Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (196)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Trvalo dlouhých třicet let, než Dario Argento uzavřel svou „mateřskou“ trilogii. Bohužel poslední díl se mu HRUBĚ nevydařil. Příběh třetí Matky postrádá souvislý děj, což mnohdy působí vyloženě hloupě, nedodělaně, až amatérsky. Ostatně Argento byl na štíru s vyprávěním příběhů vždycky, jenomže zatímco v ostatních filmech se mohl divák spolehnout alespoň na výtečnou atmosféru, nápaditou kameru či sugestivní hudbu, tady nefunguje prostě nic. Scénář je až dětinsky prostý, herecké výkony úděsné a občasný náznak solidního gore v dnešní době už nikoho nerozhází. Pověstným hřebíčkem do rakve je pak imbecilně zjednodušený závěr, po kterém mi hlava s plesknutím spočinula v dlaních. Dle mého názoru neměl tenhle film nikdy vzniknout, protože Argento si tak zbytečně kazí pověst... ()

piserius 

všechny recenze uživatele

No není to špatné, ale ten konec se podle mého dal udělat úplně jinak. Konec mi přišel hodně levný, ale zbytek výborný. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Pošahaná mystika. Horor a napětí? Spíš někdy k smíchu to laciné oblbování všemocnými čarodějnicemi, démony a dalšími nesmysly, proti kterým opět nesmyslně stojí nevinná studentka, která dokáže zdolat nadpřirozené síly. Co naplat, lidí klamou a chtějí být klamáni. Pro tuto skupinu může být film něčím super. Nakonec potvrzují to i rozporuplná hodnocení. Ale to je nakonec dobře. Každý divák si najde své. ()

Pussycat18 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle mě fakt vytočilo. Co to, proboha, bylo? Už při první scéně jsem se zarazila u absolutně trapně odvedeném způsoby brutálně směšného zabití jakési inteligentní vokurky, kdy oběšení na vlastních střevech mělo působit jako jak??? Pak jsem tomu dala šanci, když se té hlavní holce sami otevřeli dveře v muzeu...no dobrý, tak, holka, dej tomu prostor, třeba to překvapí, říkala jsem si. Nepřekvapilo. Stačilo mi to do chvíle, kdy se tam dvě baby váleli po posteli (což mělo bejt asi sexy?) a přišel kdosi, aby té jedné vypíchal oči, což mi ostatně přišlo jako jediné, na co se Argento zmůže a zřejmě tomu říká vrchol hororovosti. Mě to přišlo spíše jako vrchol nevkusného hnusu. Takže naštvaná a znechucená jsem film ani ne v půlce vypnula, placku vyndala a rozflákala totálně na hadry, protože takovej nevkusnej brak v mý filmotéce teda nebude!!! :-( ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Těžké rozhodování mezi 3 a 4 hvězdami. Ve srovnání se starými Argentovkami je to jen průměrný kousek, i když mistrův nejlepší od Opery, na druhou stranu v současné hororové produkci jde určitě o nadprůměr. Ve prospěch filmu mluví lahůdkové gore, několik moc napínavých momentů, pěkná hudba a úžasný závěrečný titulkový song...technickou stránku kazí jen občasné nevzhledné digitální omalovánky a taky mě trochu mrzí, že Argento upustil od svého výtvarného trademarku a podává nám kousek, který vzhledově nemá daleko k televizní produkci. A finále je příliš rychlé, rozhodně bych uvítal větší masakr. 70% ()

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Tak opět ...si rýpnu do zdejšího hodnocení, které opravdu není na místě. Nebudu se nějak dlouze rozepisovat, jelikož kritických komentů je zde už více než dost, ale... dočetl jsem se zde, že by to snad měl být jeden z nejlepších, či snad nejlepší horor roku 07. Kdepak, spíše bych film označil za jeden z nejhorších... Doporučuji si přečíst komentáře uživatelů: Cervenak, Marv, Cortesz a zdenny ..... jsou velmi pravdivé a bez váhání bych se pod ně podepsal. Zmínit musím neskutečně přehrávájící Asii Argento, (která je sice docela pěkná " kost ")..." údajně " děsivá scéna na posteli budiž toho důkazem. Prý velmi dobrý herecký výkon, dovolte, abych se hlasitě zasmál ! Také jsem se zde dočetl, že by to měl být závěr jakési trilogie, no ...k tomu snad jen dodám, někdy ve velmi vzdálené budoucnosti možná (až mne přejde vztek) omrknu. Pětihvězdičková hodnocení... (i od několika zdejších hororových " fajnšmekrů " mi nejde na rozum). Milovníkům hororů doporučuji vyhnout se tomuto paskvilovitému kousku obloukem ... ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

jisté fragmenty obrazovosti ve mě zůstaly i po pěti letech.. práce s kamerou v pár okamžicích je pro mě poučná a navěky platná, bohužel příběh byla taková zvracenina.. ()

rsimonyi

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neviděl tento nový film a závěr trilogie, ale jsem zvědavý jak vyústí film o "třech matkách" z klasických hororů Suspiria a Inferno po celých 27-letech. Uvidíme ()

