Reklama

Reklama

Láska a jiné pohromy

  • Velká Británie Love and Other Disasters (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emily Jackson (Brittany Murphy) má kouzelný život. Žije a pracuje v Londýně jako asistentka editorky časopisu Vogue. Avšak její rychlý životní styl je v přímém rozporu s její duší toužící po lásce. Tak se vyžívá tím, že dohazuje svým přátelům partnery. Peterovi (Matthew Rhys), jejímu spolubydlícímu a nejčastější oběti svého párování, vyhlédne pohledného asistenta Paola (Santiago Cabrera). Je však natolik zažraná do seznamování druhých, že si ani nevšimne, že o ni taky někdo stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

jujec 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který si umí dělat legraci sám ze sebe (myšleno z romantických filmů). Zejména scéna s O. Bloomem a G. Paltrow je krásnou ukázkou, jaký je rozdíl mezi životem a filmem. Ale stejmě ně nejvíc dostalo, když hlavní hrdinka v taxíku řekne: "Kdyby to bylo ve filmu, tak v této situaci hrají housle," a náhle zvuk houslí, který do té doby scénu podkresloval, zmizí... Tyto drobné vtípky jsou velmi příjemný bonus. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Podle mého inteligentní, chytrá a hravá romantická komedie, která je v mnohá ohledech příjemně svá, svižná s obrovskou dávkou humoru a příjemné atmosféry. Nechápu tak nízké zdejší hodnocení, protože Láska a jiné pohromy se zdařile vyhýbají i některým typickým klišé romantických komedií, jejichž výskyt ve filmu povětšinou způsobuje nízká hodnocení. Pořádně přesvědčivých 80%. ()

Reklama

Sylvin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem úplně mimo, ale Brittany Murphy je "vtipná" tak strašně prvoplánově, že mi z toho bylo až ouzko. Takhle umí hrát každej blbec, pardon. Příběh, forma: Tim, že tam prásknete klišé v podobě "jediní slušní chlapi jsou buzny", "každá správná holka musí mít kámoše gaye, kterej jí bude lakovat nehty a bude se s ní dívat na Breakfast at Tiffany's" (jakože vážně?) a hlášky typu "kdyby tohle byl film, tak...." (a přitom on to film je, žejo, heheee, chro chro, vtípek) z toho neuděláte inovátorskou romkom s nadhledem a nebude to vypadat, že si z těch klišé děláte čurinu... Tato klišé vždycky klišé zůstanou a nic s tim neuděláte! Možná by to můj žaludek snesl líp, kdyby tu hlavní roli hrála Catherine Tate, protože tam by byla aspoň ta nadsázka nějakym způsobem zřejmá. Takže suma sumárum díky bohu za Tate (aspoň v té vedlejší roli) a za Cabrerův půvabnej xichtík. Hlavní "hrdinku" leda tak krumpáčem po hlavě a nebo kyjem přes kolena a kyčle, aby se jí aspoň srovnala ta pro mě absolutně nevysvětlitelná rozkejvaná chůze, která mě iritovala stejně jako její původkyně. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem právě naléhavě potřebovala romantickou komedii založenou na nedorozuměních okolo sexuálního zaměření, něco jako doplněk stravy, protože mě překvapivě uvolnila (až na konečnou křečovitou úlitbu zámořskému divákovi), za což vděčím především Brittany Murphy, se šarmem jakési dobou zrychlené, avšak nestresující Audrey Hepburn. A vsadím se, že Santiago Cabrera je gay... :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Emily Jackson (Brittany Murphy) je obyčejná holka, trochu zklamaná životem, kde nemůže najít toho pravého. Takže si jen užívá se svým bývalým, a svým přátelům (šílená depresačka (Catherine Tate) a několikero více či méně homosexuálních jedinců) dohazuje jejich protějšky. Když jednou nastoupí do jejího zaměstnání elegantní fotograf Paolo, je Emily jasné, že on je tím pravým pro jejího kamaráda. Sama si ale neuvědomuje, že Paolo není homosexuál, a že mu právě ona není lhostejná ... Romantická komedie, která - i když se snaží tvářit velmi originálně (to dle režiséra znamená, že zde není téměř ani jeden heterosexuální jedinec), nakonec z ní nic moc nevypadne. Jediné, co se dá pochválit je Brittany Murphy, které to v "tmavém" velmi sluší (více než blond) a malý (ale opravdu velmi malý) štěk Gwyneth Palthrow a Orlanda Blooma.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Santiago Cabrera hraje ve filmu Argentiňana, sám je ovšem původen z Venezuely. Krev v něm ale proudí z poloviny chilská, a to z otcovy strany. (Prochy38)

Reklama

Reklama