Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější americký panic Jesse Eisenberg v lehce komediálním a mírně dramatickém filmu o lásce, hledání se a práci v zábavním parku. Škoda, že Kirsten Stewart je sice dekorativní, ale hrát neumí. Proč je snímek situovaný do pozdějších osmdesátých let, je velkou záhadou, protože pro to není žádný rozumný důvod. Snad jen, aby u atrakcí v parku mohli furt dokola pouštět Falca. /28. 5. 14./ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Líbil se mě ten hlavní kluk. Chudák nějaká samička to s ním vždykcy rozehrávala a když šla situace do finále, tak si necrvnk, protože samička cukla. Tím si musel projít asi každej kluk. Někdy mě to přijde jako kdyby holky pořádali olympijské hry v odmítání kluků, protože jinak si neumím vysvětlit, kde vůbec holky vezmou tu drzost mě nechtít ! Pak ať se holky nediví, že se o nich tvrdí že mají divný myšlení, když si dovolí mě odmítnout. Vůbec celej film na mě působil, že věděl o čem je život.. Civilní, zábavný a citově upřimný příběh. Opravdu velmi příjemné překvapení. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Yo La Tengo: 1. "Satellite of Love" - Lou Reed ,2. "Modern Love" - David Bowie ,3. "I'm in Love with a Girl" - Big Star ,4. "Just Like Heaven" - The Cure ,5. "Rock Me Amadeus" - Falco ,6. "Don't Change" - INXS ,7. "Your Love" - The Outfield ,8. "Don't Dream It's Over" - Crowded House ,9. "Looking for a Kiss" - New York Dolls ,10. "Don't Want to Know if You Are Lonely" - Hüsker Dü ,11. "Unsatisfied" - The Replacements ,12. "Pale Blue Eyes" - The Velvet Underground ,13. "Farewell Adventureland" - Yo La Tengo ,14. "Adventureland Theme Song" - Brian Kenney , ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Greg Mottola .. Upřímná nuda. Zatímco Superbad stálo na realistickém základu - pubertálního dobrodružství několika mladistvých loserů - zde jsem příběhu a postavě, kterou táhne Jesse Eisenberg, vůbec nevěřil. Mottola ho ustavičně staví do situací a nutí vést rozhovory, kterým vůbec nevěřím. Navíc, osekal prakticky veškerý humor a vysadil jakékoliv svižnější tempo režie a celé je to hrozně ohrané. Jako ty písničky - přesto body bere především za použité 80's hity, které mají na starost nostalgickou atmosféru. ___ Kdyby momentálně hvězdička Kristen Stewart tak nestoupala na oblibě, měl by snímek samotný místních hvězdiček o mnoho méně, honiči. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Má láska opět nezklamala.Zatraceně vtipné černohumorné romantické drama(tuhle smrtelnou kombinaci já prostě žeru)Ve kterém doslova perlí a hláškuje jako o život Jesse Eisenberg,z něhož roste prvotřídní hvězda.Výborně mu sekunduje moje milovaná Kristen(za scény Jesseyho bych dal cokoliv:-) a vše krásně doplňuje Ryan Reynolds,kterej je dobrej vždycky.Film jede jako namazanej stroj,každá součástka zapadla přesně do potřebného celkového kontextu.Asi nejlepší film o mladých lidech,jejich povinostech,strastech a láskách co sem kdy viděl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Když hlavní představitelé jedí hash brownies a posléze jezdí na autodromu, hraje v pozadí skladba „Just Like Heaven“ od The Cure z alba „Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me“. (Trajektt)
  • Režisér Greg Mottola chtěl původně natáčet ve skutečném Adventurelandu, ve kterém pracoval, ale nakonec od tohoto úmyslu odstoupil, protože se park hodně změnil. Natáčelo se v Pittsburghu, v zábavním parku známem jako Kennywood Park. (HellFire)
  • Kristen Wiig se v jednom z rozhovorů přiznala, že nemá atrakce moc v lásce. (Brousitch)

Reklama

Reklama