pwh 

všechny recenze uživatele

Na CSFD mě nedávno překvapily nadšené reakce na poslední horor Daria Argenta. Z několika předchozích jeho filmů by se zdálo, že už je dávno za zenitem. Jenže z tohoto filmu jsou nadšeni titíž uživatelé, co zavrhují ty jeho sračky z posledních let. Navíc jde o závěr volné trilogie spojené motivem čaroďejnic a první z této série - Suspiria - je asi to nejlepší co tenhle béčkový klasik kdy zplodil. Zkrátka čekal sem hodně...a nevyhnul se zklamání. Uznávám, že je to lepší než pár jeho posledních kousků, ovšem slabší než Suspiria (která nakonec taky neni žádnej klenot). Kvalitativně je to tak remíza s prostředním dílem trilogie nazvaným Inferno. Oba předchozí díly ovšem převyšují La Terza madre výtvarnou stránkou. Ta je tentokrát spíš sterilní. Jedinou zajímavostí je ladění kamery do tak temných tónů, že jsem si musel silně zvýšit jas a kontrast na monitoru, abych vůbec něco viděl. Jinak je tu vyšší rozpočet než dřív, víc krve a vnitřností a víc efektů - bohužel často dost samoúčelných a občas vyloženě nesmyslně použitýc. A pak tu méme typicky argentovské nesmyslné chování postav, diletantské herecké výkony a hudbu křečovitě se snažící znít co možná nejděsivěji. Jako u jiných jeho filmů, nesmí se tu moc přemýšlet. No do půlky to ještě šlo. Tak na 4/5...ale pak ta přehlídka efektů a nechutnosti začala působit trochu únavně. Pár kladů a dobrých momentů se přecejenom najde. Asi zůstanu u 3/5. Mezi současnou hororovou produkcí je to přecejen nadprůměr. ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Rezia = B-katergoia.Herecke vykony = nic moc.Asia Argento = jej herecke vykony su ako Britney Spears. Nechapem naco je v takomto filme niekolko gore scen,ked to ma dej a atmosferu ako princezna Fantagiro. Dario bez uz do dochodu a reziu nechavaj ludom ktory to vedia(AJA,Balagueró,,...) ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Dario natočil posledný diel trilógie o matkách. A posledný počin? Priemer. Hlavná hrdinka v podaní Dariovej dcéry pobehuje celý film od domu k domu, z kláštora do kláštora a na každom mieste sa odohrá nejaká tá rituálna vražda. Tie sú však zvládnuté veľmi dobre (veď uvidíte:D). Príbeh nie je nič extra, herci priemerní a k tomu ten sladký happyend. Perličkou je účasť Uda Kiera. Btw. Spomínaná ľakačka je fakt vymakaná:D ()

pend 

všechny recenze uživatele

Zakončení celé trilogie. Asi nejslabší film, přesto nadprůměrný horror. Solidní herecké obsazení, slušné gore, dobrá hudba. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Horor s velmi rychlým nástupem akce, již v 9. minutě je první oběť uškrcena na vlastních střevech. I když nám tvůrci nabídnou několik opravdu pikantních způsobů zabití, jednotlivé podání na mě působilo úsměvným až komickým dojmem. Pokud divák okem prohlédne, že se jedná o nastrčenou figurýnu, pak výsledný dojem z hororu padá kamsi do ztracena. Celý film na mě působil vyumělkovaným dojmem, tvůrci se sice snaží dosáhnout maxima, ale výsledek jim neustále utíká jiným směrem, než-li by si přáli. Abych pouze nekritizoval, sympatickým dojmem na mě působila hlavní představitelka Asia Argento, která svoji roli zvládla velmi dobře, a dále bych tvůrce pochválil za výběr prostředí. Pohlédnout do historického jádra Říma vždycky potěší. A že obživení Matky slz způsobilo množství nepokojů a násilí v Římě? Vzhledem k horkokrevnosti Italů některé záběry mohly být pořízeny klidně průmyslovou kamerou :-) ║26.12.2008║ ()

Venous666 

všechny recenze uživatele

Krvavé, brutální až se to přehouplo k fatálnímu kolapsu. Nudil jsem se už od 30 minuty. Gore na jedničku, ale to celá sláva tohodle filmu končí. Očekával jsem aspoň trochu inteligentní dialogy a dočkal jsem se právě opaku. 30% ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Dario Argento se po téměř třiceti letech vrací ke své sérií tří Matek, tímto filmem celou trilogii zakončuje. Osobně jsem viděl jen prostřední kousek, který je vynikající (Inferno) - Mater Lacrimarum za ním zaostává, přesto se mé hodnocení o fous přehouplo ke čtyřem hvězdám, zejména proto, že se Argento neskloní před žádným tabu - ve svém filmu nikoho nešetří, ani ženy, ani nemluvňata - ne, že bych si v tom liboval, ale v dnešní přehnaně korektní době si to už málokdo dovolí. Jinak čekal jsem ještě více tajemna a napětí, občas snímek trochu zakolísá v uvěřitelnosti, ale logickým kiksům se vesměs vyhýbá. Celkově velmi dobrých 73%. ()

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama