Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

dopitak

všechny recenze uživatele

Jako příznivec Sue Townsendové musím Oscarovi oponovat, četl jsem pochopitelně (až na poslední díl The Prostrate years) komplet adrianovskou ságu v češtině i angličtině, a Američan Nick Twisp se křehkému inteligentnímu britskému humoru nemůže podívat ani pod ocas. Navíc, pokud se podíváte na roky vydání obou deníkových "konkurentů", musí vám být jasné, kdo od koho "opisoval". Nepokrytě dávám najevo, že C. D. Payne se velmi lacině s přidáním nepříliš vtipných sprosťáren, ale zato s chutí, svezl na oblibě leicesterského rádobyintelektuála. Omlouvám se za OT, film jsem zatím neviděl. ()

movie 

všechny recenze uživatele

50% Slibné obsazení a slibná předloha, YOUTH IN REVOLT ale nakonec je jen průměrným průměrem, což je škoda. Jako čtěnáře původní trilogie Mládí v hajzlu mě už od začátku udivovala jistá "vyměklost", která má skutečně hodně daleko od originálu, zatímco knižní Nick Twisp je skutečný hajzl, postava kterou zde hraje Cera jen mírně zparchantělým chlapečkem a i jeho (sic dost vydatné) alter-ego Francois ještě zdaleka není takový "zloun", jak by měl. Tohle srovnání by si ale zasloužilo samostatnou studii. YOUTH IN REVOLT by nejlépe vyniklo jako seriál, takhle je to relativně přijemné, ale zcela nevydatné "nic". ()

Reklama

Céčko 

všechny recenze uživatele

Michael Cera není a nikdy nebude Nick Twisp. Pokud takto špatně obsadíte hlavní postavu, nezachránil by to ani geniální scénář. Ale ten tu navíc není. Charaktery ostatních postav jsou také úplně jiné než v knížkách. Veškerý humor, genialita různých zloplánů a přetvářek tu naprosto chybí. Navíc je to celé takové seškrtané a skáče to od jedné pasáže v knize ke druhé. Převádění deníku na filmové plátno určitě nepatří k tomu nejlehčímu, ale rozhodně to šlo udělat daleko lépe. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ale vím, že to je celkem chytrá prdel, takže jsem se na filmové zpracování docela těšil. Snímek jako takový je ale jenom ubohým pokusem o laciné fóry, který člověk prozívá a i přes skromnou stopáž se často prosebně obrací na hodiny, aby sebou trošku hnuly. Výsledek - zbytečná nevtipná sračka. 40% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je otázkou, nakolik tvůrci pochopili původní předlohu a nakolik se nechali unést při castingu soudem manželky pana producenta. Ale MIchael Cera se svým ukňouraným hlasem se na hlavní postavu zoufale nehodí a navíc jí dodává místo intelektuálních imbecilní sklony. Ani samotné zpracování neoplývá nápady. Vzal se nejjednodušší mustr - tedy hlas v obraze. Takto filmaři postupují, když se jim nechce nic vymýšlet a jen udělat ilustrovaného průvodce, kde stačí sem tam vybrat nějaký záběr. Nač se vymýšlet s rozfázováním mluveného vtipu do obrazové podoby, když by to trvalo hodně času a dalo moc námahy, že? Jinak co se týká samotného tématu, od Prci, prci, prcičky už skutečně jde jen o rozmělňování již tak chabého nápadu, který je sice v knize vtipně popsán, protože autor pracuje s jazykem, ale ve filmu, kde se musíte vyjádřit obrazy, to zkrátka nefunguje. Nehledě na to, že to, co v knize skutečně je inteligentní a plné nápadů a vtipu, to je ve filmu podané formou pro současné teenagery a tzv. MTV generaci (vypnout mozek, pokud je tedy ještě co vypnout). Takže - docela mizerný casting, zoufalá kamera, minimum střihů, nepochopení předlohy a přizpůsobení příběhu lidem, kterým stačí, když se na plátně něco hýbe a je to barevné a občas u toho zní hudba. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/mladi-v-hajzlu.html ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Mládi v hajzlu: Original Motion Picture Soundtrack byl vydán 5. ledna 2010 Lakeshore Records. Samotný film obsahuje 19 skladeb a 9 z nich je přímo z oficiálního soundtracku. (griph)
  • V knižní předloze je Nickovi 14 let, zatímco ve filmu je mu 16 let. Michaelu Cerovi (Nick Twisp) bylo v době natáčení 20 let. (flyer.nick)

Reklama

Reklama