefil." Na druhou stranu vás takovéhle záseky alespoň můžou připravit na hustopekelný závěr, ve kterém se zničehonic SPOILER!!! zjeví hadus ex machina a "problém se vyřeší". Co na tom, že to absolutně nedává smysl, že?:) Nakonec máte tu katastrofák ze současnosti říznutý poctivými wuxia scénami ze středověku. Takový, kde se zabíjí po stovkách a tisících, ale nevyteče ani kapka krve. Jestli je tohle pocta, tak rozhodně ne stařičkým "peckám" jako byla Gappa. Tam jste totiž od začátku věděli, na čem jste. Tohle je jen něco naprosto nezvládnutého, co se schovává za prachy a pohledné CGI (takže zase za prachy). 20%, protože na odpad by to musela být zábava, kdežto tohle je teror. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidé si myslí, že časy draků u už pryč. Ale ty časy teprve nastávají…. během 20 minut nás seznámí se vším potřebným a bitva o osud světa může začít. Had řádí ve městě, padají budovy, létají auta. Digitální a zvukové orgie. Pak přilétají draci (chovají se jako vetřelci) a další příšery. Proti nim armáda. Takže dobrý, pokud Vám toto stačí ke štěstí a nevadí, že některé scény jsou zbytečné nebo trapné. P.S. připomíná mi to snad všechny fantasy co znám. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo Pána prstenů, zasazeného do 20. století.:-) Řekl bych, že jde o takový Transformers s draky:-) Efekty...dobry, zvuky...dobry, herci...ok, příběh....??? Ano, příběh je největší zklamání celého filmu! Chtěl bych napsat, že se jedná o romanticý příběh nebo o pohádku s draky, ale ani k jednomu to nesedí doslova. Asi takto...pokud nevlastníte našlapanou sestavu domácího kina, horko těžko budete hledat klady:-( Především za efekty 55% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tak tady se někdo moc koukal na Star Wars, Pana Prstenu, Akta X, Highlandera a kdo ví co jeste. Však po shlédnutí poznáte. Citace scén a kousky pribehu jsou tak okaté až hanba. Kdyby aspon toto béčko s velkým rozpočtem si na nic nehrálo tak to nevadí. Ouha už samotný pribeh nenaskýta nic nového. Něco co radi dělají němci (Uwe Boll, Emmerich) natočíly nyní i Korejci. Takže tu máme monstra co vše ničí a požirají. Jenže v pripadě Emmericha podobně bezduchá dílka zachranuji triky a herecká obsazení (Boll už začína taky , ale jen jemu ty patvary prostě neberu) . Triky nejsou kdoví jaké. Kdo někdy hrál nějakou hru tak nejlepe srovnejte videa z Warcraftu 3 , což je hra x let stará. Prijdete na to , že W3 má lepsi triky. Tady je okatě až moc vidět , že tolik penez na triky nebylo byt se snažily. No a bohužel je poznat , že vše zamereno na triky vytvori plytký pribeh bez scenare (k čemu , když vše vybuchuje, boří se a utíka) a herecké obsazení (nikdo mi známý neprisel , zrejme herci televzního formatu?). Stupidní dialogy nemluvě. Proč tam byly vubec agenti FBI nebo pripadně armáda , když beztak hrála druhé housle a pro celý film nic nejsou?Ke věemu vše jde tak rychle , že není možne se chvílema orientovat. Jednou se napadne LA a za par sekund je vše někde v Koreji (nebo kde je ona temna vez ?) . Velky potencial jako souboj armad se moc neukazal, par bitek je málo. Tranformers meli vice cool bitky :-D .Ty hvězdy jsou za začatek ve staré koreji a pak za vtipného černocha , ktery jako jediní mi v hlavě uvízl. Trailer napovídal něco více ! Asijci by měli přeci jen točit spíse akční , historické a hororové filmy. To jim jde moc dobre. Monster Scifi Akčnárny at nechaji němcum nebo Bayovi. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám nelíbil The Host, D-War se vyhněte obloukem. Megalomanská kravina za 45 milionů dolarů, z nichž většina zřejmě padla na triky. Ty jsou poměrně zdařilé (nepočítám-li momenty, kdy se kamera zastaví a ukáže nám ještěrku v celé své kráse). Demolice města v druhé půli je fajn (ačkoliv občas vykrádá Emmerichovu Godzillu a jiné monster filmy), vše ostatní je děs a hrůza. Jihokorejský režisér a scénárista Hyung-rae Shim zklamal na obou frontách. Dělá příběh zbytečně složitý, namísto vhodnější jednoduché premisy nám servíruje rovnou celou mytologii a rozjetý příběh zdržuje flashbacky, sny postav a podobnými věcmi. Postav je příliš a ti zlí se dokonce zjevují jakoby odnikud. Režie mu dělá bohužel ještě větší potíže a tak většina dramatických scén v jeho podání vypadá jako libovolný výjev ze série Scary Movie a nedokáže vypointovat ani jednoduchý gag (epizodka s hlídačem zoo). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama