Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Něják nevím co s tím.. Na jedné straně musím uznat, že trojmatkovská trilogie je tímto uzavřena velmi důstojně. Argento se s tím nemaže a rozehrává HC horror plný kvalitních masek, paranoidní atmošky a výživného gore, nešetří nikoho (ani ženy a batolata) a i ty triky, kde šáhnul po levném kompjůtru nevypadají něják zásadně nepatřičně. Na stranu druhou mě to prostě nestrhlo tak jako parádní a umělecky vypiplaná Suspiria a navíc jsem měl pocit, že se to dost táhne. Na drobnosti nad kterýma divák občas protočí oči (a které vychází z toho, že Argento některé věci prostě neřeší, protože to je jeho svět) jsem si sice zvyknul ale i tak mě to občas ruší (ale to už je součást jeho rukopisu).. Takže rozhodně je to mnóóhem lepší než Inferno, ale přes všechny klady to Suspiria prostě není. Každopádně ale doporučuju zkouknout a udělat si vlastní obrázek, protože ty niance jsou zde hodně subjektivní a každému to sedne jinak. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Já se docela těšil. Jsou jen 2 možnosti (jak já to vidím) a to, že,buď už prostě nešlo znovu zopakovat feeling z předchozích 2 filmů, které atmosférou doslova přetékají a nebo Argento ztratil jiskru, nebo jak to nazvat. Dodnes nechápu, proč sakra čekal 27! let, aby to dokončil, páč...zasazení do ´´současnosti´´ ten film akorát potopilo, než co jiného. Jsem si naprosto jist, že pokud by to udělal v 80tkách, bylo by to o 300% lepší! Nevím proč, ale 2.pol.filmu mi silně připomíná 3 Dny Kondora nebo Civil War z 3.kpt.USA:) Dále zde vznikl opravdu zajímavý paradox, kdy jsou krvavé scény pohříchu to nejlepší, co lze v tomto jinak veskrze průměrném filmu, nalézti. Protože...to co já považuji za celkem zbytečné (tj.krvavé scény) u předchozích 2 filmů z trilogie, je zde naopak tento handicap...proměněn ve výhodu. Nejvíce jsem si užil skvělou scénu na hajzlíku ve vlaku:) Závěrečná konfrontace, ke které se má správně budovat atmosféra už od začátku...se odbyde během posledních 5(!)minut a jejíž vizuální ztvárnění, si pan Argento tajně vypůjčil z novějších dílů Hellraisera a Silent Hillu. Ona 3.matka, která dle popisu už v 1.filmu, má být ta nejkrásnější (jo, nebyla nejhorší, ale na svou představitelku z Inferna nemá,ale zase oproti ní ukázala vyvinutý hrudník:) a hl. nejmocnější. No...pardón, ale fakt ne. Tak jak nám autor této trilogie tvrdil už od úplného začátku, že z ní máme mít fakt nahnáno, tak těch pár komorních výbuchů násilí na ulicích Říma, ve mě tento pocit nevyvolávalo ani omylem. Musím též varovat rodiče malých dětí (přesněji mimin), aby se raději nedívali na scénu na mostě, páč ta zamávala i se mnou a to děti nemám. A o hudbě (byla tam nějaká?) se nemá smysl asi zmiňovat vůbec. Včetně toho gothic metalového úletu v koncových kreditech.:) Claudio Simonetti (mj. geniální Demons 1+2), má zřejmě již své nejlepší roky...též za sebou:( A absolutní hřeb do rakve byl ten debilní a naprosto nepřístojný smích 2 přeživších postav, hned poté, co vylezou z jakési obří pukliny v zemi. To mě dorazilo. Takový WTF? moment. Musím ale pochválit (alespoň něco,krom příjemných propojovacích narážek na Suspírii) pěkně efektní... byť velmi rychlý způsob smrti, Matky slz. Ten byl opravdu cool, abych použil to příšerné nečeské slovo.:D P.s.chudák Udo Kier, ten dopadl. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Když vás na hororu od legendy žánru, jenž je plný over-the-top brutality, nechutností a snahy o napětí a nepříjemnou atmosféru, nejvíce potěší stylové úvodní titulky a několik odhalených koz, je něco (hodně) špatně. Pro některé zaryté "argentovce" možná dobrý drsný horor v duchu jeho kultovních děl, pro mě pouze těžce béčkový sick shit hodný (rychlého) zapomnění... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak už jsme měli možnost poznat díla tohoto pána horrorů, neexistují pro něho žádné tabu. Hromada mrtvých, litry krve, podřízlé krky, useklé končetiny, kanibalismus, nahota – to vše můžeme zhlédnout i v tomto filmu. Odborníci sice říkají, že Suspiria byla lepší než Matka slz, ale mě se tento snímek líbil skoro po všech stránkách. Hudbu složil opět Simona Simonetti, který jí měl na starosti i v Suspirii. Skvěle do filmu zapadala, chvílemi byla mysteriózní, strašidelná, temná – prostě každá scéna byla dobře podchycená a skvěle podbarvovala atmosféru. Efekty dělal Sergio Stivaletti, takže bylo na co koukat. Kamera zabírala detaily do nejmenších podrobností, až to bylo někdy i dost nechutné. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Pri niektorých 5* komentároch som sa teraz spätne dobre pobavil. Ostatne kvôli nim som si tento film stiahol, holt nemal som to robiť. Najlepší horor poslednej doby? ha ha ha dobrý vtip až mám podozrenie že bol napísaný 1. apríla. Nechutné, zvrhlé, zvrátené, pôsobiace lacným televíznym dojmom. Hlavná hrdinka- knihovníčka Sarah (A.Argento) vzdialene pripomínala Rachel Weisz z Múmie až na to, že nebola zďaleka tak sympatická a o herectve si môže nechať zdať. Dialógové pasáže celkom ušli, až do chvíle keď prišla k slovu samoúčelná brutalita. Ale jedno pochváliť musím. Konečne sa hlavná hrdinka v životnej situácii nechová stupídne a dokonca si vyzuje podpätky aby jej beh po schodoch nebol počuť :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Natáčeno v Římě, Turíně a Ternu. (Chatterer)
  • Soundtrack pro tento film složil Claudio Simonetti. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama