Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 209)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že už jsem to v nějakém komenáři psala, ale filmů, u kterých mi tečou slzy ale zároveň se umívám, moc není! 3:10 je jedním z nich! A asi jsem padlá na hlavu (žádná novinka), ale mě konec nepřišel tupej a už vůbec né nerealistickej, popravdě jsem to čekala :) Russell Crowe mě opět utvrdil v tom, že je vynikající herec.. Tady si zahrál "gentlemana", ale zároveň nejhledanějšího zločince divokého západu. Proti němu se "postavil" rančer Christian Bale, který mě také opět přesvědčil, že je to herec hodný filmového plátna. Příběh vypráví o jejich spletité cestě k vlaku do Yumy, při které si vzájemně ovlivní život..:o) A tak si mě tento příběh získal :) za 80% SPOILER: Jediné co mi přišlo nerealistické: "To si opravdu ti banditi mysleli, že Wade (nejhledanějšího zločince) převáží jediný muž??" ..A ten "jakoby Wade" si opravdu myslel, že když jim řekne kam ho převáží, že ho pustí?? naivka :) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Podivný western, v ktorom sa logika totálne vykašlala na všetkých a vzala si neplatenú dovolenku. Aj napriek tomu jeden z najlepších zástupcov daného žánru poslednej doby, čím to? Najskôr tým, že konkurentov môžete spočítať na prstoch jednej ruky. Ale chuť na tento žáner mi veru na istý čas skazil. 50% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Western nepatří k mým oblíbeným žánrům, nicméně tenhle film si mě dokázal najít a nadchnout pro svou žánrovou čistotu, skvělé herecké výkony a prostě klasiku, která už se moc dneska neumí natočit. Konec mi sice přišel trošku přitažený za vlasy a jen těžko ze svého pohledu můžu pochopit, že by se něco takového mohlo stát, tím spíš na nelítostném divokém západě, ale budiž, rozhodně mi nijak nevadil, nezkazil zážitek z výborných předešlých dvou hodin a vlastně to tak asi i mělo být. Víc takových filmů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Western ako víno. Konečne film, ktorý vo mne dozrieva smerom k pozitívnejšiemu hodnoteniu (na rozdiel od filmov ako napr. Sweeney Todd či I Am Legend, ktoré s odstupom času vnímam čoraz negatívnejšie). Prekvapilo ma, aké to bolo akčné - hlavne v porovnaní s pôvodným, takmer čisto konverzačným filmom. Toto je proste krvou zafŕkaná westernová strieľačka s hromadami mŕtvol. Dobre natočená, dobre zahraná a s výbornou hudbou. A je to klasika, žiadne experimenty so žánrom. Síce moderne poňaté, ale pritom využívajúce tradičné westernové schémy - čo mňa osobne náramne potešilo. Výhrady smerujú k scenáru - niektoré dialógy sú trošičku jalové (hlavne na začiatku filmu), občas zarezonuje nemiestny pátos. Záverečný masaker a jednanie postáv sú mierne WTF, ale len na prvý pohľad. Keď sa nad tým trochu zamyslíte, zistíte, že presne k tomuto to smerovalo a presne takto musela byť "tá hra dohratá". 8/10 a možno vo mne dozrie na viac. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..kolik je hodin? Asi 10 minut po třetí…. Špičkové obsazení, kde vyniká herecká různorodost Ch.Bale a drsňáctví R.Crowe je jen třešničkou na zajímavém příběhu s vydařenou zápletkou. Na western možná příliš ,,komerční“, ale lidi se chtějí bavit! Štve mne, že nevím komu držet pěsti a přitom jsem smířen s tím, že umře. Kdo? Schválně… zatracený vlak, nikdy na ně nebyl spoleh…. P.S.:A tak překvapující je pro mne jen fakt, že film uvedl na náš trh Intersonic. Ale třeba i zde se blýská na časy…. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Týden před koncem natáčením zasypal sníh ulice, které měly být podle scénáře vyprahlé. Dělníci museli vše očistit a pro další úpravy bylo zapotřebí 89 náklaďáků suché zeminy. (Witta)
  • Nádherný kolt se zlatým křížem na střenkách rukojeti, jejímž majitelem je postava Bena Wada (Russell Crowe), nese označení "The Hand of God Colt Single Action Army 4 3/4 Fast Draw model - .45". (Rodimus)
  • Rozestavěná budova, kterou Ben (Russell Crowe) a Dan (Christian Bale) během závěrečné přestřelky probíhají, původně měla být dokončena, produkci však na její dostavbu nezbyly peníze. (Matty)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno